Barsa grmi o otimačini, Valverdea "osudio" posed, sprema se povratak veka?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 15. decembar 2019.

  • 11:36

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Priča lansirana danas, ono što je sigurno da su i Barselona i Valverde pod velikim pritiskom.

Barsa grmi o otimačini, Valverdea
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENENZ
U Barseloni bura pred "El Klasiko".

Naime, danas su katalonski mediji osvanuli sa naslovima "Krađa", "VAR sramota", posle onoga što se desilo na "Anoeti".

Naime, dve iste situacije su različito okarakterisane. Kada je Buskets povukao Ljorentea u kaznenom prostoru na startu meča sudija Rohas je pokazao na belu tačku.

Kada se to isto desilo u nadoknadi (Ljorente je oborio Pikea), sudija je ostao nem, nije ni dobio signalizaciju iz VAR sobe, gde je glavni bio Hil Manzano. On je procenio da nema potrebe da glavni arbitar konsultuje VAR i to je razbesnelo Barselonu. Uložili su zvanični protest, ali to neće promeniti ništa, dva boda su pred duel sa Realom izgubljena. To stavlja Katalonce u nezgodnu poziciju, naime, ako Real dobije na "Mestalji" (što neće biti nimalo lako), ući će u "El Klasiko" pod mnogo manjim pritiskom, sa dva boda više od rivala.

Ipak, osim sudije, mediji se bave i igrom Barselone. Naime, Ernesto Valverde je na udaru, posle šokantnog podatka da je ovo deveti put od kada je na klupi Barselone da je prepustio posed rivalu, mnogi se pitaju da li je on pravi trener za Barselonu.

Jasno da posed ne donosi pobede, ali Barsin "Krojfizam" to negira, recimo Luis Enrike je na samo 6 od 147 utakmica prepustio posed lopte rivalu, Pep Gvardiola tek jednom, što je rekord koji niko neće ponoviti.

To nas dovodi do Gvardiole. U Španiji je lansirana priča da će se vratiti u Barselonu. Naime, u klubu tvrde da su mu vrata otvorena, Bertomeu odlazi 2021. a ko god bude novi predsednik, želeće Pepa na klupi. On je svojevremeno rekao da se neće vratiti kao trener, ali nije bio baš izričit.

Naime, Barsa ga želi i ranije, ako iskoristi klauzulu (za koju tvrdi da ne postoji) da ode 2020. Katalonci će reagovati i ponuditi mu klupu, pošto Valverde sigurno odlazi.

O čemu je reč sa klauzulom?

Iako je Pep rekao da to nije istina, klub ćuti. Izvori su saopštili medijima da postoji neka vrsta dogovora da može da ode godinu dana pre isteka ugovora, na kraju krajeva, ako to odluči, Siti ga neće zadržavati, već gledaju ka Poketinu.

Sigurno da od Pepa ne postoji bolje rešenje za Barsu, ali za sada nema najava da su o tome vođeni razgovori, u stvari, priča se da ni sam Gvardiola ne zna šta će uraditi, da mu se čini da je sa Sitijem ostvario maksimum, da ne veruje da klub može da uzme Ligu šampiona i da će to možda ubrzati odluku o odlasku...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari