Balo se vraća u reprezentaciju!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.12.2016.
22:23
Izvor: Beta

Selektor Italije Đan Pjero Ventura razgovaraće s fudbalerom Nice Mariom Balotelijem o mogućem povratku u državni tim uoči utakmica u martu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Baloteli nije igrao za Italiju još od Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, ali za sada ima dobru sezonu u Nici, gde je postigao osam golova na osam utakmica.

"Razgovaraću s Balotelijem pre nego što saopštim spisak igrača uoči narednog okupljanja. Ne treba diskutovati o njegovim tehničkim kvalitetima, ali moji prethodnici su takodje rekli da bi trebalo proceniti i neke druge stvari", rekao je Ventura.

Italija je eliminisana u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu, gde je nekolicina saigrača smatrala da je Baloteli smetnja u ekipi. On je tokom karijere imao problema s ponašanjem, a u poslednje dve sezone igrajući za Liverpul i Milan postigao je samo jedan gol u prvenstvu.

On je ovog leta kao slobodan igrač iz Liverpula je prešao u Nicu.
 
"Niko ne sumnja da je Mario talentovan igrač i ja nemam ništa protiv njega. Ali, za svakog igrača, ne samo za Balotelija, važno je da bude sposoban da bude deo grupe, da se žrtvuje, da deli i da ima razumevanje. Postoje oni koji su to navikli da rade, a postoje i oni koji nisu. Posle našeg razgovora moraće da se preispita i odgovori na mnoga pitanja, pre svega sebi", naveo je selektor.

U nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, Italija će 24. marta dočekati Albaniju, a četiri dana kasnije igraće s Holandijom.

Na tabeli Grupe G Španija i Italija imaju po 10 bodova na prva dva mesta, a samo će prvoplasirana ekipa otići direktno na Mundijal.

Ventura je ovog leta, po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj, na klupi Italije zamenio Antonija Kontea. "Azuri" su u Francuskoj stigli do četvrtfinala, gde ih je pobedila Nemačka posle izvodjenja jedanaesteraca.

"Za sada bih dobru prelaznu ocenu dao samo za rezuultate, ali za sve ostalo potrebno je mnogo posla. Moja želja za 2017. godinu je da se ekipa plasira na Svetsko prvenstvo i da ga osvoji", rekao je Ventura.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke