Barsa našla zamenu za Luisa Enrikea?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.11.2016.
09:45
Izvor: Sportske.net

Asturijac bi mogao da napusti klupu već narednog leta, u Barseloni imaju plan "B"?

BETA/AP Photo/Miguel Angel Morenatti
BETA/AP Photo/Miguel Angel Morenatti

Povezane vesti

Luis Enrike ima ugovor do leta, za sada je neizvesno hoće li ostati trener.

Preveliki stres, ali i neslaganje sa delom uprave bi mogli da nateraju Asturijca da ode. On čak prihvata i opciju da ostane deo Barselone u nekoj drugoj ulozi, a klub čeka odgovor svog trenera, kada je u pitanju sledeća sezona.

Već imaju spremnu zamenu i to "Lućovog" pomoćnika, Huana Karlosa Unzuea.

On je deo Barselone dugi niz godina, bio je golman, mada je samo pet puta čuvao mrežu Katalonaca krajem osamdesetih, a radio je u klubu kao trener golmana pod Rajkardom i Gvardiolom, do odlaska u Numansiju. Numansija je u stvari jedini klub koji je vodio samostalno, dogovorio se sa Santanderom, ali su Kantabrijci bankrotirali.

Od tada je pomoćnik Enrikea, prvo u Selti, pa u Barseloni.

Dobro poznaje okruženje, rodom je iz Navare, u klubu ga vole, ima sjajan odnos sa igračima i sigurno da niko ne bi imao ništa protiv da preuzme mesto prvog trenera.

Barselona je već to radila jednom, kada je Gvardiolu nasledio rano preminuli Tito Vilanova. I tada je Pepu nuđeno da ostane u klubu, ali on je rešio da uzme godinu slobodno pre nego što je otišao u Bajern.

Videćemoc šta će se desiti sa Luisom Enrikeom, ali Barselona razmišlja unapred, neće dovoditi trenera sa strane, želi da sačuva kontinuitet i nastavi utabanom stazom.

Huan Karlos Unzue ima 49 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HHadzimontagic
Friday, 18.11.2016
20:40

Nema nista od Toga, mada je sve moguce u fudbalu, kad se setimo nekih prevodioca kako su napravili karijeru. Ja mislim da Barsa ima svoju viziju, zbog te vizije Barsa ima 14titula od 1990god. a Real 7titula. Treba ocekivati za trenera Kumana ili Kokua iz PSV.

avatar
Galaktikos
Saturday, 19.11.2016
13:14

Zasto pises toga sa veliko T ????

avatar
tony zahirovic1234
Friday, 18.11.2016
20:06

Nikome nijee jasno sto Barsa ne dovede Simeonea Ancelotija itd, ne dovodi zato sto je Barsi primarni cilj da zadrze taj stil igre kojii gajee godinama i godinama, a dovodjenjem pomenute dvojke to ne bi biloo bas moguce, i zatoo Barsu trenira svako, dovoljno je da gajii i s od slicnog stila, pa makar se zvao i Dragan ili ti Hasan...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 18.11.2016
18:08

Baskijac.. Za sada su Baski se pokazali kao odlicni stratezi, videcemo sta zna Unzue(ako bude trener)!

avatar
Lecter
Friday, 18.11.2016
16:49

Ja bih volio da Barsa na ljeto promijeni trenera. Mislim da Enrike nije veliki trener i da nema jasnu viziju bez obzira sto je on meni gotivan i sto on voli Barsu.Ne slazem se ni sa ovima sto kazu da je prevara i slicno,on je trener za ove ekipe sredine tabele kao Selta.

avatar
ppera1
Friday, 18.11.2016
14:53

Vrlo jasan i očigledan stav kluba kada su treneri u pitanju: uspešne trenere (po kriterijumima kluba, tj. broju osvojenih titula) zamenjuju njihovi pomoćnici, a neuspešne zamenjuju dovedene komedije od trenera. Tako je Pepa zamenio njegov pomoćnik pokojni Tito Viljanova, a ovoga je zamenio njegov pomoćnik Jordi Roura. Kako pokojni Tito nije stigao da bude uspešan, tako je otpao njegov pomoćnik Jordi Roura, koji je zamenjen komedijom od trenera Tatom Martinom. Da je Tata Martino bio uspešan njegov pomoćnik bi nastavio, ali su ovako morali da dovedu još veću komediju od trenera Enrique-a. Dakle ili komedija od trenera ili pomoćnik komedije od trenera, ali kršten trener - e to nikakako... :(

avatar
Barcelonista
Friday, 18.11.2016
16:43

Pa ono jes u pravu si skroz, komedije od trenera uzmu tripletu, komedije i njihovi pomocnici sa po par golova razlike dobijaju najjace klubove evrope. Sve je to zbog dobre sale i nasmijanog duha. Da bog da mi ovako vazda igrali uz te komicare, cast izuzecima ali onda vecina ostalih trenera spada u kategoriju horora. Svasta vi ljudi-neznalice pisete. Posebna ste kategorija majke mi ;-)

avatar
Heisenberg321
Friday, 18.11.2016
20:16

Ti baš ne shvataš da je u tome i snaga Barselone, jer oni imaju uvek fenomenalan tim ali ako dođe neko sa jakim autoritetom to bi veoma teško funkcionisalo a primer je Real Mardrid sa silnim zvezdama i najboljim trenerima od Kapela do Anćelotija koji nikako nisu uspevali ni blizu da urade šta radi Barselona sa tim kako ti kažeš komedijama od trenera.

