Arsenal šutirao, Junajted pogađao!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 22.11.2014.
20:27
Izvor: Sportske.net

Ekipa Mančester Junajteda je pobedila Arsenal na gostovanju rezultatom 2:1, a da je tom prilikom uputila samo tri šuta u okvir gola.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Najveći derbi ovog dvanaestog kola Premijer lige igrali su Arsenal i Mančester Junajted, dve posrnule ekipe od kojih se očekuje borba za najviši plasman iako pozicija na tabeli to ne pokazuje.

U ekipi Arsenala došlo je do izmene na centralnom beku, Monreal se vratio kako bi zamenio Košćelnog koji je povređen, a u napadu su dejstvovali Aleksis Sančez, Deni Velbek i Okslejd Čembrlejn od samog starta. Sa druge strane odbrana Mančester Junajteda je bila u haosu ako pogledamo koja imena su morala da igraju. Mekner i Smoling su se vratili u sastav, baš kao i Bleket.

Igrali su gosti u formaciji 3-5-2, formaciji koja se baš i ne sviđa navijačima tog tima, ali je ovoga puta (za razliku od prethodnih) dala rezultat.

Arsenal je krenuo bolje u ovaj meč, bili su nešto opasniji rival nakon opipavanja snaga na startu, a prvu priliku propustio je Džek Vilšir. Bila je to neverovatna šansa, izašao je sam na golmana De Heu i sa samo nekoliko metara šutirao pravo u njega. Morao je bolje da reaguje u ovoj situaciji.

De Hea je bio najbolji pojedinac meča u prvom poluvremenu, sa druge strane je napadački tandem Velbek-Sančez pravio dosta problema odbrambenim igračima Junajteda.

Šuteve Vilšira i Velbeka je branio De Hea, čovek koji je imao više uspešnih pasova od Robina Van Persija u prvom poluvremenu. Podatak koji sve govori.

Sredinom prvog dela se povredio Luk Šo, pa je njega zamenio Ešli Jang.

Na kraju prvog dela De Hea je imao 6 uspešnih odbrana, Ščešnji niti jednu.

Arsenal je bio bolji protivnik i početkom drugog poluvremena, držali su loptu, pretili preko bočnih pozicija, a onda je u 56. minutu usledio šok.

Nakon jednog centaršuta ka golu Arsenala došlo je do sudara Vojčeka Ščešnjeg i Keirana Gibsa, lopta se odbila do Valensije koji šutira iskosa sa desne strane, pogađa Gibsa koji je bio na zemlji u tom trenutku i odlazi u gol - 0:1!

Ovom prilikom se povredio poljski golman, morao je da napusti teren, a umesto njega je ušao Damijan Martinez, koji je ovom prilikom zabeležio svoj debi u Premijer ligi.

Sančez je zatim propustio novu priliku za Arsenal, pogađate, De Hea je odbranio, a kako je vreme odmicalo, Arsenal je sve više karata bacao u napad.

Obilo im se to o glavu.

Nakon jedne akcije Arsenala usledila je kontra Mančester Junajteda preko Anhela Di Marije, sjajno je uposlio Vejna Runija koji rutinski postiže gol za pobedu Mančester Junajteda!

Imao je Anhel Di Marija neverovatnu priliku da dokusuri Arsenal u nadoknadi vremena, ali nije iskoristio situaciju 1 na 1 sa golmanom Arsenala.

Na drugoj strani u 94. minutu Arsenal postiže pogodak preko povratnika u tim, Olivijea Žirua. Bio je to sjajan pogodak, De Hea je dotakao loptu, ali nije uspeo da joj promeni dovoljno pravac, završila je u gornjem desnom uglu njegovog gola.

Ipak, uprkos napadima Arsenala do kraja meča, nije bilo promene rezultata, ostalo je 1:2.

Golove pogledajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Sunday, 23.11.2014
10:22

Junajted prvak Engleske 2014/2015

avatar
John McClane
Sunday, 23.11.2014
13:39
avatar
ADIS-M-UNTD
Sunday, 23.11.2014
02:53

citam komentare i ne razumijem sta su oni ocekivali tj jest kakvu igru od MAN.UNTD pa nema odbrane onu dvojicu momcica i ne racunam da su bili u odbrani ama vidjelo se iz avina kod meknera i pogotov bleketa strah kad im se doda lopta. sta su ocekivali da se mancester sa takvom odbranom u gostima otvori i napada pa primili bi najmanje 5 komada,ja ne znam dali smo gledali istu utakmicu da bi se razumjeli vezni igraci igraju bekove i stopere,pa M UNTD se od pocetka postavio na kontre i pustio da aresenal dominira jer nije imo drugog izbora usljed toliko povredjenih igraca i odbranom od klinaca jedina moguca taktika je bila ona od danas. I jedna jako bitna stvar MAURINJO je sa interom osvojio L.S a igrali su bunker i opucali 2-3 suta po golu tako su dobili i jednu BARSELONU jer da su se otvorili naprimali bi se golova. davno je fudbal presto biti takav hajmo izac igrat za oko zato i postoji taktika nemozes izac sa jakim protivnikom jos destkovan i igrat napadacki. I prije svakog komentara kako je danas mancester igro zastanite i zapitajte se zasto odg je BLEKET-MEKNER jer vezni Kerik-Felaini-Valensi-Runi-JANG su citavo vreme bili u odbrani jer ova dvojica nebi mogli izdrzat a da ne primimo gol ili vise njih. ODLICNA postavka L.VAN.GALA stavio DI MARIJU oko centra bez odbranbenih previse zadataka zaduzen za kontre i bio sam siguran da ce jedna proci i to se desilo i jos jedna koju di marija nije pogodio.

avatar
disqus_Or77z6ddpp
Sunday, 23.11.2014
00:05

Po meni igrač utakmice Felaini,čovjek odigrao vruhunski pogotovo u odbrani,a i najzaslužniji za drugi gol Junateda!

avatar
Adnan
Saturday, 22.11.2014
23:36

Razbijeni smo sa povredama,igramo lose,a 4. smo na tabeli...Sta kad prođu maleri i kad krenemo igrati?Protivniku aplauz i sve pocasti,ali bodovi idu Junajtedu.Sto je Ronaldo za Real to je De Gea za Junajted.Ne bih mijenjao De Geu ni za jednog drugog golmana.

avatar
Saturday, 22.11.2014
23:04

Svaka cast, momci, pogotovo svaka cast odbrani koja mozda nije tako zvucna, ali je veceras odradila sjajan posao :D
Bravo, Runi za gol, Di Marija za asistenciju a pogotovo hvala Gibsu za efektan auto-gol xD

avatar
Milosch
Saturday, 22.11.2014
22:05

Prvo, pustite pricu o zasluzenim i nezasluzenim pobedama. Da je MUFC dobio sve sto se smatra "zasluzenim" i Mojes bi bio makar treci prosle sezone. Da je Di Marija pogodio ono sto bi pogodio u 9/10 slucajeva bilo bi i 3:0, sto naravno ne bi realno pokazao stanje na terenu. Generalno drugo poluvreme, MUFC je odigrao dosta pametno i disciplinovano imajuci u vidu probleme koje ima i da je ovo ipak jedno od tezih gostovanja. Pored fantasticnog De Hee, jos jedna odlicna utakmica Felainija, sasvim solidan Jang i Smoling. Sada treba postici kontinuitet i spojiti nekoliko pobeda.

avatar
elfideo7
Saturday, 22.11.2014
21:59

I mi smo gubili bodove ne zasluzeno i za to me nije uopste briga , imali smo kakve takve igrace moralo se ovako igrati, svaka cast momcima na brobi veoma vazna 3 boda za TOP4 , e moj di maria mjesto fino da zavrsis sve za 0:3 mi primamo gol radi tebe ali hajd sta je tu je , pobjeda je pobjeda!

avatar
Jovan Ivanovic
Saturday, 22.11.2014
21:50

Arsenal ima prosjek dvije povrede po mecu

avatar
dock
Saturday, 22.11.2014
21:49

Kad onaj Bleket ima loptu, mozes da skuvas kafu dok on odluci sta da uradi.

avatar
MaDsKiLlZ33
Saturday, 22.11.2014
22:23

ali opet sa druge strane momak je dobro odigro tekmu
mora se uzet u obzir da je mlad i ne iskusan
bleketa u ovim gofinama mozes komotno poredit sa evansom u njegovim godinama i opet su njih dvojca ISTI

avatar
dock
Saturday, 22.11.2014
23:38

paaa, ne bih se bas slozio, a i ne bih ga poredio sa drugim igracima, pogotovo ne sa priblizno losim. nije mu ovo prva utakmica u sezoni i na svakoj se ponasa isto, jednostavno presporo razmislja i komplikuje. videcemo, mozda se i opameti, al mi nesto ne obecava.

avatar
Gunner1994
Saturday, 22.11.2014
22:37

Jesi video sto ga je Remzi poslao po burek :D

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 22.11.2014
21:46

Golcina Zirua ali nije bilo dovoljno
Prosto Arsenal igra kao da ne zele da postignu gol a sta reci za Vilsira i Scesnog ,eh sta im se desava

avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 22.11.2014
21:45

Odlicna utakmica,stvarno kad sam vidio zadnju liniju M.Untd mislio sam da ce se naprimat golova jer sa tinejdjerima igrat kao stoperima protiv jednog Arsenala mislio sam da je pogubno i da cemo primit golova. S obzirom na zadnju liniju i nije mogo mancester drugacije igrat nego na kontre jer ovi momci nemaju iskustvo,zato su Felaini i Kerik cesto bili i sami stoperi. E sad i Show povredjen pa dokle vise ali ocekujem i povratak nekih igraca do sledece utakmice koju igramo na svom terenu protiv hulla. Sledece kolo mancester se moze dodatno pribliziti jer igraju SAUT-SITI to se moze iskoristiti da se priblize jos jednom od ta dva tima.

avatar
mr.wolf
Saturday, 22.11.2014
21:45

Kao veliki navijac UNITED-a priznajem da je skroz nezasluzena pobeda, ali sa druge strane, i nas su ove sezone neke ekipe dobijale nezasluzeno, pa eto, vratilo nam se na ovom mecu. De Hea nas drzi od starta prvenstva, sve ostalo manje vise ne funkcionise. Di Maria ponovo slabo, Van persi je odavno za klupu, a odbrana , pa odbrana je to sto imamo, ne moze da se ocekuje od klinaca da odma budu Ferdinand i Vidic. Da bi odbrana bila kvalitetna, stoperi mora da imaju 26-27 godina, ovako, za 2-3 sezone ce da znamo da li su Bleket i Meknir kalibar za UNITED ili ne, do tada je glupo ocenjivati klince koji igraju odbranu.

avatar
Kapitalac
Saturday, 22.11.2014
22:17

Kakav je to veliki klub koji odigra ovu utakmicu kao trećeligaš bez ijedne akcije koja liči na pravog velikana kakav je MU. Postavlja se pitanje što su otjerali Mojesa. On je nešto i pokušavao,a ovo sa Van Galom? Ne navijam Za MU ali sam razočaran njihovim današnjim nastupom.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 22.11.2014
23:46

To je klub koji i pored samo par normalnih igraca u odbrani ne moze da racuna ni na jednog od njih, pa igra sa klinarima. Veceras su bukvalno igrali sa rezervnom postavom, od povredjenih samo Falkao ne bi poceo utakmicu. Kontra kod drugog gola je skolski primer onoga sto je Ferguson radio godinama, tranzicija koja traje svega nekoliko sekundi, ne vise od tri dodira i vec su pred golom. Zabluda je da je Junajted pre konstantno napadao, uvek je ove velike utakmice dobijao na ubitacna krila koja su izvlacila kontru. . I veceras je Jang igrao levog beka, pa ti vidi u kojim problemima se nalazi Junajted, nisu ludi da se otvore i da izgube bezveze

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 22.11.2014
23:22

3 poena u dzepu

avatar
Gunner1994
Saturday, 22.11.2014
21:43

A tek Dortmund sto ce da nas ugazi u sredu na Emirejtsu.....

avatar
disqus_Ajde
Saturday, 22.11.2014
21:41
avatar
Goce94Skoplje
Saturday, 22.11.2014
22:08

vreme je da Venger ode konacno iz Arsenala , dosta je upropastio Arsenala ove sezone izgubio sam zivcama svaki vikend kad vidim kako lose igra Arsenalovi igraci. BRUKA !

