Bajern šalje prijavu, finale LŠ u Minhenu?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.11.2018.
13:45
Izvor: Sportske.net

Bavarci su rešili da ponovo budu organziatori velikog finala.

fcbayern.com
fcbayern.com

Povezane vesti

Organizovao je Bajern 2012. godine finale Lige šampiona na svojoj "Alijanc areni", uspeli su i da ga se domognu, ali su doživeli poraz od Čelsija nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Naredne sezone su osvojili trofej i od tada "poste", a sada su rešili da se još jednom prijave za organizaciju finala elitnog takmičenja.

Naime, kako je Karl-Hajnc Rumenige saopštio, Bajern će poslati zvaniču prijavu za organizaciju finala Lige šampiona 2021. godine na svom stadionu.

"Mogu da potvrdim da ćemo zajedno sa gradom Minhenom predati prijavu za održavanje finala Lige šampiona na Alijanc areni 2021. godine. Uprkos porazu i velikom sportskom razočarenju koje smo doživeli 2012. godine protiv Čelsija i dalje se rado sećamo finala kod kuće. Bili bismo veoma srećni ako bi nam UEFA dala priliku da još jednom dočekamo fudbalski svet u Minhenu", izjavio je izvršni direktor Bajerna Rumenige.

Papiri za prijavu se moraju predati do 15. februara 2019. godine, a odluka će pasti tokom proleća naredne godine.

Od osnivanja Lige šampiona, Bajern je domaćin finala bio u tri navrata, 1993, 1997. i 2012. godine.

Pored Bajerna, interesovanje za organizaciju finala Lige šampiona 2021. godine pokazao je i Zenit, zajedno sa gradom Sankt Petersburgom, a mesto održavanja same završnice elitnog takmičenja bio bi novi stadion ove ruske ekipe "Krestovski".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke