Bajern sačuvao prednost iz Andaluzije i plasirao se u polufinale!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 11.04.2018.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri minhenskog Bajerna uspeli su da izbore plasman među četiri najbolje ekipe u ovosezonskom izdanju Lige šampiona.

EPA-EFE/LUKAS BARTH
EPA-EFE/LUKAS BARTH

Povezane vesti

Izabranici Jupa Hejnkesa slavili su pre nedelju dana u Sevilji rezultatom 2:1, te su u Minhen poneli solidnu prednost, na kraju se ispostavilo i nedostižnu.

Utakmica na "Alijanc Areni" okončana je po ukusu Bavaraca, ali ne i po ukusu ljubitelja fudbala, kako je nakon 90 minuta na semaforu stajalo 0:0 (0:0).


Na samom startu utakmice tri dobre prilike za Bajern, najpre je slobodnjak iz dobre pozicije Hames Rodrigez prebacio preko gola u četvrtom minutu, dva minuta kasnije je Roben šutirao nakon solo prodora, ali je bio neprecizan, da bi već u sedmom minutu Levandovski dobro ispratio jedan centaršut, zahvatio je loptu glavom i poslao je pod prečku, ali je David Sorija fantastično intervenisao.

Igra se 12. minut kada je Sevilja prvi put pripretila, Banega je šutirao iz šesnaesterca domaćina, ali je prebacio gol Bavaraca.

Sredinom prvog dela je šansu imao i defanzvica gostiju iz Španije Eskudero, ali je jako neprecizno šutirao iz izgledne pozicije.

Nakon toga smo videli nekoliko dobrih poteza Matsa Humelsa, ali štoper Bajerna nije uspeo solo akciju da pretvorio u pogodak, šutirao je tik preko gola.

Nekih četiri minuta kasnije, nova dobra šansa za Bajern, Riberi se namestio na udarac u kaznenom prostoru rivala, ali je Sorija još jednom bio na visini zadatka.

Do kraja prvog dela igre nije bilo previše uzbuđenja, beležimo jedino situaciju kada je Rafinja nezgodno pao, delovalo je da je povredio rame, ali se iskusni Brazilac vratio na teren i nastupio u nastavku susreta.

Nakon četiri minuta igre u drugom poluvremenu, nova prilika za Levu, Poljak je ponovo tukao glavom, ovoga puta desno od gola rivala.

U 53. minutu beležimo novu dobru intervenciju Sorije nakon udarca Rodrigeza, a samo minut kasnije se golman Sevilje još jednom istakao, ovoga puta nakon udarca Milera.

Igrao se 59. minut kada je Sevilja bila najbliža postizanju pogotka, nakon centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane, najviši u skoku u kaznenom prostoru domaćina bio je Korea, tukao je dobro glavom, ali je pogodio samo prečku. Nakon toga je svoj udarac okušao Banega, ali je lopta prohujala pored leve stative.

Arjen Roben je u 72. minutu prošao po desnoj strani kao u najboljim danima, ali je traljavo šutirao, svojom slabijom, desnom nogom, lopta je pogodila spoljni deo mreže.

U nastavku je tempo utakmice opao, a u drugom minutu nadoknade sve je postalo jasno, nakon jednog katastrofalnog starta nad Havijem Martinezom, Hoakin Korea je zaradio direktan crveni karton.

Usledila je gužva, pokačili su se igrači obe ekipe, a deblji kraj je izvukao Sandro Vanger, koji je zaradio žuti karton.

Na kraju nije bilo golova, Bajern je čini se rutinski odradi posao, te je sasvim zasluženo izborio plasman u polufinale Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bayern Sampion!
Thursday, 12.04.2018
08:34

Realno Bayern je prvo poluvreme igrao sa 30-40% svojih kapaciteta!

avatar
Чича Јуп
Wednesday, 11.04.2018
23:17

Севиља је одлична екипа. То су уосталом доказали у групној фази против Ливерпула, на Олд Трафорду, у утакмици са Барсом пре пар недеља и квалификацијом у финале Купа краља. Реч је о тиму који је освојио три узастопне титуле у Лиги Европе. Неправедно су потцењени у овом двомечу. Нама је недостајала завршница. Милер најслабија карика вечерас.

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 11.04.2018
23:14

Muka mi je vise od ovog Bayerna prvo su dobili Besiktas pa sad Sevilju.Nadam se da ispadaju u polufinalu.Dosta mi je i Reala i Bayerna u zavrsnicama lige prvaka kao da samo oni igraju fudbal a ne i drugi veliki klubovi.Liverpool do titule ili Roma samo da ne bude prvak ponovo Real ili Bayern smorili su sve neutralne posmatrace .

avatar
Чича Јуп
Thursday, 12.04.2018
00:05

2012/13: Арсенал, Јувентус, Барселона.n2013/14: Арсенал, Манчестер јунајтед, Реал Мадрид.n2014/15: Шахтјор, Порто, Барселона.n2015/16: Јувентус, Бенфика, Атлетико Мадрид.n2016/17: Арсенал, Реал Мадрид.nВаљда смо и ми заслужили да нас жреб једном погледа? При том Севиља уопште није слаба екипа. Троструки узастопни освајачи Лиге Европе, тим који је ове сезоне показао квалитет против Ливерпула, Јунајтеда и Барселоне.

avatar
Al(a)din
Wednesday, 11.04.2018
22:49

Sta treba jos da urade fudbaleri Sevilje da im se dodeli crveni karton ???? Strasno

avatar
Bayern ljubav
Wednesday, 11.04.2018
22:49

Sevilji svaka čast na borbenosti al sami su sebe pobijedili u prvoj utakmici treba biti iskren.

avatar
Wednesday, 11.04.2018
22:45

Najslabija ekipa koja je prosla u polufinale je ovaj Bajern. Oni nisu imali jake utakmice, cim dodje sad neko od jacih ima da ih podere.

avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 12.04.2018
00:23

Buraz nenormalno koliko ovaj Bayern ima srece.U bundes ligi nemaju pismenu konkurenciju zadnjih godina, jedino Dortmund je uspjevao da im se suprostavi no oni su glavne igrace od Dortmunda pokupili.U Lp ove godine prvo Besiktas pa Sevilja nadam se da ce ispasti jer mi je smor postao i od Bayerna i od Reala sto stalno se guraju u zavrsnice tog takmicenja.Bayern je sinonim za prebogat klub ali i presrecan zbog manjka konkurencije u Bundes ligi ,jedan od timova svakako koje nikad nisam simpatisao.

avatar
Thursday, 12.04.2018
12:44

Nisu oni srecni samo ove sezone. U 85% slucajeva dobijaju najlakse protivnike.

avatar
Bayern Sampion!
Thursday, 12.04.2018
08:35

Si gledao ti utakmicu? Bayern igrao sa pola snage brate!