Azar odjednom "problem", pred Zidanom tri opcije!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.02.2020.
13:52
Izvor: Sportske.net

Zinedin Zidan na "slatkim mukama".

Foto: EPA-EFE/ZIPI
Foto: EPA-EFE/ZIPI

Povezane vesti

Kako vreme odmiče, tako je Real Madrid sve bolji, a to se naročito odnosi na poslednja dva meseca, što se podudarilo sa povredom Edena Azara.

Sada je Isko podigao u formi i igra opet kao nekada, Fede Valverde i Kasemiro su nezamenjivi, a uz njih i Toni Kros, pa se onda postavlja pitanje - kako će sada igrati Real kada se vrati najskuplje pojačanje Eden Azar?

Belgijanac se oporavio od povrede, trenira već neko vreme sa ostatkom ekipe i samo je pitanje trenutka kada će biti dovoljno fizički spreman za najvažnije izazove ove sezone.

Marka je posvetila ozbiljnu analizu o tome kako povratkom Azara Real treba da igra i ko iz prve postave treba da ispašta. Pred Zinedinom Zidanom su tri opcije i različite formacije. I samo jedno je sigurno - najviše će ispaštati Vinisijus Žunior koji će biti Azarov direktni konkurent za poziciju kraj leve aut linije, pošto se na desnom boku mnogo bolje snalaze Bejl, Rodrigo, pa čak i Isko...

Baner

4-5-1 sa Iskom i Modrićem, bez Krosa

U ovom slučaju, Eden Azar bi najbolje prošao, jer bi igrao u svojoj omiljenoj formaciji, ali bi Isko i Modrić morali da se rotiraju na desnom boku, koji ne leže nijednom. Eventualno bi ili Isko ili Modrić morali da ustupe mesto nekom krilnom igraču - Bejlu, Rodrigu ili čak Vinisijusu koji se mnogo bolje snalazi na levom boku.

4-4-2 u rombu

Ovo je na papiru najbolja opcija, jer bi Azar bio isturen zajedno sa Benzemom bez defanzivnih zadataka. U ovom slučaju, opet bi neprikosnoveni ostali Valverde i Kasemiro, dok bi za poziciju desnog veznog konkurisali Kros i Modrić, Isko bi ostao kao ofanzivni vezni. Ipak, ovde je problem što bi Real "izgubio" bokove, a prodori po krilu su jedan od Zidanovih zaštitnih znakova.

4-3-3 bez Iska i Modrića, sa Bejlom

Zidanova omiljena i najproverenija formacija u kojoj bi tri veznih igrača bio na svojim najjačim pozicijama - Kasemiro, Valverde, Kros, dok bi Isko i Modrić bili u drugom planu. Geret Bejl bi igrao kao desno krilo ili možda čak i Rodrigo, levo ostaje Azar, a Karim Benzema kao "devetka". Deluje da bi ovo mogao da bude Zidanov prvi izbor u nastavku sezone, kada Azar pronađe pravu formu.

Real Madrid

Glavno pitanje - mogu li Isko i Azar zajedno?

Marka ovo ostavlja kao jedno od glavnih pitanja, pošto i Isko i Azar vole da budu "bez pozicije" odnosno da imaju slobodu kretanja u fazi ofanzive. Zidan je na slatkim mukama posle poslednje utakmice sa Osasunom na kojoj je Isko bio ofanzivni vezni sa slobodom kretanja u formaciji 4-4-2 u rombu.

Zidan ima još dve utakmice do prvog ogromnog testa - Mančester Sitija, i do tada treba da izabere pravu kombinaciju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 12.02.2020
02:37

Azar je bio dobar igrac dok je bio u Celsi, ali tamo se istrosio i sad je doso u Real ko ispusena lula! Ta ispusena lula ce Real da kosta ko i Bejl mozda i vise! Azarovo je proslo, tako da Real se treba usredsredi na one mlade igrace koje je doveo i njih je preplatio i to preko 180 miliona eura je igrace preplatio a vise njih ne igra, vec mu igraju starci ko Modric, Ramos, Bejl i Benzema! Sta je sa onolikom hfaljenjem da je real sad podmladio tim za budice deset godina, gde su ti mladi kad sve starcci igraju!?

avatar
Dragojevic Andrija
Tuesday, 11.02.2020
16:37

e moj azar propade u tvoj jako zeljeni real.. da je kod nas ostao ne bi se tolko ugojio i prilagodjavao i povredjivao kao tamo... i bili bi iznad lestera i sitija nekako sam ubijedjen u to.. bili bi jedini pratilac liverpoola koji ove sez nije toliko jak koliko su svi ostali slabi ove sezone.., :)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 11.02.2020
16:03

Isko nije bas cesto starter ove sezone...vise greje klupu

avatar
Badr Hari
Tuesday, 11.02.2020
15:21

Iako su Fernandez, Gonzales, Munuera itd. ušli u strašnu formu magic ZiZu ipak ima najviše poverenja u Lahoza i Manzana, pogotovo u najosetljivijem delu sezone. Pa ipak protiv City-ja i u nastavku LŠ će se osloniti na ono najjače sa čime Real raspolaže: Čakira, Kujpersa, Rocchija, Klatenburga, Olivera itd. :D

avatar
Stevan Mikša
Tuesday, 11.02.2020
15:11

Azar ce odmah biti u top formi. Verovatno ce ulaziti sa klupe prve 3 utakmice. Ne verujem da ce biti u startnoj protiv Sitija. A najverovatnije formacija je ova 4 5 1.

avatar
Carina_11303
Tuesday, 11.02.2020
15:01

Odmori se sezonu dve u Madridu pa se vrati u Celsi, Edene.