Bajern objavio rat medijima, Kovač dobio poverenje!

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.10.2018.
13:35
Izvor: Sportske.net

Na konferenciji za novinare povodom meča osmog kola Bundeslige protiv Volfsburga, oglasili su se trener ekipe, ali i čelnici kluba, zajedno sa sportskim direktorom.

Epa/Lukas Barth-Tuttas
Epa/Lukas Barth-Tuttas

Povezane vesti

Najavili su juče iz Bajerna da će se na konferenciji za medije osim trenera Kovača pojaviti i čelni ljudi kluba sa "Alijanc Arene", pa su krenule spekulacije da bi hrvatski stručnjak mogao da ostane bez posla.

Ipak, to se neće desiti, razlog za dolazak Rumenigea, Henesa i Salihamidžića je pružanje podrške treneru i igračima, ali i "objavljivanje rata" sa medijima koji u poslednje vreme na razne načine napadaju pravaka Nemačke.

Najpre je govorio Kovač, posvetio se narednom duelu Bajerna (Volfsburg), kao i rotacijama zbog kojih je u poslednje vreme kritikovan.

"Sutrašnja utakmica će biti veoma interesantna. Poslednje četiri nisu otišle u smeru koji smo želeli. Imali smo puno prilika kao i u prvih sedam mečeva, ali nisu uspeli da ih iskoristimo. Atmosfera je pozitivna. Želimo i moramo da ostanemo pozitivni.

Moramo da posvetimo pažnju na reč rotacija. Pogledajte ostale timove koji igraju na međunarodno nivou, svi rotiraju. Ne možete igrati peti ili šest nedelja zaredom sa istom postavom. Oni koji tvrde suprotno nisu svesni.

Imamo 19 spremnih igrača još od priprema. Niste tada mogli da pretpostavite da ćete izgubiti tri igrača zbog povreda. I dalje verujemo u ovu ekipu.

Radim još više nego ranije. To mi je u prirodi, verovatno nisam našao vremena ni da se obrijem
", izjavio je Kovač, a otkrio je i da je Hames Rodrigez umoran zbog reprezentativnih obaveza, ali da će biti spreman za vikend.

Nakon trenera, oglasili su se i čelnici kluba, koji su pažnju posvetili medijima koji napadaju igrače Bajerna, prvi se oglasio Rumenige.

"Sastali smo se u ponedeljak nakon meča sa Holandijom. U medijima smo videli kako je posebna pažnja posvećena igračima, posebno iz Bajerna. Ne sme se dirati u ljudsko dostojanstvo. To više u Bajern Minhenu nećemo tolerisati.

Ne znam ni gde da počnem o stvarima koje sam pročitao o Manuelu Nojeru. Nojer je četiri puta proglašavan za golmana godine. Bez preterivanja, on je stvorio sopstveni stil igre. Stvari koje sam takođe čitao o Boatengu i Humelsu, izgleda da ti eksperti više nisu svesni šta znače dostojanstvo i pristojnost.

To se takođe odnosi na Robena i Riberija. Oni su doprineli tome da Bajern u poslednjoj deceniji bude jedna od najsjajnijih zvezda svetskog fudbala. Želeo bih da vas podsetim da su obojica osvojili sve. Ova debata o godinama je uvredljiva i polemička.

Želeo bih da vas podsetim da je Nemačka 2014. godine osvojila Svetsko prvenstvo prvenstveno zahvaljujući igračima Bajerna. Pre tri nedelje, svet je bio na mestu, sada nismo dobili četiri utakmice i svet se raspao. Jednostavno, ne postoji razlog za ovakav odnos prema timu.

Nećemo to više trpeti. Zatražili smo administravivnu zabranu protiv Springer Grupe (Bild). U pitanju su njihove pogrešne vesti o operaciji Korentina Tolisoa, kao i o igraču Borusije Dortmund Džejdonu Sanču. Zaštitićemo naše igrače, tim i trenera
", izjavio je Rumenige.

Dakle, Bajern je objavio rat medijima, a nakon Rumenigea medijima se obratio Henes.

"Najveći klub u Nemačkoj mora da zauzme svoj stav zbog svega što se dešava. Video sam negde šta se piše o Jogiju Levu i da on mora da ide. Ljubili ste mu stopala 10 godina.

Pristup medija je smešan. Kritički ćemo se odnositi kada su naši igrači u pitanju, ali nećemo prihvatati uvredljiva pisanja.

Dozvolite da vam kažem nešto. Kada je igrao u Sevilji, Huan Bernat je umalo bio krivac za ispadanje iz Lige šampiona. Od tog trenutka, rešili smo da ga prodamo"
, izjavio je Henes.

Nije se Henes preterano pošteno poneo prema bivšem igraču Bavaraca, ali je njegov primer iskoristio kako bi stao na kraj medijskim pisanjima o tome da je Bajern napravio grešku što ga je prodao.

Bilo kako bilo, biće veoma zanimljivo u nastavku sezone, mediji će morati da budu veoma obazrivi kada je u pitanju klub sa "Alijanc Arene".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Friday, 19.10.2018
14:11

U redu prodali Bernata, ali GDE JE ZAMENA HenesUu????

avatar
DropkickMurphys
Friday, 19.10.2018
14:07

Pisao sam juce,ocekivao sam smenu Kovaca,mahom i zato sto je bila reprezentativna pauza,pa sam mislio da se Bavarci nasli neku kombinaciju sa nekim trenerom.Ne znam,ukoliko je svlacionica protiv Kovaca,kao sto smo citali,i ukoliko trener nema poverenje i autoritet kod igraca,nece se slavno zavrsiti.Strajkovi i bojkoti Bajernovim igracima nisu strani,ali opet veliki je to klub.Svakako,osvojice Bundes ligu,a LS,to je vec pitanje.Bice u 1/4 finalu,ali onda mnogo zavisi i od zreba,srece,forme...

avatar
NikkiCFC
Friday, 19.10.2018
17:58

Pitanje da li ce osvojiti Bundesligu. Ne znam sta se zali Kovac sad na rotaciju pa ako neko moze da rotira to je on.