Arsenal nema poverenja u Emerija, naučili na Junajtedovim greškama!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.06.2018.
07:54
Izvor: Sportske.net

"Guneri" su u sličnoj situaciji kao "Đavoli" pre pet godina i jasno je čega se plaše.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Engleski mediji pišu da Arsenal nema baš puno poverenja u Unaja Emerija.

Kao dokaz za to, navode klauzulu u ugovoru Španca koji je potpisao trogodišnji ugovor sa mogućnosti produženja za još jednu sezonu, ako klub i trener budu zadovoljni saradnjom.

Ali, u ugovor je uneta klauzula da Arsenal može da smeni doskorašnjeg trenera PSŽ posle dve sezone, bez da mu isplati obeštećenje.

Ovo je uneto kako bi se sprečila greška poput one koju je napravio Mančester Junajteda nakon odlaska Ser Aleksa.

Oni su nasledniku Mojesu dali ugovor na šest godina, smenili su ga pre isteka prve i onda morali da mu isplate veliku odštetu.

Sada Arsenal ne želi, s obzirom na sličnu situaciju sa kojom se suočava kao Junajted pre pet godina da ponovi istu grešku, pa će im klauzula, ako eksperiment sa baskijskim trenerom propadne, omogućiti da već posle 24 meseca krenu u drugom pravcu, ali i da sačuvaju novac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Непобедиви
Friday, 01.06.2018
15:21

Pametan potez. Tako de biti pod odredjenim pritiskom da mora da ostvari odredjene rezultate. Sada je samo pitanje sta su pozeljni rezultati... :D

avatar
Lazar Mandic
Friday, 01.06.2018
11:42

Nije ni slicno 3 godine i 6 godina. Junajted tj vodeci ljudi su tamo ispali smesni jer su hteli da sasvim solidnom treneru daju odmah 6 godina, plus da mu ne daju ni trecinu finansija koje su dobili posle njega Van Gal ili Murinjo... oni su bili amateri... a tim je bio u stanju fosila... Nadam se da Arsenal nece imati tako losu tranziciju jer nema toliko istrosenu ekipu kao sto je Junajted imao nakon Fergija. Sportski pozdrav!

avatar
ZekalangaShady
Friday, 01.06.2018
11:37
avatar
NikkiCFC
Friday, 01.06.2018
10:56

On ce biti smenjen posle 3,4 meseca i opet ce morati da mu plate.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 01.06.2018
10:41

Emeri za razliku od onog srecnika, uveo Valenciju u LS, igrao LE do polufinala, posle sa Sevillom 3x zaredom osvojio LE. Osvojio vise trofeja od Wengera u poslednjih 15godina.

avatar
Ser Keba
Friday, 01.06.2018
10:12

Danas postoje dva trenera koja su dokazala sposobnost da od kluba koji je posrnuo naprave uspeh uz prosečna ulaganja i malo strpljenja, a to su Poketino i Brendan Rodžers. Klop stalno naglašava koliko je zahvalan Rodžersu, zahvalio mu se sto je igrače naučio da igraju fudbal, čak mu je i posle finala odao priznanje, a Poketino se vidi sta je uradio, izmislio Kejna, Dele Alija, Sona, da ne nabrajam dalje, još uz to igraju, naravno za moj ukus, najlepši fudbal u Evropi, plus, sta je napravio sa Sautemtonom pre Totenhema nije za podcenjivanje. Rodžersa su mogli da dovedu, za Emerija ostaje da se vidi koliko je sposoban, zna da trenira tim, a da li zna da ga napravi...

avatar
VANDAL_boys
Friday, 01.06.2018
09:53

Arsenalu treba nov stoperski tandem

avatar
Ogist Kont
Friday, 01.06.2018
09:24

Više poverenja imam u Emerija nego u upavu Arsenala. Da se on i Mislintat pitaju za pojačanja, a da upava daje pare za ista, gde bi nam kraj bio. Ovako, šta god da krene po zlu, biće kriv menadžer.

avatar
Žan-Žak Ruso
Friday, 01.06.2018
08:22

Krenke misli o novcu, tog Baju Patka neće niko zeznuti za dolare.

Napolje smrad američki!