Barsa "naručila" rezultat u Madrilenju!

Autor: Nikola Miloradović
subota 18.11.2017.
22:40
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi španske prestonice okončan na najnepopularniji način.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Madridski Atletiko je u 12. kolu španske Primere ugostio gradskog rivala, ekipu Reala, a na kraju nije bilo pobednika, meč je okončan sa 0:0.

Daleko od toga da nije bilo interesantno na "Vanda Metropolitano" stadionu, ali je bilo više tuča, kartona i sumnjivih sudijskih odluka nego spektalularnog fudbala, kakav ovaj derbi treba da donese.

Već u četvrtom minutu, "Jorgandžije" su bile u velikoj prilici da dođu do gola. Greškom odbrane Reala Korea je izbio sam pred Kasilju, ali je nekako uspeo da promaši čitav gol "Los Blankosa".

Na novu priliku čekalo se do 32. minuta, kada je Kristijano Ronaldo proigrao Krosa, ovaj je tukao iz šesnaesterca domaćina, ali je lopta prohujala pored leve stative.

Tri minuta kasnije, Ronaldo je okušao udarac iz slobodnjaka sa velike udaljenosti, ali je Oblak bio na visini zadatka, Real je dobio samo korner.

Ipak, Real stvara šansu i iz udarca iz ugla, Ramos se dobro snalazi ali šalje loptu glavom pored gola.

U toj situaciji je zaradio i udarac u glavu, Lukas Ernandez ga je u pokušaju da izbaci loptu van terena šutnuo u nos, odmah je krenula i krv, ali se sudija nije oglasio.

Serhio Ramos

Kapiten Reala se pridigao, završio poluvreme, ali se posle pauze nije vraćao na teren, zamenio ga je Načo.

Atletiko je mogao do gola u 78. minutu, Gameiro je prebacio Kasilju, ali je Varan maestralno intervenisao i skinuo loptu sa gol linije.

U drugom delu igre, daleko mirnije, Real je bio bolji rival, ali se Atletiko uspešno branio. Dobru priliku je u poslednjim minutaima imao Kristijano Ronaldo, ali je sjajni Lukas Ernandez, brat Tea Ernandeza koji je letos Atletiko zamenio Realom,  u poslednjem trenutku, klizećim startom otklonio opasnost.

Na kraju nije bilo golova, ovakvim ishodom najzadovoljnija je Barselona, koja se šepuri na čelu tabele sa čak 10 bodova viška u odnosu na Real i Atletiko.

"Galaktikosi" su dakle ostali treći na tabeli sa 24 boda nakon 12 kola, Atletiko je odmah iza njih sa istim bodovnim stanjem, a Barsa je suvereno prva sa 34 osvojena boda. "Jorgandžije" ipak mogu da se pohvale da još uvek ne znaju za poraz u novoj sezoni, ali skor od šest pobeda i šest remija svakako ne može da ih zadovolji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

54 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Sunday, 19.11.2017
20:29

znam samo da Borbalanu treba zabraniti da sudi i omladinsku ligu,a ne samo prvu...

avatar
Dalibor Bobinjo
Sunday, 19.11.2017
13:40

Hahaha, samo 29 komentara na vesti Reala i 21 komentar na vesti Barse cim nema mene sa mojih 250 profila. :D O minusevima da i ne pricam. :D Popravicemo to koliko danas i sutra, cim dodjem k' sebi. :D

avatar
Breaking Bad
Sunday, 19.11.2017
10:51

Remi i nije tako loš rezultat, Barsa je isto osvojila bod, ali ne prosipaju bodove protiv Levantea, Betisa, Đirone i to će odlučiti prvaka. Barsa je konstantnija ove sezone i zaslužuje titulu i evo ova utakmica je demantovala teoretičare zavjere, Korea napucava namjerno Benzemu u glavu, ni opomena, Lukas nokautira Ramosa u šesnaestercu Atletika, ništa, Huanfran igra 3 puta rukom u šesnaestercu, mogao je biti bar 1 penal. Ne kažem da se gura Barsa, Real je lošiji ove sezone iako su ih sudije osakatile na par mečeva, ali džaba tebi kukanje ako ne možeš dobiti Đironu i vaditi se da su dali pobjednički gol iz ofsajda, onda i ne zaslužuješ titulu.

avatar
Rasel Krou
Sunday, 19.11.2017
10:02

Mnogo vise sam ocekivao od same utakmice. Sto se Atletika tice, moglo se pretpostaviti kako ce igrati ali Real je morao bolje. Isko je upropastio bar deset napada svojim davljenjem lopte, nepotrebnim driblinzima i oklevanjem u predaji. Benzema i Ronaldo nastavili losu golgetersku seriju. Desava se ono sto sam govorio, Real protiv jacih timova sa ovakvim napadom ne moze, prosle sezone je tu bio Morata koji je nekoliko puta sa klupe rijesavao utakmice u kojima nije islo. Barsa je pobjednik kola, imaju velikih 10 bodova prednosti. Nije nemoguce stici toliku prednost ali ce biti bas tesko, pogotovo sto Real ima jos dosta teskih gostovanja, Valensija, Sevilja, Bilbao, Selta, Viljareal. Tezak zadatak je pred Realom

avatar
gajokrusica
Sunday, 19.11.2017
02:22

Spanska liga ove godine zaista slaba, posle dugo vremena su pali, ali bas mnogo.

avatar
Goran Stanojkov
Sunday, 19.11.2017
02:11

realOVCI od kada se Barsa raspala dosli ste na -10 nije lose

avatar
Sunday, 19.11.2017
02:05

Utakmica vrhunski losa, igraciam Atletiak je verovatno zapreceno da ce u slucaju da pokusaju da napadnu biti pretuceni, jer drugog objasnjenja nema, jednu priliku su imali i to je ona Gameirova kad je Varan odlicno intervenisao, kod Madrida mislim da nema sta reci, Ronaldo samo trosi lopte, da koristim ovaj kosarkasni izraz lik bukvalno iam indeks korisnosti u minusu, na terenu, vise lopta je potrosio no sto je ista doslo od njega korisno. Benzema je liga za sebe, njega je glupo i porediti mislim da je trenutno Boaci bolji napadac i da bi dao vise golova i bio korisniji na terenu od naseg ubitacnog milionskog trija. Steta za Ramosa nadam se da ce se oporaviti brzo valjda nije nesto ozbiljnije, vec smao nos. Nastavimo li s aovakvim zalaganjem uradicemo nista, to sto smo ko drzali vise lptu u nogama, sot smo ko izlgedali bolji je sve uzaludno. Grizman je van forme takodje, mislim da je i zvizduke dobio kad je izlazio.

avatar
Bat
Sunday, 19.11.2017
01:54

katastrofa od utakmice..ne mogu ovaj atletiko da gledam kakav je ovo fudbal..uzima barselona ligu.. ne igraju ni oni nesto posebno ali imaju mesija..

avatar
Steffi Kuzmanovic
Sunday, 19.11.2017
18:33

SUdije imaju oni

avatar
_mladen_
Sunday, 19.11.2017
01:41

Zali boze sto sam potrosio sat i po gledajuci ovu utakmicu. Stvarno vise postaje nepodnosljivo ovo skakutanje oko sudija i trazenje penala za svaku napucanu loptu. Sve osim fudbala se moglo videti veceras...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 19.11.2017
00:50

real igrao atletiko se branio...dovoljno u prilog govori to sto kasilja nije imao nijednu odbranu...

avatar
ixyco96
Sunday, 19.11.2017
15:37

to sto nije imao intervenciju ne govori da ovi nisu imali sansi,sta je sa onom,kada ga je lopta preskocila i casemiro izbacio??nili smo mozda gledali razlicite utakmice?

avatar
ixyco96
Sunday, 19.11.2017
15:42

Torres & Gameiro,stetat sto ne igraju duze.

avatar
madridistatill_i_die
Sunday, 19.11.2017
00:14

Bitno je da je Isko izveo desetak driblinga onako za svoju dušu, da nam pokaže kakva je to igračina, a to što je upropastio isto desetak šansi za kontranapad i dodavanje lopte u prostor u opasnoj zoni, to je nebitno. Opet na nesreću ima i gorih od njeg, mešavina Zidana i Zube ponovo opravdala zacementirano mesto u prvih 11, a Ronaldo nastavio gde je stao, bez samopouzdanja a i čini mi se i volje i želje kao pre, kao da je svestan da od ove sezone nema ništa, baš poput mene.

avatar
madridistatill_i_die
Sunday, 19.11.2017
00:13

Mislim da će nakon mnogo godina završnica LŠ proći bez Španaca, Atletiko ispada u grupi, Sevilja i ako prođe max će do osmine finala, Real ako dođe do polufinala može se smatrati uspehom, baš kao i Barselona, ovih +10 u ligi ni sami ne znaju kako su stekli, maltene pola golova su dali na ludu sreću, tj. amaterske greške odbrane i autogolove, a Mesi sigurno neće moći sam protiv ozbiljnih ekipa, ali i takvi su trenutno bolji od Reala jer bar imaju igrača koji je konstantno u odličnoj formi, ali realno to neće biti dovoljno ni za polufinale. Naravno ovo sve govorim iz trenutne perspektive, ali prosto ne verujem da se išta značajno može promeniti u oba kluba po pitanju igre.

avatar
ViniciusJR
Sunday, 19.11.2017
00:12

Al je otupio ovaj napad

avatar
FanEngleskogfudbala
Sunday, 19.11.2017
00:09

Engleska i Spanska liga dvije najbolje lige na svetu imaju ubedljivo najgore sudije u ligama petice.Mora se nesto uraditi po tom pitanju,jer ovo postaje smesno.Sudije iz Engleske i Spanije ne zasluzuju da budu na SP!

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 19.11.2017
03:55

Pa sta znam...Isto valja pogledati italijansku ligu pa prosuditi jer sam ja i dalje ubedjen da su to najgore sudije...malo ih var vadi sad,ali i tu znaju da mutav potez naprave,u smislu kad i gde ga traze

avatar
xenon 1989
Sunday, 19.11.2017
00:01

Smešno je kakvi sve faulovi igrača Reala nisu svirani (posle jednog od najočiglednijih Real umalo nije dao gol), a kakvi su faulovi igrača Atletika ne samo svirani, već i kažnjavani žutim kartonima. Ipak je time Borbalan uspeo da izbori samo bod Real, a za više od toga je morao izmisliti neki penal. :D

avatar
Armani
Saturday, 18.11.2017
23:58

Realno atletico ne moze stici barsu nemaju sanse,valensija ce s vremenom sve vise zaostajati,real moze jer ima jos puno do kraja,ali ako barsa pobjedi na mestalji,a real ne pobjedi u oba clasica,nemaju gotovo nikakve sanse!

avatar
Bojan100
Sunday, 19.11.2017
00:34

Real Madrid ovakav ni u snovima ne moze stici Barsu! ! !

avatar
Los Vikingos
Saturday, 18.11.2017
23:56

Ocajna igra i jednih i drugih narocito Atletika, nisam imao priliku da ih gledam ove sezone bas cesto, ali ovo sto su prikazali je stvarno lose. Mislim da je veceras bio onaj Real od prosle sezone Atletiko bi primio par golova sigurno. Sa druge strane Real je i dalje los, od septembra ne mogu da udju u formu kada je igra u pitanju. Verovatno se nista nece desiti do januara povodom toga, a posle ce morati da angazuju napadaca ili krilnog ofanzivnog jer osim Iska niko drugi ne uspeva da kreira sanse. Vezni red je konacno odigrao jednu prilicno dobru tekmu ali to je verovatno zbog toga sto je Atletiko los.

