"Barsa će teže zameniti Mesija nego Ronalda"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 18.02.2019.
13:41
Izvor: Sportske.net

Mnogi vide probleme Barselone u budućnosti.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Kako se Barselona sprema za život posle Mesija?

Izgleda da im ide teško, videli smo to tokom utakmice prethodnog vikenda kada je Barselona samo zbog ovog fudbalera uspela da savlada Valjadolid.

Jedini je Mesi stvarao šanse, svaki šut ka golu protivnika je išao preko njega, ili je dodao, ili je on taj koji je šutirao.

Pred utakmicu protiv Liona u Ligi šampiona, kao neko ko će obaviti dobru najavu pojavio se nekadašnji igrač i jednog i drugog tima, Soni Anderson.

"Sećam se kada sam stigao u Barselonu, trebalo je tada da zamenim Ronalda, koštao sam i više od njega. Ronaldo je bio unikatan igrač, a navijači nisu mnogo znali o meni jer sam igrao u Francuskoj. Kada neko dođe umesto Mesija, da uzme broj 10, imaće još teži zadatak nego ja što sam imao",
rekao je Soni Anderson.

Da li će Barsa imati problema sa Lionom?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 19.02.2019
00:30

Barca tesko pobedjuje, zato sto svaki napd ili svki go mora da ide preko Meija, zbog broj postignutih golova! Tako da cak i corav vidi da niko osim Meisija nesme da suta na gol, i sve se vrtiu mesto! Kad se oslobode od toga ko ce da postigne vise golova, tada ce biti vise golova! naravno da ima i problema sa igracinma, koji su istroseni i koji ne vrede vise nista, oni su svojje dali i hfala im, ali sad je vreme za mladje! Barca mora da menja stare igrace i da mlade forsira, Suarez vise nije ni za trecu spansku ligu, on jesvoje sve dao barci i hfalamu, ali sad je istrosen do kraja! Jedino Legenda Mesi moze da ostane zbog integriteta da utice na mlade, a sve ostalo menjati! Naravno i trener nije bas kao Gvardiola, ali morace sam da formira tim bez ucesca sastrane!

avatar
ixyco96
Monday, 18.02.2019
23:21

normalna je stvar da sve uvek ide preko najboljeg igraca,ili igraca koji 'moze" . npr primetio sam da Realovi igraci vec par utakmica gadjaju Viniciusa ne bi li ga pogodoli loptom,jer im je on najkorisniji. da g

avatar
Impozantno
Monday, 18.02.2019
22:11

Kakav Mesi ako mu sude jos po dva penala u dvomecu mozda prodju Lion,inace nemaju sanse.

avatar
DEL PIEROO
Monday, 18.02.2019
17:44

Barsa ce bez Mesija za koju godinu imati probleme koje ima Milan

avatar
P. S.
Monday, 18.02.2019
16:43

Ako ti 'mnogi' ne vide Barsine probleme (i to velike) u sadašnjosti i prošlosti dugoj skoro 5 godina (koliko i mandati Enriquea i Valverdea), onda ih neće videti ni u budućnosti, osim možda kroz rezultate.

A to da li će Barsa imati probleme sa Lionom zavisi isključivo od Liona, odnosno koliko su spremni da uđu u utakmicu bez respekta i straha od reputacije nekadašnje Barse. Uspeju li u tome ni petarda neće biti veliko iznenađenje. Lion je dovoljno jak da to napravi protiv 'posmrtnih ostataka' Barse koja će na gostovanju igrati onako kako uvek igra pod Valverdeom, a sa druge strane dovoljno su slabi da bi takav rezultat i ispadanje Barse u 1/8 finala LŠ bila dovoljna bruka koja bi eventualno mogla uzdrmati poziciju neprikosnovenog Valverdea.

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 18.02.2019
18:01

Slazem sa da su obojica daleko od vrhunskih trenera,ALI vi navijaci Barselone sto ste umislili da imate ne znam ni ja kakvu ekipu,to nigde nisam video. Pa Anceloti da vas trenira,ne bi nista bolje rezultate pravili. Za pocetak,napadaca nemate 3 godine,Pike vam je prvi stoper,da ne pricam koliko je Buskets los,ok Rakitic bi trebao na klupu,ali u ovoj ekipi Barselone,jednostavno nemas neke igrace,Mesi jeste vrhunski igrac,ali Mesi se seta skoro svaku utakmicu i ima po utakmici 10ak minuta kada trci,samim tim u odbrani,on je igrac manje,a Barselona nema vise igrace,da moze da drzi loptu 75% vremena. Koga Barsa ima da predstavlja neki respekt kod protivnika? Dembele ajde zbog brzine,ali se takvi igraci lako zatvaraju i Golman i Umtiti kada je zdrav,ovo ostalo su igraci za Valensiju i bukvalno nista vise od toga. Tako da,takva ekipa je i logicno da ce imati padove u odredjenim utakmicama,a samim tim i ispadati u kup takmicenjima.

