Arsenal se odlučio, Venger, samo mlađi! Ovo je prvi kandidat!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.11.2019.
10:30
Izvor: Sportske.net

Verovatno bi Irac bio najbolje rešenje, ali kako završiti posao?

EPA PHOTO NORDFOTO/THOMAS SJOERUP
EPA PHOTO NORDFOTO/THOMAS SJOERUP

Povezane vesti

Fredi Ljungberg će voditi ekipu dok se ne nađe trener, Emeri je prošlost, a mediji se bave naslednikom. I dalje se pominju Poketino i Alegri, mada je to, čini se nemoguća misija.

Vlasnik Sten Krenke želi da klub nađe rešenje na duži period, praktično nekoga ko bi svoju sudbinu, poput Vengera vezao za Arsenal.

Taj "novi, mlađi" Venger bi po njemu trebalo da bude Britanac, razlog je odsustvo jezičke barijere, ali i spremnost da podnese pritisak rada u klubu koji nema rezultate godinama.

Venger je baš devedesetih došao u takvoj situaciji i ispisao najslavnije poglavlje istorije Arsenala.

Prvi kandidat je Brendan Rodžers. Treba ga ubediti da napusti Lester sa kojim se bori za Ligu šampiona, ali sigurno da je povratak u jedan od najvećih klubova na ostrvu primamljiv za Irca.

Osim njega, bivši kapiteni Arteta i Vijeira se pominju kao opcije, jedan je Pepov pomoćnik, drugi nema baš dobru sezonu u Nici. Čini se ipak da Arsenal traži iskusnijeg trenera.

Čak i da prihvati, Alegri recimo nije trener koji bi se zadržao više od nekoliko godina, a što se Nunja Espirita Santa tiče, čini se da trener Vulvsa ima i druge opcije i da želi da završi posao sa Vulverhemtonom. On zavisi od Mendeša čiji je prvi klijent bio, i cilja, po mnogima, povratak u Španiju ili odlazak u Italiju. Pominje se i Anćeloti koji govori engleski i ima iskustva u Čelsiju, ali su njegovi rezultati sa Napolijem i Bajernom značajno smanjili reputaciju iskusnog trenera.

Ako Rodžers koji je prvi kandidat, pristane, onda bi Arsenal Lesteru morao da isplati odštetu blizu 15 miliona evra, uz onih pet Emerijevih, i ono što bi Irac tražio za ugovor, to će biti papreno.

Ali, on je jeftiniji od Alegrija i Poketina, koji neće raditi za ispod 12 miliona po sezoni.

Odluka još nije blizu da bude doneta, u Arsenalu razmišljaju, a moglo bi da potraje, po mnogima ne bi bilo čudno da Ljungberg ostane do kraja sezone, dok se ne nađe rešenje za duži period.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlagoMeniOpetJA
Saturday, 30.11.2019
12:27

sve te pare koje su planirali nek izvrnu za poketinja, covjek je i do sad radio u istim uslovima, sa cicijama od vlasnika i kupujuci na popustima. zna jezik i poznaje ekipu arsenala prilicno dobro. dati mu godinu ipo da probere sta hoce da ostane do tada dovesti sta trazi i onda poceti novo racunanje vremena. covjek je vrhunski strucnjak i siguran sam da bi razmotrio ponudu ako nista barem iz osvete prema Leviju

avatar
Igors Stepanovs
Saturday, 30.11.2019
11:55

Verovatno ce Fredi do kraja sezone ostati.Nece oni pare tako bacati.

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
11:42

''Ajkula'' je Severni Irac, postoji (mala) razlika, a treba da stoji VulverhemPtonom.

avatar
Lazar Mandic
Saturday, 30.11.2019
11:34

Ako ne moze Rodzers onda neka Ljumberga, mozda se i dokaze da je dostojan...

avatar
REVØLT
Saturday, 30.11.2019
12:19

Ljung, ne Ljum.