Barsa ponovo ruši dugu tradiciju, moderan fudbal došao po svoje!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 28.11.2018.
18:26
Izvor: Sportske.net

Španski velikan mora da pronađe ogroman novac, a ovo je jedan od načina.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona je napravila veliki korak 2006. godine kada je odlučila da stavi ime sponzora na dresu, prvo je to bio UNICEF od kojeg nije bilo prihoda, u međuvremenu i Katar ervejz, dok je sada japanska kompanija Rakuten ta koja donosi ogroman novac u Katoloniju.

Sada su se Španci odlučili za još radikalniji korak.

Naime, Barsa je blizu dogovora sa farmaceutskom kompanijom iz Katalonije Grifols po kojoj bi Kamp Nou trebalo da ponese ime.

U pitanju je kompanija koja se bavi proizvodnjom lekova, a najpoznatija je po tome što radi na tome da pronađe lek za Alchajmerovu bolest.

Klub je ušao u ovakvu vrstu pregovora ne samo da bi zaradio novac, već da bi ga preusmerio kao rekonstrukciji Kamp Noua koji bi trebalo da ima veći kapacitet nakon toga.

Projekat je vrlo ambiciozan, a novac igra glavnu ulogu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
fadsasdfads
Thursday, 29.11.2018
18:24

Kancer od kluba

avatar
Misosesic
Wednesday, 28.11.2018
19:54

Fudbal se mijenja evoluira to se mora prvo razumjeti a onda prihvatiti.Barselona koja je bila sinonim za proizvodnju top igrača(La Masija) i promoviranje tih igrača u prvi tim,koja je trošila relativno malo a sve osvajala je danas najveći potrošač u Spaniji i klub čiji igrači iz startne postave u prosjeku zaradjuju 10,6 miliona i po čemu je broj 1 u svetu sporta ne samo fudbala.Ali to nije nista lose i nije mi jasno zašto se neki ovde bune na to,klub prihoduje ogroman novac i ne može im niko zabraniti ili prigovarati na sto ce trošiti novac koji zarade.Ljudi vreme je da shvatite kako moderan fudbal funkcionise.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 28.11.2018
20:20

Doslo je poslednje vreme i ne postoji nikakav sistem vrednosti.