Atletiko protiv Barse - Tata prepisuje od Pepa?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 09. april 2014.

 • 12:52

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Dijego Simeone ima čarobni napitak za Tatu Martina, ali šta će se desiti večeras kada trener Barse prepiše Gvardiolin recept sa Seskom kao "lažnom devetkom"?

Priču znate, Simeone ima protivotrov za Barselonu. Igrao je protiv Katalonaca četiri puta, dva meča u Superkupu, jedan u prvenstvu i onaj prošle nedelje u Ligi šampiona završena su remijem.

Kao da "Čolo" ima čarobni napitak da spreči najjače oružje Barselone i jedini koji mu je kvario snove bio je Nejmar. Naime oba Barsina gola u tim utakmicama delo su Brazilca.

Prva utakmica na "Kamp Nou" je završena 1:1, Atletiko će imati uzavreli "Kalderon" iza sebe, ovaj meč su naravno proglasili najvažnijim u istoriji, dodatno dižući tenziju. Ako uđu u polufinale snovi postaju samo realni, ispostaviće se kao tačne one zimske prognoze da su "Jorgandžije" baš opremljene za takmičenje u kupovima i da itekako umeju da igraju na rezultat.

Na drugoj strani "Cules" gledaju u Mesija, prosto je neverovatno da Leo u četiri meča nije uspeo da savlada Kurtou, čak ni sa penala.

Barsa mora da postigne gol kako bi imala nadu, Tata Martino će se vratiti izgleda Pepovim principima od pre dve sezone. Postoji velika šansa da počne sa Fabregasom kao lažnom devetkom, a da Mesija gurne po boku, iako se Leu takve vratolomije nikada nisu sviđale.

Kako rekosmo "specijalista" za Atletiko Nejmar će igrati od početka, a najveća rupa u odbrani je izostanak Pikea, uz ranije odsutnog Pujola. Kako će se snaći Bartra i Maskerano kao štoperi teško je reći.

Posao im je olakšan, nema Dijega Košte, ali Atletiko nije samo Brazilac, njihov sistem podrazumeva pre svega bedem pred Kurtoom. Vraća se Raul Garsija, veoma bitan igrač za ofanzivu, a sigurno da Simeone neće napasti Katalonce. Nema ni razloga, njegov tim je riba u vodi kada rival juri rezultat. Nedostajaće i borbeni duh Arde Turana, i to je istina, ali čini se da su Barsini izostanci gori, jer Martino nema zamenu.

Katalonski mediji poznati po svom fatalizmu meč posmatraju kao borbu na "život i smrt", a provlači se mišljenje da sezona staje u jednu utakmicu. Bez plasmana u polufinale ništa neće biti dovoljno dobro.

U Atletiku su mirni, do sada su u ovim utakmicama uvek uspevali da pritisak prebace na Barselonu, za njih je ovo prilika da uđu u istoriju, a opet, niko nije očekivao da će doći u ovu poziciju.

Oni su ponovimo najjači u ovoj situaciji, pokazali su to mnogo puta u poslednje dve godine i obožavaju ovakve utakmice. Neke analize pokazuju da upravo ta motivacija i glad koju je Simeone preneo timu svakako predstavlja najveći kvalitet u ovakvim mečevima.

Ovlaš pogled na sve velike utakmice koje je Simeone odigrao sa Atletikom uvek prikazuje isti koncept, žrtvu koju je tim spreman da podnese, nijedan protivnik, ma koliko kvalitetniji bio, naročito ove sezone nije uspeo da se sa tim izbori.

A opet, kada kažete Barselona, nemoguće ih je ne proglasiti favoritima.

Ko zna, ostaje samo da nekako ispunite dan dok ne počne.

Vidimo se u 20:45.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari