Barsa najgora u četvrt veka, sutra senzacionalna ostavka?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 26.10.2020.
09:10
Izvor: Sportske.net

Kuman učestvovao u oba crna rekorda kluba...

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Brojke su neumoljive, Barselona ima najgori start u poslednjih četvrt veka. Iako su dobro počeli, porazi protiv Hetafea i Reala i jasno remi protiv Sevilje su pokvarili utisak. Prošle godine Valverde je takođe startovao loše, ali Kumanov rezultat je najgori za 25 godina.

Kuman je zanimljivo bio deo tog tima kji je 1994. počeo jesen sa lopim rezultatima. Krojf je preživeo prvo poraz prethodnog proleća u Atini od Milana, 4:0 (sećate se gola Savićevića), oterao je Zubizaretu, Laudrupa koji je potpisao za Real i osvojio titulu, kao i veterane Salinasa i Goikoečea. Odmah te zime, ekspedovan je i Romario.

Crna poređenja, klub je takođe bio u organizacionoj krizi, zbog sukoba Nunjeza, predsednika i Krojfa, a na kraju godine je Barsa bila tek četvrta sa 11 bodova manje od Reala. Jedino što su dobili sa 1:0 "El Klasiko", ali su izgubili u Madridu, 5:0 za Real.

Ali, situacija je sada gora. Besni rat između uprave i igrača,

Mesi i Pike su otvoreno protiv Bertomeua. Katalonske vlasti su odobrile referendum koji ne odgovara upravi, prva dva dana novembra, iako su zbog pandemije zabranili, odnosno planiraju da odlože katalonske izbore u februaru.

Jasno, Bertomeu želi da kupi vreme, iako se zaklanja iza brige za zdravlje glasača koji su delom stariji od 60 godina i žive u predgrađima Barselone.

Baner

Navodno će Bertomeu kao meru pritiska predložiti da čitav uprava podnese ostavku i ostane u tehničkom mandatu do izbora nove. Oni bi trebalo sutra da usvoje finansijski izveštaj za prošlu i budžet za ovu sezonu. Ali, to treba da potvrdi skupština koja nije zakazana. Sutra bi dakle mogla da bude poslednja sednica sadašnje uprave.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Le Tissier
Monday, 26.10.2020
18:44

Treba da menjaju trenera dok se jos sezona moze spasiti. Prvo sto Kuman pojma nema, drugo ima los odnos sa igracima. Idealan trenutak za Cavija ili nekog slicnog posto bi za njega Mesi, a i ostatak ekipe izgarali.

avatar
RIP-chechk
Monday, 26.10.2020
17:25

Iskreno ocekivao sam losiju utakmicu od oba tima u El Klasiku, a to je dovoljan pokazatlej na sta smo mi kao pratioci, navijaci i ljubitelji fudbala navikli u poslednjih godinu dve od El klasika. Mesi vise niej onaj igrac koji je bio do skoro, jednostavno zasicenje, godine, sve utice, a i realno dosta je vise ocekivati od njega da bude neko ko nosi ceo tim. Sada doalzi an naplatu lose poslovanje i odluke

avatar
P. S.
Monday, 26.10.2020
12:27

Još gori su što se igara tiče bili prošle, pretprošle, pa i natprošle godine, samo sada nema Messija, tj. nema njegovih golova za pretvaranje većine poraza u pobede i po koji remi. Stiglo na naplatu zabijanje glava u pesak pred onakvim igrama dok su se osvajale titule zahvaljujući Messijevim golovima i očajnim Realu, Atletiku, Sevilji i Valensiji, a ignorisali debakli u LŠ.

avatar
Jasminn
Monday, 26.10.2020
16:14

Pogledaj kad ga smjenjuju u najboljem slucaju bit ce smjenjen pola godine prije redovnih izbora. Ovu godinu ai i ovako i onako izgubio. Prelazni rok prosao, liga pocela. Kad im vec ne valja sto ga nisu smjenili prije godinu ili dvije. Nego ne smjenjuju ga zbog toga. Pa pogledaj kad je nastala frka i kad su pokrenuli referendum nakon sto je Messi rekao ja ode. Da nije toga bilo on bi izgurao mandat bez referenduma, bez 20.000 potpisa i svega ostalog. Naravno nebi dobio novi mandat ni u snu, ali nebi bilo ovog. Samo da Messi nije rekao ja ode. Pa nako de reci zar nije logicnije da ga smjenis prije pocetka prelaznog roka, prije pocetka nove sezone pa da nesto mozes napraviti. Samo sto tad Messi nije rekao javno ja hocu da idem.

avatar
P. S.
Thursday, 29.10.2020
15:05

Da su ga bar smenili nego su mu dopustili da podnese ostavku. Meni je nerealno da svi ti likovi koji su pokrenuli akciju skupljanja potpisa gledaju očajne partije Barse već 3-4 godine, debakle u LŠ, mučenja na gostovanjima i slično, čekajući da Messi pokuša da ode kako bi reagovali? Svakako je daleko normalnije da su ga smenili odmah po završetku prošle sezone, ako već nisu kada je trebalo... recimo posle debakla od Rome kada se morala podvući crta: koliko je para slupano na kakve igrače, šta je ostalo u klupskoj blagajni, na šta liči igra Barse, kakav je trener itd.

avatar
Nemanjici
Monday, 26.10.2020
11:15

Ovaj je gori od Mila