Azar hoće i na levog beka!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 27.03.2018.
11:45
Izvor: Sportske.net

Belgijanac demantovao navode medija.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Antonio Konte je često ove sezone eksperimentisao sa Edenom Azarom na poziciji "lažne devetke". Ponekad je to davalo rezultate, a ponekad se činilo da Azar nema šta da traži na poziciji najisturenijeg igrača, pa su mediji širom Engleske prenosili kako je sam Belgijanac nezadovoljan takvom rolom u ekipi i da je isfrustriran zbog odluke Kontea da ga pomeri sa svoje prirodne pozicije po levom krilu.

Po tom pitanju se oglasio i selektor Belgije Roberto Martinez, koji je izjavio da mu ne pada na pamet da Azara koristi kao "lažnu devetku".

Sada se, tokom reprezentativne pauze i uoči susreta Belgije i Saudijske Arabije, javnosti obratio i sam fudbaler, koji je demantovao navode da je isfrustriran odlukom Kontea da ga koristi kao pomenutu "lažnu devetku".

Često je bilo priče i da bi Azar zbog svega na kraju mogao i da napusti London i preseli se u Real ili Barselonu, koji su zainteresovani da ga vide u svojim redovima, ali je bivši fudbaler Lila stavio tačku na sve te spekulacije.

On je srećan u Čelsiju, a spreman je da igra i u defanzivi, ukoliko Antonio Konte to zatraži od njega.

"Samo želim da budem na terenu, da li ću igrati kao devetka, desetka nije važno. Mogu da igram i levog beka ako to trener zatraži, nikakav problem. Daću sve od sebe, kao što to uvek i radim.

Srećan sam u Čelsiju. Razmišljam samo o kraju sezone i o Svetskom prvenstvu. Ostale su mi još dve godine u ugovoru
", izjavio je Azar.

Belgijanac je u dresu "Plavaca" ove sezone nastupio u 41 navrata, a pritom je postigao 15 golova i upisao 11 asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SwIsTe_AmAtErI
Wednesday, 28.03.2018
08:19

...ostace mi jos dvije godine ugovora... Da ga neces produzit? Kako ne! Kaze presrecni Hazard.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 27.03.2018
14:08

Mourinho jesi li ga cuo, ajde dovedi ga da igra umesto Shaw. I Sancheza gurni na desnog beka. Jos ako dodje SMS umesto Pogbe, onda nam fali samo neki igrac kao Krauc, mozes i treceg srbina da dovedes Mitrovica, i onda samo defanziva i kontre.

avatar
Tuesday, 27.03.2018
13:06

Ziv nam bio care i ostao nam jos 100 godina! Nebi te menjo ni za citav tim sta jest jest! Nikad neki skandali s tobom, trudi se koliko moze i vecinu vremena vuce ovaj nas tim, naravno ponekad i ne moze jer nije svemoguc. Mada sve u svemu i ako ode Ja ti oprastam jer realno zasluzujes bolje saigrace ali ako ostanes nadam se da ces postati najplacenij kako i dolikuje najboljem u ligi.

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 27.03.2018
20:07
avatar
Tuesday, 27.03.2018
21:32

Ja ga nebi mijenjo ni po koju cenu.

avatar
jack wilshere
Tuesday, 27.03.2018
12:53

Iako mi nije bas najdraži ni igrac, ni klub, moram reci da je ovo jako korektna izjava.. Da podrzi trenera, kakav god da je.. Bez onih glupih floskula ko zna sta nosi budućnost, razgovaracemo poslije SP i slicno...

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 27.03.2018
20:07
avatar
miki veliki
Tuesday, 27.03.2018
11:55

Bilo bi lepo da dosje u Real...Pravi sportista, svaka cast za izjavu koja je i vise nego na mestu!

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 27.03.2018
11:50

Retko korektan covek. Mozda je to i razlog zasto nikada nije usao u konkurenciju za zlatnu loptu, nedostatak ambicije u meri u kojoj je ima recimo Ronaldo.

avatar
Fischer
Tuesday, 27.03.2018
12:15

Pre ce biti to sto igra u Celsiju a Ronaldo u Realu. Da je Ronaldo kojim slucajem ovih zadnjih par sezona bio u Celsiju ne da ne bi uzimao ZL nego ne bi bio u prvih 10 igraca.

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 27.03.2018
16:16

To sam i napisao. Nedostatak ambicije podrazumeva da nije hteo da ide u Real ili Barsu i da se bori za mesto lidera i gradi autoritet rame uz rame sa Mesijem i Ronaldom. Ronaldo je bio neprikosnoveno najbolji u Mancesteru ali je hteo vise i bolje. Azar je Belgijanac, blizi mu je Engleski nacin zivota i klima, jasno je iz aviona da je prva zvezda svog tima uz minimalan trud i odlicno je placen i jednostavno nije imao ambiciju da se cima i lomata i dokazuje nekim novim vlasnicima, predsednicima, publici i saigracima - lakse mu je da bleji tu prima ogroman novac i bude bog nego da se lomi da bi mu na bernabeu zvizdali u prvoj losoj sezoni recimo.

avatar
Tuesday, 27.03.2018
14:01

Ronaldo da je igrao u Čelsiju od osnivanja ne bi osvojio ništa a ne zadnjih par godina