Arsen Venger – Govorim tiho i nosim psa sa sobom...

Autor: Miloš Marković
utorak 24.03.2015.
10:42
Izvor: Sportske.net

Francuski menadžer otkriva zašto ne koristi Fergijeve metode u svom odnosu sa fudbalerima.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Poslednji mohikanac, najdugotrajniji menadžer na ostrvu, za razliku od Ser Aleksa Fergusona koristi različiti eliksir dugovečnosti.

Fergijev fen nije aparat koji funkcioniše kod Arsena Vengera, apatija je samo naizgled prisutna kada je u pitanju proslavljeni francuski stručnjak. Svoje emocije on jednostavno voli da izražava na drugi način, smatrajući ih pedagoški učinkovitijim.

Evo poslednjeg primera na tacni. Arsenov tim je elimisan iz Lige šampiona minule nedelje, porazom od Monaka, koji je izazvao bes kod pristalica londonskog tima. Ne pokazavši emociju, Arsen Venger je zadržao fasadu hladnog, nepokolebivog čoveka koji svoj 'pokeraški izraz lica' retko kada gubi.

Takav je on, kaže da jednostavno ne voli da viče na igrače.

„Vikanjem nakon utakmice na igrače samo možete da postignete kontra efekat. Ne volim da se derem, koliko god to poželim u pojedinim situacijama. Iako mi se neki put desi da me emocije ponesu, uglavnom sebi kažem – 'šteta je načinjena, ne pogoršavaj stvari'.“

„Kao menadžer morate da procenite situaciju, morate i da se izvinite fudbalerima, da im stavite do znanja da ste shvatili kada ste preterali.“, ističe Arsen Venger.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke