Barsa kakvu smo čekali, Mesi se ponovo smeje, tandem oduševio!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.10.2020.
23:38
Izvor: Sportske.net

Katalonci su prvog dana bez Hosepa Marije Bartomeua na čelu odigrali svoj najbolji meč ove jeseni.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Barselona je pobedila Juventus rezultatom 2:0, a ko je gledao utakmicu, i pored tri poništena gola domaćih, mogao je da zaključi da su Italijani dobro prošli.

To je poentirao i legendarni Fabio Kapelo koji je odmah posle utakmice primetio:

"Juventus je bio očajan i može da bude srećan što su primili samo dva gola. Nikada nisam video Mesija da onoliko trči, ovakva Barsa se čekala", rekao je Kapelo.

Statistika je pokazala da Barsa nije dopustila Juventusu nijedan udarac u okvir gola, Neto nije imao mnogo posla, iako je u drugom poluvremenu De Jong morao da zaigra štopera umesto povređenog Arauha.

Mesi je trčao više nego ikad, ponovo je upisao gol i asistenciju, mogao je još toliko, ali svima je zapalo za oko požrtvovanje i ona stara želja za igrom.

Ipak, tandem koji je večeras pobrao najveće pohvale jesu dvojica novajlija - Miralem Pjanić i Pedri.

Pjanić je pretrčao najviše od svih aktera utakmice, nešto preko 12 kilometara, nije se plašio da traži loptu, iako je na početku napravio dve greške. Ono u čemu je večeras bio najbolji jeste cepkanje igre Juventusa sitnim faulovima na sredini terena, a to je činio toliko iskusno da nije zaradio ni žuti karton.

Baner

Drugi o kome "bruje" navijači je mladi Pedri, koji je opet odigrao vrhunski, iako je bio na levom boku. Čuvao je loptu, driblao kada je trebalo, pokazao da ima samopouzdanje i da "ima glavu" za velika dela. Njegov osećaj za igru i prostor, te dribling i dodavanja na malom prostoru čine ga igračem kakvog na Kamp Nou godinama čekaju.

Čak je proradio i Osman Dembele, koji da je malo ozbiljniji, mogao je da postigne još jedan gol i da stvori još nekoliko prilika, jer je Danilo bio "zreo" za više prolaza po desnoj strani.

Pored dva postignuta gola, Barselona je propustila još pet zrelih šansi, među kojima i po koja stopostotna, što se nije očekivalo nakon poraza od Hetafea i Real Madrida.

Zaletanja ne sme da bude, Barsa mora još bolje, pre svega u fazi odbrane i štoper je pojačanje koje prvo mora da bude kaparisano kao novogodišnji poklon...

Problemi mnogo dublji samo od odsustva Ronalda...

Posted by Sportske.net on Wednesday, 28 October 2020

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Thursday, 29.10.2020
03:53

Ako smo ovakvu Barsu čekali onda su nam kriterijumi zabrinjavajući. Prvi deo Kapelove izjave je tačan, Juve je bio neviđeno očajan i mogao je da primi još 2-3 komada da Barsa nije promašila sve šanse, a jedini gol iz igre postigla na čistu sreću. Drugi deo naravno nije tačan jer je svako ne jednom gledao Messija da više trči, iako večeras nije malo pretrčao.

Statistika nije pokazala kako Barsa nije dopustila Juventusu nijedan udarac u okvir gola, nego da Juventus nije uputio nijedan udarac u okvir gola. To je bitna razlika jer je Barsa previše dopustila Juveu, a Juve apsolutno ništa od toga nije iskoristio.

Tandem koji je pobrao najveće pohvale Pjanić-Pedri??? Od koga? Pjanić je bio na nivou Rakitića: par grešaka, par pasova, nekoliko faulova i najveći deo meča potpuno beskoristan. Pedri 2-3 lepa prodora pred kraj, par dobrih pasova i najveći deo meča se nije video. Zar je moguće da se za toliko malo dobijaju najveće pohvale?

A najjače je što je proradio i Osman Dembele. Lik je izgubio sve, ali apsolutno sve lopte kojie su došle do njega. On nije u stanju da omaši loptom bilo kog protivničkog defanzivca ispred sebe, a kamoli predribla. Sve što može je da trči sa loptom do prvog defanzivca i ako ne preda loptu Messiju pre nego što stigne do njega predaće je defanzivcu Juvea. Pogađa loptom jednog, odbija mu se lopta na sreću, odmah pogađa drugog, ponovo mu se odbija lopta i tek iz trećeg pokušaja, kada nema nikoga direktno ispred sebe, uspeva da nepogrešivo uposli Juveove defanzivce na suprotnoj strani. Ume i da dribla golmana na 20 cm od njega umesto da šutira, pa kada se lopta na sreću izmigolji iz golmanovih ruku ume da uposli svoga brata po nesposobnosti Grizmana, koji će omašiti celu loptu. On nije samo beskoristan već i vrlo štetan po Barsu kada bukvalno ostavlja lopte protivničkim igračima kod svakog trećeg neuspešnog driblinga, neretko na centru ili čak i na svojoj polovini.

avatar
NDJ34
Thursday, 29.10.2020
10:43

Pretjera i ti malo druže. Ima li iko da zna hodati u Barsi onda?

avatar
P. S.
Thursday, 29.10.2020
14:42

Ima prijatelju itekako, svih 29 fudbalera (ako sam dobro prebrojao) vrlo lepo znaju hodati, samo je trčanje nekima problem. Ali to nije razlog da nama bude problem koliko-toliko objektivno komentarisanje igre kako tima tako i pojedinih igrača nezavisno od toga da li je Barsa pobedila Juve u gostma sa 0:2 ili je izgubila od Reala na svom terenu 1:3. Naježim se kada pročitam da je Dembele 'proradio' nakon što smo svi videli da je izgubio ili predao protivniku u noge apsolutno sve lopte kojih se nije oslobodio pre nego što će doći do prvog Juveovog defanzivca ili ovaj do njega, sasvim svejedno.

avatar
Aleksandar Kosic
Thursday, 29.10.2020
14:27

Otidji ti negdje pretrci 12 km i reci da se nisi oznojio toliko o tvojoj teoriji.

avatar
riquelme
Thursday, 29.10.2020
02:03

Ko voli klub ne upropasti ga da bi dojazao da o svemu moze da odlucuje. A o plati da ne pricam. Da nije 50 nego 30 mogli su da zadrze i tog kojeg zahteva nazad.

avatar
Bádr Hari
Thursday, 29.10.2020
00:42

ma tripleta je nasa samo da nas magic Zizu opet ne oduci od fudbala i da ne naletimo u Evropi na Bayern,Liverpool,Atletico,Romu,Chelsea. :D