Barsa i Napoli razgalili publiku u Majamiju!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 08.08.2019.
08:37
Izvor: Sportske.net

Baš dobar prvi od dva meča Katalonaca i Napolitanaca, na kraju Hrvat presudio...

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Povezane vesti

"Prvo poluvreme" pripalo je Barseloni.

Naime, Katalonci i Napolitanci će odigrati dva meča u SAD, prvi u Majamiju dobila je Barsa. Valverde je izveo mešani sastav, ipak njegov tim je slavio sa 2:1, bilo je dosta prilika na obe strane, sjajan je bio rezervni golman Barselone, Brazilc Neto koji je ovog leta stigao iz Valensije.

Barsa je došla do vođstva golom Busketsa, ali je do poluvremena Napoli poravnao, Samjuel Umtiti je pogodio svoju mrežu. Pre toga su promašivali Insinje i Mertens, u nastavku Milik, ali je Dembele pogodio stativu.

Na kraju presuda, Ivan Rakitić u samom finišu postavlja konačnih 2:1 za Barselonu.

Drugi meč je u subotu u En Arboru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 08.08.2019
17:44

Toliko kritikuju Rakitica a stalno daje golove.

avatar
P. S.
Thursday, 08.08.2019
14:20

U odnosu na prethodne tri smaračine koje su ličile na Valverdeovo uigravanje ekipe za gostovanja, ovo je više ličilo na revijalnu utakmicu u kojoj je Napoli bržom i konkretnijom igrom stvorio više šansi, ali su se ispromašivali pored toga što je Neto bio vrlo dobar. I sporija Barsa (zahvaljujući pre svih Rakitiću) je bila ultra-mega brza za Valverdeove standarde, ali ih je loš završni pas (koji je uglavnom posledica lošeg kretanja igrača bez lopte, bez obzira na tempo i broj pretrčanih kilometara) sprečavao da stvore više šansi, pa su šutevima sa distance pokušavali i na kraju uspeli da reše utakmicu.

Visoki presing Napolija sa početka utakmice srećom nije dugo trajao inače Barsa ne bi prešla centar, bez obzira u kom su sastavu igrali. Strelci za Barsu i nisu toliko iznenađujući kada se uzme u obzir da je Suarez imao nekoliko neartikulisanih šuteva 'iz prve', od kojih je samo jedan išao ka gol-aut liniji visoko iznad prečke, da Grizman nije ni došao u priliku da uputi smislen šut, da je Dembeleu trebalo nekoliko pokušaja da bi pogodio stativu, te da ostali (tipa Perez, Wague, Firpo itd.) koji su se našli u izglednim prilikama sasvim očekivano nisu pogodili mrežu Napolija.