Barsa i Šapekoense zakazali termin najavljene utakmice

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.06.2017.
14:04
Izvor: Beta

Fudbalski klub Barselona igraće na svom terenu prijateljsku utakmicu sa Šapekoenseom, u čast poginulih u nesreći u novembru, kada se srušio avion koji je prevozio igrače i stručni štab brazilskog kluba na utakmicu u Kolumbiju.

Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko
Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Nesreća se dogodila 29. novembra, kada je poginula 71 osoba, od kojih 19 fudbalera i članova stručnog štaba, a medju šestoro preživelih bila su trojica fudbalera.

Fudbaleri Šapekoensea su putovali na utakmicu protiv kolumbijskog Atletiko Nasionala, u finalu Kupa Sudamerikana.

Barselona je saopštila da će utakmica pomoći Šapekoenseu da se "izgradi institucionalno i da vrati takmičarski nivo koji je imao pre tragedije".

Katalonski klub svakog leta organizuje utakmicu na Kamp Nou i pred domaćim navijačima predstavi dresove za predstojeću sezonu, a duel sa Šapekoenseom zakazan je za 7. avgust.

Šapekoenseu je 5. decembra uručen trofej Kupa Sudamerikana, 22. januara klub je igrao prvu utakmicu od nesreće, a 8. maja Šapekoense je osvojio prvu titulu posle tragedije.

Posle nesreće, brojni svetski klubovi su ponudili svoje igrače na pozajmicu Šapekoenseu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos_Nois
Thursday, 29.06.2017
19:17

*Kada smo doživjeli strahovitu nesreću, svi smo se počeli pitati šta će biti s klubom. Bilo je realno pitati se da li ovo uopšte ima smisla, ali shvatili smo da ćemo sačuvati bolje sjećanje na naše stradale prijatelje ako klub opstane*, rekao je Tozzo (predsjednik Chapecoensea), koji je potom priznao: *Mnogi klubovi su najavljivali da će nam pomoći, ali sada već polako izlazimo iz fokusa javnosti. Od evropskih klubova, jedino nam je Barcelona finansijski pomogla i na tome im beskrajno hvala. Međutim, mi ne tražimo milostinju i snaći ćemo se i bez toga*.

avatar
Don Andres
Thursday, 29.06.2017
20:18

sa razlogom vise od kluba