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Saturday, 22.11.2014
22:08

Kad i ja to moram reci,a znas koliko sam bio protiv toga..

avatar
Vardar Wolf Kennel
Saturday, 22.11.2014
21:39

Ovo je bila uracunata pobeda protiv Arsenala

avatar
rossonero_t
Saturday, 22.11.2014
21:37

Potpuno nezasluzeno.

avatar
Goce94Skoplje
Saturday, 22.11.2014
21:35

Voleo bi da znam koje ce biti Vengerovo novo opravdanje posle ovakve igre njegovog tima , mozda nemanje srece ili previse povredjenih igraca!? Dajte ljudi dokle vise , ovo je tuga Arsenala. Nije mi jasno samo kako je Vilsir onu sansu propustio u prvom poluvremenu a imao je prazni levi deo gola on sutirao u desno raslje gola , zatim Gibbs je previse smesan u odbrani mnogo kikseva je uradio i ove i prosle sezone uz Monreala danas najgori u timu Arsenala takodje i Remzi je bio suvise lenj , jedina svetla tacka su bili Ox i Alexis i nakon toga kad je usao Giru sa onim prelepim golom. Sto je dosta , dosta je vreme je da Venger ode iz Arsenala , Arsenal i navijace Arsenala treba ozbiljan trener koji ce gurati ka titulama i boriti se za trofeja LS a ne znojiti se protiv jednog prolovljenog Mancestera i gubiti od prosecne timove poput Svonsija. VENGER IDI IZ ARSENALA !!!

avatar
Gunner1994
Saturday, 22.11.2014
21:34

Kad ne mozemo ovako mrtvi Junajted da dobijemo onda znamo koliko smo losi.Vilsir sebican,Ziru pokazao da je klasa u odnosu na Velbeka,Ox se jedini trudio i videlo se na terenu kao i Aleksis.A za prvi gol iskljucivo kriv Gibs,covek lezi 3 sata na zemlji i ne ustaje.Venger ako ne ode sam na kraju treba ga oterati motkom....

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 22.11.2014
23:25

Taj "mrtvi" junajted vas otkine sa 3 suta u gol !

avatar
Gunner1994
Sunday, 23.11.2014
01:54

Pa bas zato i kazem mrtvi.Drugo je sto ovi slepci ne mogu gol da pogode i ne mogu da pobede ovako raspali Junajted ...

avatar
IL CAPITANO NEVER DIE
Saturday, 22.11.2014
21:34

VAN PERSI-PRVI KONTAKT S LOPTOM 67 MINUT

avatar
MaDsKiLlZ33
Saturday, 22.11.2014
22:25

1. on nikad nije ni trebo junajtedu
2. ne mogu da prezalim sto su ga doveli
3. jedva cekam da ode

4. svi koji me znaju znaju ovo misljenje od njegovog dolaska u klub

avatar
R.V.P. #20
Sunday, 23.11.2014
14:26

5. Sram te bilo.

avatar
Carina
Sunday, 23.11.2014
10:20

Cinjenica je da vam je on sam doneo jednu titlu u njegovoj prvoj sezoni.

avatar
Kapitalac
Sunday, 23.11.2014
10:12

Pa kako će da igra Van Persi kad nema ko da mu da loptu. Sredine nema.

avatar
Milos84
Saturday, 22.11.2014
21:32

Arsene liga evrope ti ne gine..

avatar
Champ20nns
Saturday, 22.11.2014
21:32

Idemoo breeeeeeee!!! Vratimo strah svimaaaaa GGMU!

avatar
Milos84
Saturday, 22.11.2014
22:34

Ma koji crni strah,nisu se sastavili sa loptom...

avatar
Carina
Sunday, 23.11.2014
10:21

Njima je Anderleht na istu foru uterao tri komada, imali ste tri kontre i jedan odbitak i "vracate strah" ahahhahah

avatar
disqus_vIZAduZSQG
Saturday, 22.11.2014
21:31

Arsenal bio bolji ali dzabe kada svaku jacu utakmicu oni pobede sami sebe...Manchester da je izasao sa B timom opet bio dobio jer igraci Arsenala nisu sposobni dobiti utakmicu protiv Celsija, Sitija i Junajteda u ligi godinama...Vilsir ih je zakopao danas...On i Remzi uzasan tandem ove sezone...Ispasce da je Ziru bio glavni igrac par sezona unazad...

avatar
Brat Suarez#7
Saturday, 22.11.2014
21:31

Svaka čast Arsenalu, treba umeti ovako izgubiti utakmicu...

avatar
gunner14
Saturday, 22.11.2014
21:30

Idi Vengeru molim te. Kostas me zivaca svakog vikenda. Kako te nije sramota kakvo si drvlje doveo u Arsenal. Pa Van Gal tri stabla obicna stavio u odbranu, a mi dali jedan gol i to jedva. Vilser nek se mane fudbala. Da sam na Sancezovom mjestu ne bih vise igrao sa njima.

avatar
Kapitalac
Saturday, 22.11.2014
21:29

Sramotna igra Uniteda, a baksuzna Arsenala.