Atletiko želi da overi novo četvrtfinale, Bajer se nada čudu

Autor: Beta Beta
utorak 14.03.2017.
14:02
Izvor: Beta

Trener fudbalera Bajera iz Leverkuzena Tajfun Korkut rekao je danas da će se njegova ekipa do kraja boriti za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, uprkos porazu od 2:4 u prvoj utakmici osmine finala protiv Atletiko Madrida.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Fudbaleri Bajera igraju u sredu od 20.45 protiv Atletika u Madridu, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvoj utakmici u Leverkuzenu Atletiko je pobedio sa 4:2.

"Jasno je da nam takav rezultat otežava posao da napredujemo u takmičenju, ali u poslednjih nekoliko dana videli smo šta sve može da se dogodi u fudbalu. Ne idemo u Madrid stavom da smo već eliminisani, idemo tamo da se borimo do samog kraja", rekao je Korkut za špansku Marku.

Korkut je mislio na neverovatan rezultat Barselone od prošle nedelje, koja je prvu utakmicu protiv Pari Sen Žermena u Parizu izgubila sa 0:4, a revanš na svom stadionu dobila je sa 6:1 i prošla u četvrtfinale.

Nijedna ekipa pre toga nije uspela da nadoknadi četiri gola zaostatka otkako je uveden sadašnji format Lige šampiona u sezoni 1992/1993.

Bajeru će otežati posao i rezultati Atletika, koji je izgubio samo dva puta u poslednje 33 utakmice u evropskim takmičenjima na domaćem terenu.

"Svi znamo koliku podršku navijači pružaju Atletiku. To sam iskusio dok sam igrao za Real Sosijedad (u sezoni 2002/2003). Sećam se da smo tada pobedili sa 2:1, a ja sam postigao gol", rekao je Korkut.

Korkut je prošle nedelje postavljen za trenera Bajera, pošto je otpušten Roger Šmit zbog najlošijeg starta kluba u Bundesligi u poslednjih 14 godina. Bajer je izgubio tri uzastopne utakmice, a pet od poslednjih sedam pre nego što je Korkut preuzeo ekipu i osvojio bod protiv Verdera (1:1) za vikend.

Bajer nije prošao u četvrtfinale Lige šampiona otkako je izgubio od Real Madrida u finalu 2002. godine.

Atletiko će pokušati da se plasira u četvrtfinale četvrtu godinu uzastopno. Ekipa Dijega Simeonea je 2014. i 2016. godine izgubila u finalu Lige šampiona od gradskog rivala Reala.

"Ostvarili smo vrlo dobar rezultat u prvoj utakmici, ali to nam ništa ne garantuje. Moramo da damo sve od sebe u revanšu"
, rekao je fudbaler Atletika Koke.

Takođe, u sredu uveče igra se još jedna revanš utakmica osmine finala, izmedju Monaka i Mančester sitija. U prvoj utakmici u Engleskoj Siti je pobedio sa 5:3.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Tuesday, 14.03.2017
20:51

Bicete pocastvovani eliminacijom buduceg sampiona Evrope.

avatar
Steffi
Tuesday, 14.03.2017
16:26

Atletiko ce ih napuniti u revansu.

avatar
Tuesday, 14.03.2017
15:39

ali necete imati sudije na svojoj strani da biste napravili preokret