Bajke traju kratko, Mesi mu pružio nadu, sada se skriva, prete da će ga iseći na komade!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 06.12.2018.
10:50
Izvor: Sportske.net

Tužna priča, prete mu i jedni i drugi, ucenjuju, roditelje plaše otmicom, a ostao i bez najvrednije stvari koju mu je poklonio idol...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Priča je zaista stravična. Verovatno se sećate malenog Avganistca Murtaze Ahmada čija je slika obišla svet. Stariji brat mu je od kese napravio Mesijev "dres" sa brojem 10, postao je poznat u čitavom svetu.

Upoznao se sa idolom, na utakmici u Dubaiju ga je Mesi izveo na teren, poklonio mu svoj dres sa potpisom i proveo dan sa oduševljenim klincem.

Ali, sve bajke traju kratko.

Mali se sa porodicom vratio u Avganistan u svoj kraj koji je do pre nekoliko meseci bio koliko toliko siguran. No, lokalni gospodari rata su uznemiravali porodicu, tvrdili da im Mesi šalje novac da prežive i tražili svoj deo.

Porodica Ahmed je pobegla u Pakistan, ali nisu imali novca, pa su se vratili u svoj Jagori gde otac radi kao farmer.

Ipak, morali su ponovo u izbeglištvo, sada žive u sobici u Kabulu jer su Talibani napali njihov kraj, tražili između ostalog klinca i poručili da će ga iseći na komade. Oni ne tolerišu fudbal i idole, a česte su slike ovih neljudi na kojima se simulira odsecanje glave Mesiju, što je bio slučaj i sa pretnjama da će napasti na Mundijalu u Rusiji.

Porodica je morala u žurbi da napusti gradić, ostavili su i Mesijev dres i loptu, prvo su se sklonili u džamiju u Bamijanu, da bi na kraju stigli u Kabul. Talibani su u međuvremenu proterani iz grada, ali se majka malog Murtaze boji i druge strane, za nju je život pakao, i u Kabulu kriju ko je njihov sin, ne puštaju ga napolje sa drugom decom iz straha da će ga neko oteti i tražiti otkup.

Klinac kaže da mu nedostaje lopta i dres da bi voleo da ih dobije natrag i da igra fudbal.

"Nadam se da ću ponovo videti Mesija"
, rekao je Murtaza...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke