Barsa i Atletiko za titulu, Real mislima u Parizu, gori za LE i za opstanak (NAJAVA)

Autor: Milovan Longinov
subota 03.03.2018.
10:33
Izvor: Sportske.net

Pred nama je 27. kolo La Lige i veliki derbi na Kamp nou koji bi mogao da odluči šampiona.

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida biće glavni akteri ovog kola u Primeri, Real Madrid čeka Hetafe i misli na PSŽ, a počinje i žestok borba za opstanak.

Kolo otvaraju Viljareal i Đirona danas od 13.00 u zanimljivom okršaju za Ligu Evrope. Viljareal čuva i dalje to šesto mesto sa 41 bodom, ali prate ga Eibar našeg Marka Dmitrovića sa 38, te Đirona i Betis sa 37.

Kasnije u subotu, biće zanimljivo u Sevilji, koja čeka Atletik Bilbao, dok Deportivo La Korunja protiv Eibara hvata jednu od poslednjih šansi za opstankom. Prežaljena Malaga u istom terminu od 18.30 gostuje Leganesu.

Barselona i Atletiko u nedelju od 16.15 igraju odlučujući meč u borbi za titulu, pošto Katalonci posle kiksa sa Las Palmasom imaju samo pet bodova više.

Barsa je u evidentnom padu forme, pošto ima čak tri remija u poslednjih pet mečeva i to sa Espanjolom, Hetafeom i Las Palmasom, dok Atletiko melje sve pred sobom, ali i postiže veliki broj golova, što nije karakteristično za Simeoneov tim. 

Mesi Suarez Kutinjo

Ernesto Valverde nema kadrovskih problema i zbog toga će biti veoma zanimljivo koga će uvrstiti u startnu postavu, kada su tu i Kutinjo i Inijesta, te Dembele, koji je bio na klupi protiv Las Palmasa.

Dijego Simeone takođe izvodi najjači sastav, a svakako da je najvažnije da će napad predvoditi Dijego Košta i Antoan Grizman koji u tandemu prave čuda poslednjih nedelja. Grizman je na poslednja dva meča postigao sedam pogodaka i u vrhunskoj formi odlazi na stadion na koji će se gotovo sigurno preseliti narednog leta.

Grizman

Podsetimo, u prvom delu sezone bilo je 1:1, Saul je doveo Madriđane u vođstvo, a izjednačio je Luis Suarez. Katalonci su na tom meču besneli na sudije, posebno zbog toga što je Stefan Savić igrao rukom u svom šesnaestercu, a nije bilo penala.

Od ostalih utakmica, izdvajamo duel Valensije i Betisa, kao i Levantea i Espanjola i Selte i Las Palmasa, pošto tu jedni jure opstanak, a drugi Ligu Evrope.

La Liga, 27. kolo:

Subota:


Viljareal - Đirona 13.00
Sevilja - Atletik Bilbao 16.15
Deportivo - Eibar 18.30
Leganes - Malaga 18.30
Real Madrid - Hetafe 20.45

Nedelja:


Levante - Espanjol 12.00
Barselona - Atletiko Madrid 16.15
Real Sosijedad - Alaves 18.30
Valensija - Betis 20.45

Ponedeljak:

Selta - Las Palmas 21.00
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke