Arsenal - Trojica otišli i uštedeli 12 miliona funti!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.05.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Poznato vam je da je ekipa Arsenala ostala bez trojice igrača koji su bili uzdanice ovog tima u nekim prethodnim godinama, a evo koliko je novca ušteđeno.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ekipa Arsenala neće izgledati mnogo drugačije u novoj sezoni, očekuje se dolazak jednog zadnjeg veznog fudbalera, kao i štopera i napadača svetske klase koji bi mogao da odvede Arsenal do najviših visina u Premijer ligi.

Ono što je definitivno i što se znalo još u januaru jeste da će klub napustiti Matje Flamini, Tomas Rosicki i Mikel Arteta.

Dobre vesti za Arsenal u ovom slučaju jeste činjenice da njih trojica ostavljaju i veliki prostor kada se radi o budžetu za plate.

Naime, Mikel Arteta je imao 80 hiljada funti nedeljno, Flamini 65 hiljada funti nedeljno, a Rosicki je imao najviše, 85 hiljada. Dakle, njih trojica su odnosili kući iz kluba 230 hiljada funti nedeljno, odnosno skoro 12 miliona funti godišnje.


Veruje se da će se ta suma uštedeti za jednog ili dva fudbalera koji budu došli u tim, a nekoliko njih je, navodno, već na vratima. Ipak, očekuje se i povećanje plate za Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza.

Granit Džaka je neko o kome se govori poslednjih dana, priča se i da je prihvatio uslove Arsenala i da će ubrzo postati igrač te ekipe. Ipak, za njega ne treba očekivati ogromnu platu, moguće je da mu je ponuđena suma koju je imao Flamini, eventualno nešto viša od toga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barcelonista
Wednesday, 18.05.2016
14:47
avatar
TirijaBlokiratiNeces
Wednesday, 18.05.2016
08:24

Šta li će biti izgovor sledeće sezone kad dovede pilićare iz Džibutanskog trećeligaša?

avatar
Fair Play
Tuesday, 17.05.2016
18:38

Pametan potez ali šta to vredi kad je na klupi Wenger?! Rekli i klub dobio $1B potpuno je svejedno..