Bajern bez milosti, 8:1 nakon Istanbula

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.03.2018.
19:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri minhenskog Bajerna overili su plasman u narednu fazu takmičenja u okviru Lige šampiona.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Minhenski Bajern je u prvom duelu na svom stadionu slavio protiv prvaka Turske sa 5:0, te je bilo jasno da će se plasirati u 1/4 finale, a danas su to i potvrdili pobedom u Istanbulu od 1:3 (0:1).

Poveli su u 18. minutu, strelac je bio Tijago Alkantara, nakon sjajno centaršuta Tomasa Milera sa desne strane.

Nekih 20ak minuta kasnije, peh za Bavarce, strelac gola iz 18. minuta se povredio, pa je na Hejnkes na teren umesto španskog reprezentativca morao da pošalje Hamesa Rodrigeza.

Samo par minuta nakon te izmene, prilika za domaćina, Kvarežma je dobro pucao iz slobodnjaka, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Već u prvom minutu nastavka, Bajern dolazi do novog gola, strelac je ovoga puta bio fudbaler Bešitkaša Gohan Gonul. Iskusni Turčin je klizećim startom pokušao da spreči loptu da stigne do fudbaler Bajerna na drugoj stativi, nakon centršuta Rafinje sa desne strane, ali nije to najbolje odradio, kako je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Nekih 13 minuta kasnije, greška odbrane nemačkog šampiona, lopta dolazi do Vagnera Lava, koji u padu uspeva da je pošalje iza leđa Svena Ulrajha.

Konačan rezultat je u smiraj susreta postavio Sandro Vagner, koji se samo poklonio nakon centaršuta Alabe sa leve strane i sa oko metra udaljenosti lako sproveo loptu u mrežu.

Na kraju Bešiktaš nije uspeo u svojoj misiji da postane prva turska ekipa koja je savladala Bajern u Ligi šampiona, ali su makar postigli počasni pogodak.

Bajern se tako više nego ubedljivo domogao plasmana u 1/4 finale, na kraju je bilo 8:1 za Bavarce nakon dvomeča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke