Bajer gurnuo Verder ka Cvajti, koliko posle ovih pet minuta vredi Kai Haverc?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.05.2020.
22:22
Izvor: Sportske.net

U poslednjem kolu 26. kola Bundeslige, Leverkuzen odneo tri boda.

EPA-EFE/STUART FRANKLIN
EPA-EFE/STUART FRANKLIN

Povezane vesti

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su u gostima ekipu Verdera rezultatom 4:1 (2:1), u poslednjem meču prvog kola posle dvomesečne pauze.

Heroj Bajera bio je sjajni Kai Haverc koji je sa dva gola dodatno podigao sebi cenu na tržištu, pa će sada Barselona, Bajern Minhen i Liverpul morati još dublje da zavuku ruku u džep ako ga žele u svom timu.

Zanimljivo, Haverc je igrao na poziciji "lažne devetke", a odigrao je kao prava, pošto je postigao dva gola glavom u stilu vrhunskih golgetera. Inače, po vokaciji Haverc je ofanzivni vezni ili polušpic, a večeras je stigao do osmog gola, a ima i pet asistencija.

U 28. minutu, Diabi je protutnjao po desnom boku i u trepavicu pogodio Haverca koji pogađa prvi put - 1:0.

Dva minuta kasnije, Gebre-Selasije je uspeo da postigne, ispostaviće se, počasni pogodak na ovom meču, posle asistencije Bitenkurta.

U 33. minutu, posle Demirbajevog prekida, Haverec je ponovo na pravom mestu, ponovo glavom - 2:1.

U drugom delu igre, Leverkuzen je rutinski priveo meč kraju. Na isteku sata igre, Diabi je upisao i drugu asistenciju, a strelac je ovaj put bio Vajser, takođe glavom.

Za kraj, u 78. minutu, Belarabi je maestralno proigrao Demirbaja, koji postavlja konačan rezultat.

Inače, u poraženom timu, ceo meč odigrao je srpski reprezentativac Miloš Veljković, koji nije pomogao svom timu da izbegne debakl.

Bajer je sada na bod od RB Lajpciga i na dva od Menhengladbaha, koji su treći i četvrti, pa će ova tri tima sigurno voditi bitku za LŠ, dok se Verderu smeši ispadanje, pošto je ostao na 18 bodova, devet manje od Majnca koji je iznad crte, i pet od Dizeldorfa koji je na baraž poziciji.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke