Apenini bruje - udariće brat na brata, Simeone može da "presudi" Pipu!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 25.12.2018.
23:56
Izvor: Sportske.net

Mlađi brat u prilično nezavidnoj situaciji, ali fudbal je to...

EPA/ANGELO CARCONI
EPA/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Meč između Bolonje i Lacija biće interesantan iz mnogo uglova, a najatraktivniji je kada vidite da na klupama dveju ekipa sede braća Inzagi, Filipo i Simone.

Ovo će ujedno biti deveti međusobni duel dva poznata brata Kalča, ali prvi put će to biti u trenerskom ringu pored zelenog terena.

U igračkoj karijeri, Pipo je bio uspešniji od Simonea braneći boje Juventusa i potom Milana, dok se čini da Simone radi makar za sada bolji posao kao trener od svog poznatijeg brata.

U sutrašnjem duelu boriće se za dijametralno suprotne stvari, Pipo se bori za opstanak i beg iz zone ispadanja pošto sa svojom Bolonjom nije dobio meč u Seriji još od 30. septembra i pobede nad Udinezeom od 2:1.

S druge strane, Simone se vratio sa Lacijom u trku za Ligu šampiona koja im je prošle godine tako bolno izmakla, klub iz prestonice Rima se trenutno nalazi na četvrtom mestu posle pobede nad Kaljarijem u prošlom kolu.

Ono što može obeležiti ovaj meč jeste da u slučaju poraza Bolonje, Pipo može dobiti otkaz zbog loših partija u prethodnom period, svakako nešto što bi Simone hteo da izbegne da bude "dželat" sopstvenom bratu, ali oba trenera su izjavila da kada se izađe na teren emocije ostaju po strani.

Revnosni statističari su čak iskopali podatak da je ovo tek drugi susret ovakve vrste, brat protiv brata, prvi takav meč se desio između braće Varglen, Marija i Đovanija,

Oni su se dva puta sastali u sezoni 1949/50 vodeći Komo i Atalantu.

Meč počinje sutra u 15 časova na Renato Del’ara stadionu, videćemo koji Inzagi će izaći kao pobednik.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ForzaJuve
Wednesday, 26.12.2018
01:48
avatar
Wednesday, 26.12.2018
01:34

СимЕоне ?!?! Мајке ми, прво сам помислио какве везе има Чоло ту, па онда на његовог сина који игра за Виолу, а све је заправо само дуел Инзагијевих !

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 26.12.2018
17:58
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 26.12.2018
01:02

Moze i Filipo da presudi Simoneu (jedno ''e'' ima u imenu), nemojte tako:-D