Barsa otpisala Kutinja!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 16.10.2019.
13:04
Izvor: Sportske.net

Jedno je jasno, za njega nema budućnosti na "Kamp Nou".

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Bez obzira na to da li će ga Bajern otkupiti, Felipe Kutinjo nema budućnost u Barseloni.

Katalonci ga neće vratiti u klub, ako Bavarci ne iskoriste priliku da za oko 120 miliona pozajmicu pretvore u transfer Kutinja, Barsa će se okrenuti klubovima iz PL.

Naime, oni su i dalje dužni veliki novac Liverpulu, deo toga treba da isplate do kraja godine, a Redsi su dug prodali banci, kako bi izbegli natezanje sa Kataloncima.

Doduše postoji opcija da se Kutinjo vrati u Liverpul za neku manju sumu i to značajno manju, od one za koju je prodat, ali čini se da Redsi baš ne razmišljaju o ovome.

Kutinja je želeo i Čelsi kao zamenu za Azara, ali je problem suspenzija transfera koja za "Plavce" važi do leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Wednesday, 16.10.2019
13:27

Na stranu Kutinjo, on je otpisan istog trenutka kada ga je Barsa poslala na pozajmicu, ali su ti 'dugovi' vrlo interesantni. Zašto bi deo toga trebali da isplate do kraja godine ako se to vodi kao dug koji je Liverpool 'prodao banci da se ne bi natezali sa Kataloncima'? Koliko znam sve što se isplaćuje do tog i tog datuma se zove rata i ne može se prodati 'uterivačima dugova' jer iza toga stoji ugovor o dinamici isplate. A još manje može neko ko je dužan (što obično podrazumeva i blokiranje bankovnih računa) svaki dan da se interesuje za kupovinu igrača i to skupljih od 100m.

avatar
LFC*19
Wednesday, 16.10.2019
14:15

Može. Liverpool je prodao "Buduće prihode" koji su fiksni za diskontnu cijenu. Barsa ce i dalje po ugovoru uplacivati liverpool-u, a liverpool ce po tom novom ugovoru proslijedjivati novac. Sekjuritizacija kredita se to zove.

avatar
LFC*19
Friday, 18.10.2019
08:01

Zbog buducih prihoda koji se mogu predvidjeti. Svaki klub otprilike zna sve svoje troskove za godinu dana po svakom osnovu, ali moze i da predvidi prihode na osnovu istorije poslovanja a tice se ustaljenih prihoda, marketing, stadion, ulaznice, sponori. Ono sto ne mogu da predvide jesu prihodi od prolazenja u sve dalju fazu takmicenja (U kup takmicenjima, i liga). Zbog toga famozni FFP postavlja granicu jer uzima 3 varijante, optimisticnu, realnu i katastrofalnu, i daje koliko mozes da se opruzis sa kupovinom. Stvar je kompleksnija ali smo je pojednostavili.

avatar
adidas forever
Thursday, 17.10.2019
14:30

Hvala ti što si objasnio, ne sumnjam da je to tako jer vidim da se razumeš u problematiku. Ali svejedno, kako god oni nazvali ta njihova pranja para nikada mi neće biti logično da dužnik može da kupuje k'o da nikome ništa ne duguje... ili on nije dužnik već kreditirani kupac?

avatar
Provokator
Wednesday, 16.10.2019
13:14

On moze vrlo lako u Arsenal ako oni prodaju Ozila . Ozil bi svakako primao vecu platu od Kutinja,mozda jedino obestece moze da bude problem.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 16.10.2019
13:51

A zasto bi neko izabrao Arsenal pre Bajerna?

avatar
Provokator
Thursday, 17.10.2019
06:42

Ako ga Bayern ne bude zeleo

avatar
RaZZoR (6x)
Wednesday, 16.10.2019
19:42

pa opet prije ce izabrat momcad Arsenala nego ekipu iz sredine terena, Celzi naprimjer

avatar
Karambol
Wednesday, 16.10.2019
14:34

Nece on nigde jer ce ga Bajern otkupiti.