Banetovi teški dani...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.04.2017.
10:33
Izvor: Sportske.net

Kapiten našeg nacionalnog tima nikako da se vrati u pravu formu. Prelazak u Zenit za sada mu nije pomogao u tome...

fc-zenit.ru
fc-zenit.ru

Povezane vesti

Posle zimskog transfera iz Čelsija u ekipu Zenita iz Sankt Petersburga, mnogi su smatrali da je Bane Ivanović napravio odličan potez kako bi povratio i formu i samopouzdanje, jer se verovalo da će se odlično snaći u zemlji u kojoj je i stekao afirmaciju pre nego što se svojevremeno otisnuo na Ostrvo.

Naravno, u Zenitu je dočekan kako dolikuje, kao velika fudbalska zvezda, a trener Mirčea Lučesku ga je odmah uvrstio u startnu postavu.

Međutim, kola su za Baneta krenula nizbrdo posle poraza od Anerrlehta u Ligi Evrope, kada je naš reprezentativac odigrao ispod očekivanja.

Nedugo zatim, Ivanović se preselio i na klupu, ali je proteklog vikenda nastupio u derbiju ruske Premijer lige između Spartaka i Zenita.

Spartak je taj meč dobio sa 2:1 i praktično otpisao tim iz Sankt Petersburga iz trke za titulu.

Ubrzo posle meča, u ruskim medijima su počele i oštre kritike na račun našeg reprezentativca, a najoštriji je bio nekadašnji fudbaler Spartaka i sovjetski reprezentativac Sergej Gorlukovič. On je Ivanovićevu igru opisao kao - katastrofalnu.

''O Ivanoviću bolje da ćutim. Čovek zarađuje milione, a bolje je da i ne izlazi na teren, da se ne bruka. Ovo je šampionat Rusije, a ne Belorusije... Nedopustivo je da padne na taj nivo. Katastrofa!", zagrmeo je Gorlukovič.

A šta Bane kaže na jučerašnju partiju svog tima?

Mediji u prvi plan, pomalo i podsmešljivo ističu njegovu izjavu da je trener Lučesku posle meča bio ''nervozan, jer je želeo pobedu''.

''Teško je imenovati jedan razlog za poraz. Na početku utakmice smo kontrolisali igru, ali smo potom bili malo zbunjeni. Slično je bilo i u drugom poluvremenu. Imali smo nekoliko prilika za izjednačenje, ali nismo uspeli'', izjavio je Ivanović.

On je naglasio da šampionatu Rusije treba više ovakvih utakmica, a individualne greške nije želeo da komentariše.

''Ne razgovaram o takvim stvarima. Gubimo i dobijamo kao tim. O kolektivnim i individualnim greškama razgovaraćemo na treninzima.

Trener Mirčea Lučesku traži od igrača da razmišljaju tokom igre na terenu. On ima svoje ideje, a igrači moraju da ih se pridržavaju. To nije lako, ali moramo da radimo na tome''
, izjavio je Ivanović.

Zenit se sada seli na novi stadion, a Ivanović i to vidi kao potencijalni problem.

''Bilo bi bolje da smo pobedili danas, atmosfera bi bila super. Na novom stadionu nikad nije lako igrati, jer se ne osećate kao kod kuće, moramo da se naviknemo na novo mesto. Ali, mi ćemo učiniti sve da pobedimo'', zaključio je Ivanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djordje Vukicevic
Monday, 17.04.2017
14:54

Ono sto je bitno, ona i Splavarov ce i dalje biti standardni kod Muslina...

avatar
Burazer
Monday, 17.04.2017
11:33

Nema od njega vise nista.

avatar
Monday, 17.04.2017
11:20

Moze i drugar Matice da mi se pridruzi,to samo moze srpskim fubalerima preko noci totalni pad da se desi,Matic od onakvog igraca postao tele kslasicno,koje ce Konte na leto da najuri iz Celzija....

avatar
Forza RoSs0neri
Monday, 17.04.2017
12:14

Pa Azar je igrao kao tele skoro celu jednu sezonu pa ga nisu najurili...

avatar
Monday, 17.04.2017
10:44

Nisu teški dani, nego godine, emocionalna i fizička istrošenost.. Nema Bane 25 godina pa da padne u formi. Ima 33 i nikad više neće biti na vrhunskom nivou. Veliki igrač, ali godine svakog stignu..