Barsa - Jedini način da se izbegne finansijski slom?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 27. oktobar 2017.

  • 11:03

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Situacija postaje neodrživa, novi ugovor za Mesija je kamen oko vrata, mnogi kažu i samoubistvo. Ovo je plan, samo gde naći partnere za ovakav posao i da li će ovi rezovi biti dovoljni?

Barsa - Jedini način da se izbegne finansijski slom?
Foto: EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA
Barselona će posle potpisivanja novog ugovora sa Mesijem, dovođenja Kutinja ili Grizmana koji je sada prva opcija, biti u nemogućoj situaciji, više od 85% prihoda odvajaće za plate.

Čak i sa površnim poznavanjem ekonomije, jasno da je to nemoguće i da vodi u finansijski slom, pa je klub rešio da se na sve načine oslobodi petorice igrača i tako smanji fond za plate. Nevolja je što se igrači pitaju, imaju ugovore i mogu da ostanu u klubu, a neki od njih će teško dobiti iste uslove, odnosno isti novac u nekoj drugoj sredini.

Petorica koja su na listi za odlazak se već znaju.

Tomas Vermalen je odbio da ode prošlog leta, već je poručio da ne želi ni ove zime da napusti klub. On ima oko 4 miliona evra po godini, ne igra, a recimo ima istu platu kao Marselo i veću od Varana iz Reala.

Arda Turan ima ugovor do 2020. i on je odbio da ode u Galatasaraj koji mu je nudio više novca, Turčin ima primanja od oko 4.5 miliona evra godišnje.

Idemo dalje, Pako Alkaser je na izlaznim vratima, ali ko će od manji španskih klubova prihvatiti da mu plaća oko 5 miliona po godini, on je potpisao ugovor do 2021. potpuno razočarao i jasno da je Barsa ovde izgubila veliki novac.

Aleiš Vidal ima 3 miliona po sezoni, njega već dugo prodaju, prvo se povredio, sada je jasno da pored Semeda nema šta da traži. I peti je naravno Andre Gomeš koga hoće Juventus, kod njega je problem obeštećenja, cena mu je mnogo pala, Barsa traži da vrati oko 45 miliona koji su uloženi u Portugalca, ali to neće platiti niko. On zarađuje godišnje oko 4 miliona evra, što za Italijane ne bi bio problem.

Ako se sve stavi na papir, odlaskom ove petorice igrača, platni fond bi bio smanjen za oko 20 miliona evra godišnje, mada, kako rekosmo Mesijev novi ugovor je kamen oko vrata kluba.

Čini se da ni ova godišnja ušteda neće mnogo promeniti, Barselona je prošle godine trošila oko 350 miliona evra na plate, sada je ta suma veća i oni izdvajaju više od Junajteda, Čelsija, Real Madrida i Sitija, koji su u top 5. Među 10 klubova su još PSŽ, Arsenal, Bajern, Liverpul i Juventus.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari