Arsenal brzopotezno rešio Vilu, prvenac Velbeka!

Autor: Janko Glavonjić
subota 20.09.2014.
17:54
Izvor: Sportske.net

Arsenal je rešio meč sa Vilom za manje od 5 minuta. Tobdžije su u tako kratkom vremenskom intervalu postigle tri gola i čuvale taj rezultat do kraja.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Početak meča nije puno obećavao, činilo se da će se Arsenal i na ovom meču namučiti, pogotovo posle neobjašnjivog izostanka Aleksisa Sančeza iz startnih 11. Vila je bila bolji rival u prvih pola sata, Arsenal nije puno pretio, Velbek i Remzi su pokušali šutevima sa oko 20 metara, ali bili su neprecizni.

Sa druge strane, domaći tim je bio vrlo agilan i opasan, pogotovo iz prekida, kada je Klark propustio neverovatnu priliku u 24. minutu. Kleverli je izveo slobodni udarac sa leve strane, lopta je preletela Košelnog, a Klark je, potpuno sam, šutirao glavom pravo u golmana Arsenala Sćešnog, Poljak je sjajno intervenisao!

Od tog trenutka, stvari se menjaju na terenu. Ozil, koji je igrao na svojoj poziciji u sredini terena umesto na krilu, je bio najbolji fudbaler Arsenala u prvom poluvremenu i upravo je on, posle sjajnog dubinskog dodavanja Velbeka, rutinski završio akciju u 32. minutu i doneo prednost svom timu.

Veliko slavlje navijača Arsenala se samo produžilo dva minuta kasnije, kada su Velbek i Ozil zamenili uloge, sada je Nemac bio asistent Englezu, i to je bilo već 0:2. U sledećem napadu, potpuno izgubljena odbrana Vile je napravila grešku, tačnije Sisoko, i prosledio loptu u svoju mrežu.

Tako je utakmica praktično rešena za samo 5 minuta, Arsenal je do kraja poluvremena "stao na loptu" i mirno ga priveo kraju, a slična slika je viđena i u drugom poluvremenu.

Vila je pokušavala da postigne gol i tako se bar delimično rezultatski vrati u utakmicu ali nisu uspeli i Arsenal je sačuvao prednost do kraja.

Tadićev Sautempton zabeležio je pomalo iznenađujuću pobedu na gostovanju Svonsiju, koji je od uslovno rečeno manjih ekipa najbolje startovao sezonu. Ipak, posle poraza od Čelsija vezali su još jedan neuspeh i polako kreću da padaju na tabeli. Ipak, treba reći da je ovom porazu najviše kumovao Boni, koji je dobio drugi žuti karton već u 31. minutu i tako ostavio drugove na cedilu. Ipak, Labudovi su odolevali do 80. minuta, kada je Pele sjajnim dodavanjem uposlio Vanijamu koji je savladao Fabijanskog.

Njukasl i Alan Pardju su bili na rubu provalije protiv Hala, koji je vodio sa 2:0 na sred Sent Džejms Parka, ali je Sise, koji je ušao u igru minut posle drugog gola gostiju, koji je postigao Dijame u 68. minutu (Jelavić je ovim golom doneo prednost u 48. minutu) bukvalno okrenuo utakmicu!

Prvo je u 73. minutu smanjio na 2:1, a zatim je doneo možda i bod spasa Pardjuu u 87. minutu.

Na meču između Barnlija i Sanderlenda viđena je velika borba, Sanderlend je bio bolji, ali ni jedni ni drugi nisu uspeli da postignu gol.

Golove sa Arsenalovog meča možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke