Bajernov marš ka tituli, Šalkeu bod u Berlinu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.03.2015.
17:26
Izvor: Sportske.net

Ekipa Bajerna iz Minhena pobedila je u meču 25. kola ekipu Verdera iz Bremena i tako napravila još jedan bitan korak ka tituli šampiona Nemačke. Povratak Filipa Lama.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Bajern iz Minhena je zabeležio još jednu veoma bitnu pobedu u borbi za titulu šampiona Nemačke, ovoga puta na gostovanju Verderu iz Bremena, ekipi koja igra sve bolje nakon katastrofalnog starta sezone.

Šampion je došao u prednost u 24. minutu meča. Nakon sjajne akcije lopta je došla do Tomasa Milera koji je izašao sam na golmana domaćih, ali nije odmah uspeo da ga savlada, već je to učinio u nastavku akcije na sjajan način. Plasirao je loptu u gornji desni ugao, Volf nije imao šanse.

Alaba je, čini nam se, otklonio dileme oko pobednika već u 45. minutu meča.

Najgori mogući trenutak da se primi gol, bio je to slobodan udarac na nekih 17-18 metara od gola, a fenomenalni Alaba je sjajnim šutem savladao još jednom nemoćnog Volfa za 2:0.

Robert Levandovski je u 76. minutu meča nakon sjajne akcije i asistencije Tomasa Miler doneo ekipi tri gola prednosti, Poljak je zajedno sa loptom ušao u mrežu i proslavio još jednu pobedu prvog favorita za titulu i ove sezone u Bundesligi.

Do kraja, u poslednjim sekundima meča Robert Levandovski postavlja konačan rezultat.

Napominjemo i da se danas na teren vratio Filip Lam nakon duže pauze zbog povrede.

Golovi OVDE.

Šinđi Okazaki nastavlja sa dobrim partijama i ove sezone, bio je strelac prvog gola u duelu Augsburga i Majnca u meču gde su gosti slavili rezultatom 2:0 i na taj način donekle raspršili snove domaćina da mogu do Lige šampiona ove sezone. Drugi gol je postigao Ko Jae Čeol.

Đurđić je presedeo meč na klupi kod domaćih.

Paderborn je zbog trenutne forme u kojoj se nalazi jedan od glavnih kandidata za ispadanje. Oni su vezali i četvrtu uzastopnu utakmicu na kojoj nisu zabeležili povoljan rezultat, ponovo su izgubili, ovoga puta je to bilo rutinski od ekipe Frankfurta koja ističe kandidaturu za Evropu.

Strelci za domaće bili su Mejer, Štendera, Aigner i Valdez. Slobodan Medojević nije ulazio u igru za domaće.

Hofenhajm je odradio posao protiv Hamburga, još jednog kandidata za ispadanje u ovom trenutku.

Domaći su imali olakšan posao nakon što je Jaroslav Drobni dobio crveni karton u 19. minutu, a tri minuta kasnije je iz dosuđenog penala domaćin došao do prvog gola preko Polanskog.

Rutina do kraja, Polanski i Rudi su postigli golove za konačnih 3:0.

Najuzbudljivije u Berlinu, Herta i Šalke su odigrali 2:2.

Domaći su vodili čak dva puta, igrali su na kartu umora gostiju koji su poraženi u utorak u dvomeču protiv Real Madrida, ali nisu na kraju uspeli da zabeleže pobedu. Ben Hatira i Karaguči su bili strelci za domaće, Sane i Matip za goste. Matija Nastasić je još jednom odigrao ceo meč za goste.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Далибор воли Бајерн
Saturday, 14.03.2015
18:37

Alaba najbolji levi bek sveta bez konkurencije! Onaj Marselo kojeg svi potenciraju ni u snu ne bi mogao da igra ovako.

avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 14.03.2015
22:43

Marselo mesar i ništa vise.

avatar
Hala Madrid 10!
Sunday, 15.03.2015
22:51

Marselo je bolji bek od Alabe,Alaba jeste univerzalniji ali nije bolji bek od Marsela,Gece je maneken Dzastin Biber fudbalski nikada igrac od njega,

avatar
Hala Madrid 10!
Sunday, 15.03.2015
18:05

Marselo je doktor za Alabu,on ima bolju tehniku i od ovog tvog manekena sa slike

avatar
Hala Madrid 10!
Sunday, 15.03.2015
02:35

Marselo je doktor za ovog