Bajernu nije prijala pauza, Verder otkinuo bod u Minhenu, Bajer stigao šampiona!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 21.11.2020.
17:26
Izvor: Sportske.net

Loš nastavak sezone za osvajača Bundeslige.

EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN
EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Povezane vesti

Reprezentativna pauza nije naročito prijala fudbalerima Bajerna iz Minhena koji su na domaćem terenu uzeli samo bod protiv Verdera odigravši 1:1 u osmom kolu Bundeslige.

Sve je mirisalo da će se na poluvreme otići bez postignog gola na obe strane, a onda se na isteku 45. minuta sjajno snašao Maksimilijan Egeštajn i vrlo lepo levom nogom iz prve pogodio mrežu Manuela Nojera.

Ovaj gol je samo začinio prilično interesantno prvo poluvreme na Alijanc areni na kojoj se gostujući tim pokazao vrlo raspoložen za igru.

Koncepcija Hansija Flika pala je u vodu nakon povrede Lukasa Ernandeza umesto kojeg je već u 19. minutu ušao Leon Gorecka.

Prilično raspoložen bio je Milot Rašica, koji je pretio Nojeru i u prvom, ali i na startu drugog poluvremena.

Prvu ozbiljniju priliku za Bajern propustio je Daglas Košta u 52. minutu kada je pogodio prečku.

baner

Slavlje domaćih usledilo je 10 minuta kasnije, a strelac je bio Kingsli Koman. Gorecka je odlično ubacio loptu u peterac, a francuski fudbaler je glavom zatresao malu mrežu Verdera.

Usledila je trostruka izmena samo minut kasnije kada je Hansi Flik u igru ubacio trojicu ofanzivnih igrača - Serža Gnabrija, Leroja Sanea i Čupo-Motinga, ali promene rezultata nije bilo.

Ovu okolnost iskoristili su fudbaleri Bajera iz Leverkuzena koji su slavili na gostovanju Arminiji u Bilefeldu sa 2:1 golom Aleksandra Dragovića u 88. minutu.

Leon Baili je u 27. minutu doveo "farmaceute" u vođstvo, ali je izjednačenju domaćih kumovala ne baš sjajna reakcija golmana Bajera.

Tim iz Leverkuzena se ovom pobedom izjednačio po broju bodova sa vodećim Bajernom, ali uz meč više.

Najefikasniji meč 8. kola viđen je u Zihshajmu gde je Hofenhajm remizirao protiv Štutgarta 3:3 nakon što je gostujući tim vodio na poluvremenu, a domaći do nadoknade bio blizu pobede.

baner

Za nešto više od deset minuta u prvom poluvremenu viđena su čak tri gola. Poveo je Hofenhajm u 16. minutu golom Kristofa Baumgantera lepim udarcem posle odbitka.

Uzvratili su gosti iz Štutgarta golovima Gonzalesa u 18. i Vamangituka u 27. minutu.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor onda je Sesenjon u 48. poravnao rezultat, a preokret je usledio u 70. minutu kada je Andrej Kramarić pogodio sa penala.

Domaćem timu to nije bilo dovoljno da pobedi pošto je izjendačenje Štutgartu obezbedio Mark Oliver-Kempf u trećem minutu nadoknade vremena.

Šalke i posle osmog kola nije osetio slast pobede pošto je rutinski poražen na svom terenu od Volfsburga 2:0. Golove za gostujući tim iz istoimenog grada postigli su Vugt Vershot u trećem i Ksaver Šlager u 24. minutu.

Remi je viđen u Menhengladbahu gde je domaća Borusija odigrala nerešeno 1:1 protiv Augzburga. Domaći su poveli golom Florijana Nojhausa u petom minutu, ali je remi gostima doneo Kaliuguri u 88. minutu.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke