Aspas šokirao Barsu, pitanje prvaka rešeno u Vigu!?

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.06.2020.
18:56
Izvor: Sportske.net

Katalonci sve dalje od titule.

EPA-EFE/LAVANDEIRA JR
EPA-EFE/LAVANDEIRA JR

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone se sa gostovanja i Vigu kući vraćaju sa bodom, Selta je odigrala još jedan sjajan meč, te je susret na "Balaidosu" okončan rezultatom 2:2 (0:1).

Najpre je u šestom minutu Pike pogodio prečku, da bi u 20. minut gosti stigli do prednosti, Mesi je majstorski ubacio loptu iz slobodnog udarca pred gol rivala, Suarez je glavom sproveo u mrežu Selte za 0:1.

Usledio je pritisak domaćeg sastava, ređale su se prilike pred golom Barselone, ali Aspas, Smolov i Mendez nisu uspeli da savladaju Ter Štegena.

Do kraja prvog dela igre smo videli i prilike Fatija i Mesija na drugoj strani, ali nije bilo promene rezultata.

Nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, Selta poravnava, sjajna akcija, na kraju Smolov sa par metara trese mrežu gostiju, na asistenciju Okaja Jokušlua.

Barsa je samo minut kasnije tražila penal, ali je nakon VAR pregleda ustanovljeno da nema materijala za najstrožu kaznu.

A onda, 67. minut, Mesi odlaže loptu do Suareza, ovaj se sjajno okreće i u padu šalje hirurški precizan šut u dalji ugao protivničkog gola za novo vođstvo Barse.

Selta je bila veoma blizu novog izjednačenja u 80. minutu, Nolito je sjajno šutirao, ali je Ter Štegen sjajno intervenisao.

Ipak, u 88. minutu Nemac nemoćan, utisak je da je loše postavio živi zid, Aspas je to primetio i sa ivice kaznenog prostora iz slobodnog udarca majstorski pogodio bliži ugao za 2:2. Šutirao je pored živog zida, Ter Štegen nije mogao ništa.

Potpuni šok je mogao da usledi u petom minutu nadoknade, kada je Nolito izbio sam pred Ter Štegena, ali je slabo šutirao, pa je golman Barse uspeo da interveniše.

Nije bilo promene do kraja, 2:2 na "Balaidosu", novi kiks Barse, Real ima priliku da pobedom protiv Espanjola (nedelja, 22h) pobegne velikom rivalu dva boda na čelu tabele.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Stanojkov
Sunday, 28.06.2020
00:38

Barsina odbrana je katastrofa nemogu da iznesu loptu i kada naprave visak opet vracaju loptu Ter Stegenu i zaglavi i niko nemoze da kaze Pike ti si drvo od igraca i mars u PM kao i Umtiti Alba Buskets Vidal nikakve koristi trci kao muva vez glave Rakitic je spor svi cekaju na Mesija a Grizman kao da je dosao da se ladi nezna covek da ima dve noge iako sudije oomazu realu ovi igraci nezasluzuju titulu za ovu sezonu nema nijednoga kojeg bi mogli da izdvojimo cak i Mesi nije doprineo mnogo ovoj sezoni samo svadje svadje i svadje tako se ne igra za klub treba ih je sramota sto nose maice Barse sve treba ih oterati kao i Bartomeua i poceti novu Barsu kao nekada

avatar
Goran Stanojkov
Sunday, 28.06.2020
00:08

Kakav bre Aspas Barsu svski put sokira Pike svi kiksevi Barse su njegovo delo i niko nema muda da mu kaze m... U PM drvo jedno

avatar
P. S.
Saturday, 27.06.2020
22:47

Barsa se apsolutno zasluženo oprostila od titule, što naravno ne znači da će je Real zasluženo osvojiti imajući u vidu šta se sve dešavalo na njihovim utakmicama od restarta. Bilo kako bilo bod protiv Selte na gostovanju je apsolutni maksimum ovih igrača sa ovakvim trenerom, a sama utakmica je na mnogo bolji način negoli prethodne dve objasnila koliko je Barsa loša u praktično svim segmentima fudbalske igre.

Prostora za igru više nego dovoljno, odlična prilika da se organizuje gomila sjajnih akcija, stvori bar 7-8 stopostotnih šansi, postignu 3-4 gola i utakmica rutinski privede kraju, ali... taj scenario je daleko od ove Barse koliko i bilo koji ovogodišnji trofej. Tim koji cele sezone ima nijednog ili jednog igrača sposobnog da ugrozi gol protivnika (obično je to Messi, ovaj put je to bio Suarez) može osvajanje druge pozicije u La Ligi i ispadanje u 1/8 finala LŠ smatrati uspehom. Štaviše, tim koji protiv Selte brani 0:1, pa 1:2, u utakmici koju su morali dobiti i koji protiv Sevilje ne napravi čestitu šansu na utakmici koju su takođe morali dobiti to može smatrati i još većim uspehom. Impresivno je kako je Selta prolazila odbranu Barse kao da ne postoji čak i u periodu igre u kojem je Setiijen izmenama sve karte bacio na grčevitu odbranu 1:2.

Pre 10-ak godina kada je Barsa bila na vrhuncu mogao sam bez ikakvih problema da ih zamislim za 7-8 ili 10 godina kako na 5. poziciji gledaju u leđa ne samo Atletiku i Realu, već i Sevilji i Valensiji i kako se sele u LE nakon što osvoje 3. mesto u grupnoj fazi LŠ, ali da ih zamislim da igraju 95% utakmica jadno, bedno, šablonski i kukakvički (bez obzira sa kojim igračima i kakvim trenerom) to već nisam mogao da zamislim. Od revanša protiv Rome do dana današnjeg Barsa nikada gorom odbranom brani sve - od 0:0 do ma koga aktivnog rezultata, a napad bezidejnom i sporom igrom sa očajnim završnim pasovima pokušava da postigne gol, tako što će ga Messi dati.

I na kraju ono što je zaštitni znak Barse poslednjih nekoliko sezona: koliko god bila bitna utakmica i kako god se kretao rezultat Barsa apsolutno ništa neće promeniti ni u pristupu ni u zalaganju ni u tempu ni u taktici ni u bilo čemu drugom, pa ako se time može do pobede lepo, ako ne... šta da se radi, ne može se uvek pobeđivati.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 27.06.2020
22:18

Za onaj zivi zid Ter Stegena ako se ispostavi da ti bodovi odlucuju o tituli ,a vrlo verovatno, treba mu oduzeti platu 6 meseci :)

avatar
RealMD
Saturday, 27.06.2020
21:28

Real 100% kriv za ovaj X Barcelone, uz var naravno.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 27.06.2020
20:51

Ispunice se moje prorocanstvo da barselona ostaje bez trofeja ove sezone, moze badr hari da mi udara minuse koliko hoce ali to nece promeniti cinjenicu kako su jadan tim

avatar
deki trbic
Saturday, 27.06.2020
20:00

Nemaju tim za sampionsku titulu kako u spaniji tako i u LS....vreme je da pola tima ode.

avatar
Bádr Hari
Saturday, 27.06.2020
19:19

sta sve sudije nece uraditi da bi sprecili mog idola Messija da osvoji La Ligu. :D

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 27.06.2020
19:10
avatar
GoHardV3
Saturday, 27.06.2020
19:05

I pored poklonjenog slobodnjaka za prvi gol Barselone opet se prosipaju bodovi. Selta imala laganu pobedu ali desava se da favoriti kiksaju protiv raspada kakvi su Barselona :)

avatar
Aleksandar Kosic
Saturday, 27.06.2020
20:45

Zato ste vi cudo ;-)