Arsenalu krenulo, novi trofej na Vembliju!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 10.08.2014.
17:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala su neočekivano lako pobedili ekipu Mančester Sitija i osvojili Komjuniti šild. Tobdžije su slavile čak sa 3:0 (2:0), potpuno nadigravši šampione Engleske!

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Arsenal je bio znatno bolji na početku meča, Siti nije uspevao da prenese loptu na njihovu polovinu. Tobdžije su uglavnom napadale preko desne strane, Debuši je uputio nekoliko opasnih centaršuteva, a najbolji je došao u 11. minutu, kada je ipak Nastasić intervenisao ispred Sanoga.

Prvi ozbiljniji izlet Sitija na polovinu Arsenala je doneo solidnu šansu za Građane, kada je Nasrija izblokirao Debuši ramenom, a u nastavku akcije je sjajnim driblingom na levoj strani Kolarov izbacio odbranu Arsenala, a zatim ušao u šesnaesterac, ali je ponovo udarac bio izblokiran.

U 18. minutu posle duplog pasa Gibs je uputio udarac sa leve strane, ali ga je Kliši blokirao.

U 22. minutu Arsenal je poveo sa 1:0. Sanogo je krenuo ka golu, Bojata je pokušao da ga zaustavi, ali nije uspeo. Lopta je došla do Kasorle, koji je vrlo preciznim udarcem tih izvan šesnaesterca savladao Kabaljera.

U 25. minutu iz kontranapada priliku je imao Sanogo, ali je njegov šut otišao pored leve stative nepomičnog Kabaljera.

Arsenal se zatim povukao, prepustio Sitiju da diktira igru, ali su šampioni Engleske delovali veoma nepovezano i nisu uspevali da vežu nekoliko dobrih dodavanja, a Arsenal je vrebao iz kontre, ali nije bilo dobrog završnog dodavanja.

Posle jedne kontre u 38. minutu, kada je pokušaj dodavanja Sančeza izblokiran, Siti je krenuo u napad i Kolarov je ponovo imao priliku da uputi centaršut, ali je lopta otišla iza leđa Nasrija.

U 41. minutu još jedan odličan napad Sitija, Džeko je pretrčao Debušija, koji se na ovom meču uopšte nije pokazao dobrim u odbrani, ali je Košelni intervenisao.

Minut kasnije, opasan napad preko Sančeza, koji je uposlio Sanoga. Mladi napadač je "otresao" Bojatu, dodao loptu Remziju, koji je fintom izbacio Nastasića i onda mu nije bilo teško da sa 10-ak metara savlada Kabaljera.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Arsenal je imao priliku možda i da reši pitanje pobednika, ali Sančez ipak nije uspeo da stigne dodavanje i Kabaljero je istrčao i izbacio loptu.

U drugom poluvremenu, očekivano, Siti je krenuo vrlo ofanzivno, i stvorio dve solidne prilike preko Navasa i Jovetića, ali je Ščešni dobro intervenisao u dva navrata.

Ipak, u 62. minutu, Arsenal je "isekao" tu inicijativu Sitija novim golom! Strelac je bio Žiru, sjajnim udarcem pod prečku sa nekih 20 metara, posle dodavanja Remzija. Međutim, deluje da je Kabaljero mogao bolje da interveniše.

Nakon toga, Siti je ponovo uspostavio dominaciju na sredini terena, ali bez većih prilika. Kao da su obe ekipe jedva čekale kraj meča.

Do kraja meča nije bilo većih prilika na obe strane. Arsenal je pokazao mnogo više u ovom meču i sasvim zasluženo slavio.

Kalum Čembers je ponovo odigrao odlično na mestu štopera i čini se da je njegovo igranje na tom mestu pun pogodak Vengera. Sa druge strane, tim koji je Pelegrini izveo je delovao neuigrano, loše i tupo, pogotovo u odbrani, ali ipak mnogo igrača nije igralo i sigurno je da nekoliko igrača poput Bojate, Klišija, Sinklera, Sukulinija i Kabaljera koji su igrali na ovom meču neće imati veliku minutažu u Premijer ligi.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke