Arsenal - Samo dva kandidata, novi trener već poznat?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 13.05.2018.
09:13
Izvor: Sportske.net

I dalje traju konsultacije, posle toga će bordu biti naloženo de počne pregovore. Postoje dve varijante, ali izgleda da je vrlo verovatno ko će biti trener naredne sezone?

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Mnogo imena je pominjano, ali to su bili kandidati medija, ni sa kim nije razgovarano definitivno. Pisali smo, borba za moć unutar kluba traje, Sven Mislintat izgleda nije uspeo, kako stvari stoje da progura Željka Buvača.

Ako nije Srbin, ko će biti trener?

Uvek dobro obavešteni David Ornštajn, novinar BBC, kaže da je praktično sve svedeno na dva kandidata.

Jedan je Maks Alegri, ali tu ništa ne zavisi od Arsenala. U slučaju da privole Italijana, odnosno da on odluči da je dosta posle četiri duple krune u nizu u Juventusu to bi značilo da će budžet biti veći i da bi Alegri dobio garancije oko pojačanja.

U Italiji tvrde da je takav rasplet gotovo nemoguć, da Juve planira da produži ugovor svom treneru i da će on praktično početi novu eru i dodatno podmladiti tim. Iz Konteove ekipe, kao standardni ostali su tek Bufon i Kjelini, legendarni golman se povlači, Alegri bi sada krenuo u svoj drugi ciklus promene tima. On ima ugovor do 2020. Juve želi da ga produži do 2022. i da bude plaćen kao Iguain i Bonući, odnosno da ga izjednače sa najplaćenijim igračima lige.

Ako je to istina i Alegri ostane u Juventusu, trener Arsenala će biti Mikel Arteta. Bivši kapiten je radio sa Gvardiolom, većina u klubu je za to da mu bude pružena šansa, počev od predsednika Gazidisa, preko gazda, porodice Krenke.

Bilo kako bilo, sačekaćemo rasplet, tek kada od Alegrija budu čuli konačno "ne" u Arsenalu će se okrenuti Arteti, ali izgleda da je Španac blizu toga da dobije prvi samostalni posao u karijeri.

Arsenal danas u poslednjem kolu gostuje protiv Hadersfilda, na oproštaju Vengera od klupe. Svi mečevi poslednjeg kola PL počinju od 16 časova, a jedino što je zanimljivo je da li će Liverpul osvojiti makar bod protiv Brajtona kod kuće što im garantuje četvrto mesto, što bi značilo da šampion Čelsi ostaje izvan LŠ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Donguzman
Sunday, 13.05.2018
13:15

Arteta??? Pa bolje onda da je ostao Venger.

avatar
Taribo West
Sunday, 13.05.2018
09:49

Koliko se ja u lektoraj razumem, Arteta je Baskijac, punim imenom Mikel Arteta Amatriain. Znači nije Španac!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 13.05.2018
09:40

Skeptik sam ali ako je mogo Zidan preuzeti jednog Reala i postizati dobre rezultate moze i Arteta.

avatar
II Plava Horda II
Sunday, 13.05.2018
12:29

Ih brate al ga uporedi, pa gde Real koji je uvek u top2 po kvalitetu i u spaniji i u evropi sa Arsenalom koji je top2 jedino na severu Londona. Pre ce biti poredjenje sa Milanom i njihovim trenerima-pocetnicima.