avatar
ppera1
Friday, 18.11.2016
18:58

Uvek bili, jer osnovna razlika između nas neznalica i vas 'stručnjaka' je u tome što mi moramo (a i volimo) da pogledamo utakmicu, pa da onda komentarišemo ono što su nam oči videle. Vama stručnjacima to nije potrebno, jer vi 'znate' i vama ne mogu kojekakve neznalice prodavati priče da recimo Thomas Vermaelen nije jedan od najboljih bekova na svetu, a čovek osvojio tripletu sa Barsom. Ma svašta... slično kao što istoj takvoj kategoriji 'stručnjaka' nema ko šta da priča da Penaldo nije najbolji na svetu, a osvojio čovek 'sam' LŠ i EP. :D Isto tako je i Enrique osvajao trofeje, dizao pehare, a vi mi uživajte u čitanju rezultata, praćenju statistike i brojanju trofeja, a gledanje fudbalskih utakmica... pa to ostavite nama neznalicama, kao i do sada. :D

avatar
Vukk
Friday, 18.11.2016
13:15

Pravi trener za Barsu je Pako Hemez. Njegov napadacki fudbal je pravi za Barsu.

avatar
lpool
Friday, 18.11.2016
12:30

Mene zivo interesuje sta ce Barsa da radi kada Mesi i Inijesta odu u penziju a Suarez dodje u godine kada ne moze da daje 20+ golova po sezoni..

avatar
Alex DeLarge
Friday, 18.11.2016
14:05

Trosice ko Junajted i Siti zajedno...

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 18.11.2016
22:40

A sad ne trose kao? Barsa je u top5 klubova po trosenju,a i kad su plate u pitanju spadaju u klubove koji izdvajaju mnogo para za plate igraca. Barsino trosenje se ne spominje toliko kao Junajtedovo zato sto su pogodili sa kupovinom igraca i ostvarili su dobre rezultate.Al to ne menja cinjenicu da i oni puno trose,za neke igrace se i ne zna kolko su placeni :)

avatar
Barcelonista
Friday, 18.11.2016
16:48

Sigurno nece bit pauze u trofejima kao kod vas. Da znas sto oko fudbala, ne bi se to pitao, ni ti ni ovaj strucnjak ispod tebe ;-)

avatar
juvenelcuore
Friday, 18.11.2016
11:45

kod barse trener je samo formalnosti, poželjni je da je igrao u Barci...noni imaju jednostavmo monstrume na terenu...nEnrike je otjeran iz Rome, a s barsom jednostavno savrsen...nšto znaci da je sve volja samih igraca i velicina kluba....nnavijam za juve, ali barsu jednostavno volim gledati...

avatar
Samo Barsa
Friday, 18.11.2016
11:13

Barsi treba desni bek.

avatar
MSSZRMK
Friday, 18.11.2016
16:04

Tu je Roberto.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 18.11.2016
11:01

Prosto savrseno,nikad mi nece biti jasno zasto ne dovedu nekog vec dokazanog trenera...

avatar
Stefmajster
Friday, 18.11.2016
10:46

jaooo ponovo slucaj Tata Martino... najidealniji trener za Barsu je Sampaoli, trenutni trener Sevilje

avatar
Boza Dunster
Friday, 18.11.2016
12:35

Kakav sampaoli,druze skroz druga filozofija fudbala..nista zajednicko ne postoji izmedju sampaolia i barse..pogledaj sta je unai emeri uradio od psg-a..od dominantne ekipe,stvorio je prosek ekipu..nesto slicno kao sevilja,samo sa daleko boljim igracima.

avatar
BarsaSaMarsa10
Monday, 28.11.2016
12:45

Tripletu nije osvojio Luis Enrike nego MSN i Iniesta,a ostali su se potrudili da budu dovoljno dobri da ne smetaju.Da li se secas prvog dela sezone 2014/2015 i kako je Barsa tada izgledala,ali onda je Mesi odlucio da ode desno i pusti Suareza u sredinu i stvari su se popravile.Naravno srecna okolnost je sto su njih trojica uz Iniestu odigrali savrsenu drugu polusezonu i to je jedini razlog Barsinih trijumfa,a ne neke Enrikeove zamisli.On je otkaz trebalo da dobije jos prosle godine kada je govorio one abrakadabra gluposti i ispao od Atletika u LS,a zatim zamalo prokockao deset bodova prednosti u Ligi.Onda ocajan prelazni rok na celu sa Gomesom i Alkaserom koji zajedno ne vrede ni 5 miliona,pa ova skandalozna igra na pocetku ove sezone...Covek nema ideju i nema viziju,igra ne lici ni na sta,i svaki pozitivan rezultat je plod individualnog majstorstva pojedinaca...

avatar
Boza Dunster
Saturday, 19.11.2016
00:07

To stoji,mnogo dobar trener..sta je uradio od cilea(iako je tamo imao,cini mi se,najbolje generaciju ikada),odlican trener..a sto se tice dobre igre protiv barse,nije merilo i alaves je odvalio barsu,pa ne bih rekao da je trener alavesa za barselonu. Mada se ne slazem ni za ovog sto je u strucnom stabu enrikea..i tito vilanova je bio u stabu pepa..pa kad je sam vodio nije ni malo blistao.

avatar
Don Andres
Friday, 18.11.2016
16:42

idealan trener za barsu je bijelsa.. mada meni ne smeta sto vode ovako ljudi koji nisu bas sjajni treneri ali imaju dobru hemiju sa klubom, igracima. evo to nam daje rezultate pa ja to ne bih mjenjao, makar ne dok messi igra na ovom nivou.

avatar
Stefmajster
Friday, 18.11.2016
15:02

hmm.. Sevilja bas dobro igra ove sezone, pod Sampaolijem koji preferira ofanzivnu taktiku. Covek ima autoritet a i dobar takticar. Igrali su bas dobro protiv Barse prosleg kola.nDruga opcija je da postave legendarnog Xavija da bude trener :)