Arteta slaže kockice, Arsenal tek četvrti tim koji je slavio na "Molinou"!

Autor: Nikola Miloradović
subota 04.07.2020.
20:25
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala danas su srušili jednu od najjačih tvrđava u PL ove sezone.

EPA-EFE/Michael Steele/NMC/Pool
EPA-EFE/Michael Steele/NMC/Pool

Povezane vesti

Puleni Mikela Artete upisali su veliki trijumf, slavili su kao gosti protiv Vulverhempton Vonderersa sa 0:2 (0:1).

Gosti su prvi pripretili, igrao se 26. minut kada je Obamejang pokupio jedan odbitak u šutirao iz dobre pozicije, ali je Patrisio sjajno reagovao i sačuvao svoju mrežu.

U 35. minutu nova šansa za "Tobdžije", dobar šut Edija Nketije, ali je iskusni Portugalac na golu "Vukova" još jednom bio sjajan, te nije bilo promene rezultata.

Ipak, u 43. minutu nemoćan i bivši čuvar mreže lisabonskog Sportinga, Bukajo Saka je uhvatio volej u kaznenom prostoru Vulvsa i doneo prednost gostima iz Severnog Londona.

Sa 0:1 se otišlo na odmor, pojačao je Nuno Espirito Santo ofanzivu uvođenjem Žote umesto Dendonkera i to je dalo rezultat u 64. minutu, kada je Traore bio u sjajnoj prilici.

baner

Upravo je Žota proigrao hitronogog Traorea, koji je pobegao odbrani Arsenala, pokušao je da lobuje Martineza, uspeo je, ali je uspeo i da prebaci čitav gol gostujuće ekipe, propustio je sjajnu priliku da poravna rezultat.

A onda, 86. minut, sve je bilo jasno, Vilok ubacuje loptu pred gol rivala, na pravom mestu se našao Lakazet, koji sa par metara pronalazi put do mreže rivala i duplira prednost "Tobdžija".

Samo dva minuta kasnije je tačku na ovaj susret mogao da stavi Vilok, izbio je sam pred Patrisija, savladao ga je, ali je loptu sa gol linije uspeo da skine Ruben Neveš.

Do kraja nije bilo promena, velika pobeda Arsenala, postali su tek četvrti tim ove sezone koji je slavio na "Molinou", posle Čelsija, Totenhema i Liverpula.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rio48
Sunday, 05.07.2020
01:57

Arteta skockao 3-4-3 ko bombonu. U ovom sistemu cak i Mustafi i Luiz zalicili na stopere. Steta sto se Tirni kasno oporavio. Tezak raspored u narednim kolima za Arsenal. Nista od LS ni ove sezone.

avatar
Medox
Saturday, 04.07.2020
20:37

Cestitke Arsenalu voleo bih da se i oni ukljuce u trku za top4 bice zanimljivo...

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 04.07.2020
20:33

Steta sto je dosao prekasno