avatar
xenon 1989
Sunday, 19.11.2017
16:31

Atletiko je igrao očajno, al' je igrao, za razliku od prošle godine kada nisu ni igrali. Ni prošlogodišnji ni ovogodišnji Real nije igrao dobro protiv timova koji su igrali (makar i loše), već samo protiv timova koji su pokradeni morali da odustanu od fudbala ili od starta nisu hteli da igraju.

avatar
Los Vikingos
Monday, 20.11.2017
04:56

Hejterima i deci ce svaki uspeh nekog za kog ne navijaju biti nelegalan, pokraden i namesten. Ako ne spadas u ove dve, gore napomenute grupe, onda je to ozbiljni psihicki deformitet.

avatar
afgasdfgas
Sunday, 19.11.2017
23:28

Dobro da svi protiv Penalone igraju pogotovu Psz koji je bio pokraden :D

avatar
04
Saturday, 18.11.2017
23:51

Popodne onako suncano i toplo (+21C) u Madridu, a večeras -10, brrrr. :D

avatar
NIKE
Saturday, 18.11.2017
23:44

Onaj Al Ahli što ismijava sve klubove, a navija za ove manekene večeras na aparatima.

avatar
Go Hard or Go Home
Saturday, 18.11.2017
23:58

Celsi se ne ismejava, Celsi je sam po sebi smeh.

avatar
Ali baba
Sunday, 19.11.2017
00:01

Hahaha, da, zbog toga ga i nema

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 18.11.2017
23:42

Nije odje nista gotovo,jer je tek proslo 12 kola,ima Barsa mnogo teskih utakmica pred sobom.Uci ce Real u seriju pobjeda,to je sigurno.Sve je i dalje moguce.

avatar
Go Hard or Go Home
Saturday, 18.11.2017
23:58

Lik i dalje misli da je trener i da spusta tempo kao sto bi trebalo Valverde da radi.

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 18.11.2017
23:41

steta za Ramosa

avatar
rafael91
Sunday, 19.11.2017
14:09

bas mi ga je zao :D

avatar
Go Hard or Go Home
Saturday, 18.11.2017
23:41

Huanfran je rukometas ili fudbaler? 3 ruke u sesnaestercu nza 30 minuta ne sudi hahahaha, istom liku ni crveni ne sme da se da, nema smisla igrati kad Borbalan sudi, 9 igraca Reala iskljucio u zadnjih 4 godina i njega bas stave da danas sudi, nije uopste providno.

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 18.11.2017
23:51

Izgleda da je to jedini sudija kojeg Real ne uspijeva potplatiti

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 19.11.2017
01:27

Pa ne daju svi autogolove i ne sviraju 20 penala kao farsi :D

avatar
Armani
Saturday, 18.11.2017
23:54

Sto se tice ruku sve je dobro odsvirao niti je bilo penala za real ni za atletico...koliko zutih je dao atleticu a koliko realu? Pa ramos i casemiro svaku drugu utakmicu moraju da budu iskljuceni! Borbalan je problem,steta sto cakir i kassaiji nisu spanci!

avatar
La bestia negra
Saturday, 18.11.2017
23:41

Ako onaj padavicar opet dobije ZL to ce biti kraj fudbala i najveca sramota u istoriji tog sporta

avatar
Luka Modric
Saturday, 18.11.2017
23:50

Istina..bila bi..ja bi ju dao modricu al eto marketing cini cuda..nije ju ni messi zasluzio..mora bit luka modric al eto..zasto bi skromni igrac iz ne popularne male hrvatske dobio nagradu namjenjenu za najbolje kad to mogu bit nikeova i adidasova glavna imena..steta

avatar
rafael91
Sunday, 19.11.2017
14:12

po cemo mislis da bi Modric trebao dobiti zlatnu loptu???jeste da je on dobar fudbaler i sve to stoji,ali budi realan i priznaj da nije na nivou zlatne lopte niti ce ikada biti :)

avatar
Logika i argumenti
Sunday, 19.11.2017
00:23

Mesi je najbooji fudbaler na svetu...Ko je zasluzio zlatnu loptu? Da znam kriterujum odgovorio bi ti posto su nekad bitni golovi a nekad trofeji tqko da ono daju je kako im se cefne...