Asu-Ekoto žestoko isprozivao Mbapea: "Lav koji kopira postaje majmun!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 24.09.2018.
11:39
Izvor: Sportske.net

Kamerunac bez dlake na jeziku, kao i uvek.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Reprezentativac Kameruna Benoa Asu-Ekoto žestoko je isprozivao fudbalera Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea zato što je odabrao da igra za Francusku.

Napadač PSŽ-a je takođe dete afričkih doseljenika - roditelji su mu iz Kameruna i Alžira, ali se Mbape rodio u Francuskoj. Nedavno je imao susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i predsednikom Liberije, nekada legendarnim fudbalerom Žorž Veom.

Prilikom posete, supertalentovani fudbaler je pokazao želju da pomogne afričkom fudbalu.

"Evropski igrači afričkog porekla koji drže Afriku u srcu i žele da pomognu fudbalu u Africi samo pričaju o tome, a sa druge strane žure da zaigraju za evropsku selekciju, to me zasmejava", izjavio je Asu-Ekoto nakon te izjave Mbapea.

"Stavi sebe u poziciju igrača iz Kameruna. Ti, igrač Francuske ćeš doći kod nas i pomoći u razvoju našeg fudbala... Ostani kući, pomogni tvojim momcima u Bondiju, u tvom komšiluku, u tvojoj Francuskoj", zaključio je nekadašnji fudbaler Totenhema.

Mbape je odgovorio sarkastično na napade igrača Meca, postavivši sliku sukoba između Asu-Ekota i njegovog saigrača iz Kameruna na utakmici Kamerun – Hrvatska 2014. godine u Brazilu na Svetskom prvenstvu.

"Da, voliš Afriku ali nikada ne ideš tamo. Šta je onda tvoja poenta? Da, voliš svoju ženu, ali odlaziš drugoj... Sve je to igra, znam, manipulišeš mišljenje naroda", odgovara kamerunski bek na komentar mladog Francuza i citira Viktora Igoa.

"Lav koji kopira postaje majmun."

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 24.09.2018
16:11

ja bi ovo zabranio nisi švabo ne igraš ,tako i francuzi ,zato naša valja

avatar
foreverblue
Monday, 24.09.2018
12:59

Pola reprezentacije francuske je poreklom iz afrike, mnogi su tamo rođeni i/ili odrasli i ne vidim tu ništa loše. Ne znam što se okomio baš na mbapea. Mbape za godinu u monaku uradio više nego ovaj u karijeri.

avatar
NikkiCFC
Monday, 24.09.2018
17:49

Ali ima istine u tome. 90% nasih sa balkana rodjenih u svajcarskoj, austriji itd imaju izrazenu nacionalnu pripadnost zemljama iz kojih su poreklom I uglavnom izaberu da igraju za SFRJ zemlje. Kovacic, Ergic, Kuzmanovic, Sergej... Ima i drugih slucajeva tipa Arnautovic ali on se ziv jede sto ne igra za nas. Dok afrikanci jedva cekaju da zaigraju za Francusku, Nemacku. Cak recimo rodjeni jamajcanin Sterling nikad mu nije palo na pamet da igra tamo a evo i sad Bejli takodje rodjen na jamajci ide svako leto tamo ali gleda kako da igra za nemacku, englesku ko ga pozove.