avatar
UGASICE SE partizai
Tuesday, 19.02.2019
01:54

Padove u smislu da ih jedna Roma u veoma bitnoj utakmici pobedi 3:0,PSG 4:0,Juve 3:0,itd. Naravno da je zlatna generacija imala ne malo bolji kvalitet,nego 5x bolju ekipu. Za pocetak imali su Pujola,koji je prava i stopercina i kapiten i pre svega vodja na terenu. Imali su mozda i najbolji dvojac u istoriji fudbala na sredini terena i to u najboljim godinama,imali su Mesija koji je ginuo,da ne pricam o tome sto su imali Davida Vilju,Etoa,Ronaldinja,Anrija,kako ne spomenuti i Alvesa u najboljim godinama. Mislim,malo je cak i bezobrazno reci da su ti igraci isti kao ovi poluproizvodi,Kutinjo ne bi bio rezerva u toj ekipi,a u ovoj je placen 150m eura,smesno. Valdes nije bio dobar golman,ali nije bas ni da je los toliko,korektan golman,mislim,covek je bio drugi golman Spanske reprezentacije,to ne moze los golman. Sto se Pedra tice,on je meni skroz korektan igrac,a on je mozda bio i najslabija karika.

Hocu da kazem,da ne znam cemu toliko pljuvanje trenera,kada je uprava katastrofalna,da uprava svoj posao dobro radi,za pocetak bi privlacili bolje trenere,mislim,oni su ovoj dvojici davali koliko,oko 8m eura godisnje,da dodas jos 3m za te pare mozes dovesti bilo kog trenera na svetu,ali je ocigledno problem nesto u klubu,cim ih zaobilaze svi treneri,sta je to,ne znam.

Ovako puknu 300m eura na 2 pojacanja,od kojih ni jedan nije nista posebno,tj za te pare nije nista,a za iste te pare su komotno mogli dovesti Eriksena,Kulibalija i tipa Aubu i da automatski budu prvi favoriti za sve trofeje.

avatar
P. S.
Monday, 18.02.2019
20:57

Ne znam odakle ti ideja da sam ja 'umislio' kako Barsa ima 'ne znam ni ja kakve' igrače? Igrači nisu bitni, jer bi ova Barsa sa Valverdeom na čelu potpuno isto ovako igrala i da su igrači duplo bolji i da su duplo gori od ovih. Ne znam ni o kakvim padovima pričaš? Igra Barse u gostima je već skoro 2 godine 'ravna crta', a razlikuju se samo rezultati u zavisnosti od sreće da ne prime i toga da li Messi postigne/namesti gol, dva ili tri. Kod kuće su u proseku tek nešto manje loši, ali opet nema padova - ono malo što je valjalo su zapravo bili uzleti.

A ako baš toliko voliš da analiziraš igrače probaj malo sa onima koji su činili Barsinu 'zlatnu generaciju', pa ćeš shvatiti da ni tada Barsa nije bila sastavljena od 11 vrhunskih igrača, od Valdesa koji je bio smešan golman pa do Pedra koji je bio još smešniji igrač, ali vrlo borben i neviđeno uporan. Nezavisno od individualne klase bio je to skup fudbalera sa pobedničkim mentalitetom koji su pojedinačni nedostatak kvaliteta nadoknađivali borbenošću i upornošću, na čelu sa Gvardiolom vrlo sličnog duha i mentaliteta. Uprkos tome što nikada nije bio vrhunski trener (ali bogotac za ovu dvojicu, da ne bude zabune) jasno se opredelio da igra fudbal, nije bio kukavica, luzer i jasno je razlikovao desnog beka od levog krila. Ova Barsa osim Messija nema ništa od toga - borbenost 0, zalaganje 0, inventivnost 0, trener minus beskonačno, a najmanji problem je sama klasa fudbalera uprkos tome što polovina nikada i nije trebala da igra za Barsu.

Tek kada (ako) se oslobode Valverdea imaće smisla da se fokusiraju na igrače, da rasprodaju škart, da nabave ono što im fali, da vide ko to hoće, ko neće da trči i da se bori, ko šta može/ne može, na kojoj poziciji itd.

avatar
_mladenq
Monday, 18.02.2019
15:38

Pa s obzirom da su imali probleme sa Valjadolidom kao domacini, i da ih vodi najgluplja individua u svijetu fudbala vrlo je moguce da ih Lion naguzi jedno 3:0, ali je isto tako vrlo moguce i da bude obrnuto, jer u Barsi i dalje postoje imena koja mogu sami odluciti utakmicu, ne racunajuci Messija.

avatar
LuckyStrike
Monday, 18.02.2019
19:50

Tako je druze slažem se

avatar
P. S.
Monday, 18.02.2019
22:37

Na 0:1 se zatvara utakmica po cenu života (makar ga dali posle 32 sekunde), a 0:2, 0:3 itd. dolaze samo u slučaju potpunog raspada Liona ili da je u nekim trenucima rizičnije vratiti loptu na svoju polovinu negoli otići napred i zabiti gol.

Na 1:0 polako i opušteno, na 2:0 samo polako i bez previše rizika, a na 3:0 se već juri gol u gostima što ostavlja i više nego dovoljno prostora za 4:0, 5:0 itd., odnosno za trojicu umereno brzih napadača koji su u stanju da istrče kontru i razmene 2-3 ispravna pasa na pola praznog terena, bez da im iko previše smeta.