Atletiku trebala dva penala da bi slavio u Vitoriji

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.04.2018.
18:10
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri madridskog Atletika slavili su na gostovanju Deportivo Alaves u okviru 35. kola španske Primere.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Četa Dijega Simeonea slavila je u Vitoriji protiv Alavesa rezultatom 0:1 (0:0).

Promešao je malo karte Ćolo za ovaj susret, nije na meč poveo Grizmana, Oblaka i Saula, a na klupi je ostavio i Dijega Godina.

To ih ipak nije koštalo bodova, a prvi put na susretu pripretili su u 19. minutu, kada je Tomas Parti dobro šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac otišao tik preko gola.

U 42. minutu Dijego Košta pravi dar-mar u kaznenom prostoru rivala, nanizao je par igrača domaćeg tima, ali je Sivera uspeo da ukroti njegov udarac.

To je bilo sve u prvom delu igre, da bi nakon 15ak minuta igre u nastavku Vitolo dobro prošao i šutirao iz dobre pozicije, ali je Sivera ponovo bio na visini zadatka.

Samo par minuta kasnije prva velika prilika za domaći sastav, Guideti je tukao iz dobre pozicije, ali je odlično intervenisao Argentinac na golu "Jorgandžija" Verner.

A onda, 70. minut susreta, Vakaso ruši jednog fudbalera Atletika u svom kaznenom prostoru, sudija Borbalan pokazuje na kreč, a odogovornost preuzima "El Ninjo".  Tores ipak ne uspeva da savlada raspoloženog golmana Deportiva, Sivera je pročitao iskusnog Španca i sačuvao mrežu.

Samo sedam minuta kasnije, Mubarak Vakaso daje popravni gostima iz prestonice. Fudbaler koji je samo par minuta ranije skrivio jedanaesterac, ponovo to radi, dobija i žuti karton, a odgovornost ovoga puta preuzima Gameiro. Francuz je zakucao loptu po sred gola, Sivera ovoga puta morao da vadi loptu iz mreže.

U nastavku dve dobre prilike Alavesa za izjednačenje, najpre je u 83. minutu Alfonso sjajni prošao, ušao u kazneni prostor rivala i šutirao, ali je njegov udarac otišao pored desne stative.

Tri minuta kasnije, Ibai u prilici, ali i njegov udarac odlazi pored gola gostiju iz prestonice.

Do kraja ipak nije bilo promene rezultata, ali je u nadoknadi vremena glupost napravio Anhel Korea, koji je za samo par minuta zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Četa Dijega Simeonea je upisala 22. trijumf u sezoni. Atletiko na drugom mestu sa 75 bodova, osam manje od vodeće Barselone, ali uz dve utakmice više, dok je Alaves 13. sa 34 boda manje od današnjeg rivala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke