Barsa "počišćena" sa terena u Rimu, Roma i Liverpul zasluženo u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.04.2018.
22:34
Izvor: Sportske.net

Fantastično izdanje Rome, odlično izdanje Liverpula, favoriti nisu prošli dalje! Sudija u Mančesteru uništio utakmicu.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Mančester siti - Liverpul 1:2, prvi meč 0:3

"Građani" su imali fantastičan start ovog meča, Liverpul je ušao opušteno ili uplašeno, na vama je da procenite. Bio je to mat u tri poteza, igrao se 2. minut, Fernandinjo je dodao do Sterlinga koji ubacuje za Žezusa, a Brazilac pogađa za 1:0 i nagoveštava veliku neizvesnost u meču.

Bolji je bio Mančester siti u prvom poluvremenu, ali nisu stvorili previše šansi. Sredinom ovog dela igre Liverpul se stabilizovao, izgledali su kao iz drugog poluvremena u prvoj utakmici, sve do 30. minuta kada je Mančester siti imao sjajnu šansu preko Bernarda Silve.

Upravo je Bernardo imao novu šansu u 41. minutu, najbolju nakon gola, pogodio je stativu, moramo napomenuti i da je Lovren ovde odlično reagovao, zakačio je loptu i ona je udarila u stativu.

Samo minut kasnije velika greška sudija iz Španije predvođenih Lahozom, pomoćnik je podigao zastavicu kada je signalizirao ofsajd, potpuno neopravdano. Sane je postigao regularan gol koji nije priznat, bio je ovo možda i detalj koji je odlučio meč.

Tu situaciju možete videti OVDE.

Pep Gvardiola nakon završetka poluvremena dobija isključenje zbog prigovora, bio je veoma ljut na sunarodnika koji je dosudio ofsajd iako to nije trebalo da uradi. Podsetimo, Mančester siti je oštećen i u prvom meču kada je Salah bio u ofsajdu kod prvog gola.

Napominjemo iz prvog poluvremena i šansu Okslejda Čembrlejna, prešao je Edersona, ali je otišao mnogo u stranu, prebacio je kasnije gol.

U nastavku veoma stabilan Liverpul, Mančester siti bezidejan, teklo je vreme, što je dovelo i do otvaranja prostora za ultrabrze napadače Liverpula kakvi su Mane i Salah.

Upravo je ovaj dvojac zaslužan za gol Liverpula, Mane se probio kroz sredinu, zaustavljen je od Edersona, ali je lopta došla do Salaha koji majstorski šalje loptu u mrežu za 1:1.

Ovaj gol je potpuno ugušio Mančester siti, sve lađe su im potonule, Liverpul je čak bio i opasniji nakon ovog gola. Potrebno je bilo da Mančester siti postigne 4 gola do kraja utakmice, a da Liverpul ne postigne niti jedan, svima je bilo jasno da se to neće desiti.

U 77. minutu Liverpul je poveo sa 2:1, neverovatno je kakvu su grešku napravili, Otamendi je napravio glupost, Firmino kome je specijalnost krađa lopti je uspeo da u situaciji 1 na 1 protiv Edersona postavi konačan rezultat.



Roma - Barselona 3:0, prvi meč 1:4


Roma nije gubila nadu posle 4:1 u korist Barselone u prvom meču, znali su da je ova ekipa Ernesta Valverdea ranjiva, što su i dokazali.

Krenuli su u izmenjenoj postavi u odnosu na prvi meč, počeli su u formaciji 3-4-1-2, Naingolan se vratio, što je mnogo značilo ekipi iz Rima u ovom meču.

Dominirala je Roma u prvom poluvremenu, Barselona se možda malo nesvesno povukla na svoju polovinu, a već nakon 6 minuta Edin Džeko je doveo domaće u prednost od 1:0. De Rosi mu je poslao loptu u kazneni prostor, Džeko je u maniru najboljih napadača sveta uspeo da realizuje svoju šansu.

Šik nakon centaršuta Kolarova je imao novu šansu, zatim Džeko u 26. minutu kada je šutirao sa distance preko gola, a u 29. minutu Šik je propustio novu priliku, mogao je danas da postane pravi junak. U 37. minutu nova šansa za Romu preko Edina Džeka, Ter Štegen je uspeo da izbaci loptu preko gola.

Mesi danas nije imao svoje veče, nije imao previše prostora za napad, dva puta je baš prebacio gol iz slobodnih udaraca, Roma je imala svoje šanse, svi su bili svesni toga.

U 57. minutu penal za Rimljane, Džeko je ponovo pokazao koliko je opasan, dokazao je da je kazneni prostor njegova teritorija, izborio se za prostor pored Pikea, prevario ga je, biva fauliran i sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku i De Rosi je uspeo da realizuje najstrožu kaznu za 2:0!

"Ludnica" u Rimu je usledila, Roma je sve karte bacila na napad.

U 67. minutu Ter Štegen brani udarac Naingolana, u 70. minutu nova šansa za Romu preko De Rosija, da bi Barsa solidnu šansu imala preko Mesija kada je Alison odbranio.

Ter Štegen je bio junak Barselone, spasio je gol u 79. minutu kada je Kolarov uputio udarac nakon pasa Florencija, a onda novi šok za Barsu!

Rapsodija na "Olimpiku", prisustvovali smo neverovatnom preokretu, Roma je povela sa 3:0 u 82. minutu nakon asistencije Čengiza Undera i realizacije Kostasa Manolasa, trebalo je izdržati 10 minuta kada se radi o Romi, a Barselona je morala sve karte da baci u napad.

Aleksandar Kolarov je bio odličan danas, nije mogao niko da prođe pored njega, bio je jedan od ključnih igrača Rome danas. 

Barselona je bila daleko ofanzivnija, ali nije uspela da stigne do gola koji bi je odveo u polufinale, Roma je sasvim zasluženo prošla dalje!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak