Barsa dočekala novi trijumvirat! Ko će biti bolji katalonski MSG ili Realov BBH?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.09.2019.
10:42
Izvor: Sportske.net

Barselonine "trojke" nisu uvek garantovale uspeh, mada su donele mnogo radosti Kataloncima. Večeras debituje novi trio, ali i Real izgleda ima odgovor.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Večeras ćemo videti konačno Lea Mesija od početka, Argentinac se oporavio, zauzeće mesto u timu protiv Granade. To je veliko olakšanje za Barsu koja želi da uđe u seriju pobeda u šampionatu i iskoristi Realove nevolje i loš raspored.

Ovo je prvi put da će na terenu od početka biti Mesi, Suarez i Grizman, novi trio Katalonaca, a u Barsi oživljavaju snovi o novom moćnom napadu, posle odlaska Nejmara.

Barsa ima tradiciju pravljenja zvučne trojke u napadu, prvi je pokušao Krojf, sa Stoičkovim, Romariom i Laudrupom, ali brzo je ta kombinacija propala, mogla su da igraju samo tri stranca, ali Kuman se brzo vratio u tim i postao nezamenjiv, a Mihael Laudrup je otišao u Real.

Gotovo 15 godina kasnije, videli smo trio Mesi, Ronaldinjo, Eto, tu je bio i Anri, ali to nije bila Barsina godina, iako su se menjali. Kada je Ronaldinjo ispao iz kombinacije, Barselona je osvojila Ligu šampiona.

Dve godine kasnije 2011. ponovili su uspeh, Anri je bio prošlost, Mesi, David Vilja i Pedro su činili trojku iz snova.

Pep je probao sa Aleksisom Sančezom, doveo ga je iz Udinezea, ali to nije radilo, otišao je Vilja, a Pedro nikada nije ponovio partije iz 2011. i 2012.

Kada je stigao Nejmar, a zatim i Suarez, oformljen je ubitačan trio, međutim trajako je tri sezone, osvojena je tripleta 2015. ali posle toga, Barsa nije dominirala.

Onda je otišao Nejmar, Dembele i Kutinjo nisu uspeli da popune prazninu, sada je stigao Grizman, videćemo kako će funkcionisati novi trio.

Real je godinama imao BBC, Bejla, Benzemu i Kristijana, radilo je u Ligi šampiona, u Španiji baš i ne, kada je liga u pitanju.

Izgleda da će Zidan probati da formira novi, videćemo koliko mu je vremena ostalo, ali razmišlja o Bejlu, Benzemi i Azaru, odnosno BBH.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 21.09.2019
12:37

cuj kmesi-Ronaldinho-Eto. mali je grejao klupu a trio su cinili Dinho-Eto i Ludovic Giuly

avatar
Rise up
Saturday, 21.09.2019
12:32

Tesko da ce statisticki neko prici MSN. Mislim da ce se Grizman nadavati golova pored Mesija. Jedini problem je tu Suarez koji u LS ne zna za gol godinama unazad.

avatar
_Siniša_
Saturday, 21.09.2019
11:53

Smijesno pitanje.Real je u totalnoj konfuziji i nema nikakvu dominantnu napadacku trojku.Otkad je otisao Ronaldo oni ne znaju dje se nalaze.Sa druge strane u Barsi je i dalje Messi,i on je pokretac svega.

avatar
Misosesic
Saturday, 21.09.2019
23:09

Pokrenuo je večeras bas.

avatar
Steffmajster
Saturday, 21.09.2019
10:59

normalno da ce biti bolji trio tamo gde je Messi

avatar
Misosesic
Saturday, 21.09.2019
23:10

Bas ste dobri,ubili ste Granadu.