Anri dobija drugu šansu?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 17.04.2019.
17:04
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni francuski fudbaler nije se proslavio u svojoj prvoj epizodi u ulozi trenera.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Tijeri Anri je nakon igračke karijere odlučio da se okuša u trenerskim vodama, planski je prihvatio poziv Roberta Martineza i radio u njegovom stručnom štabu u reprezentaciji Belgije, da bi krajem minule godine iznenada dobio poziv Monaka.

"Kneževi" su nakon serije loših rezultata otpustili Žardima, u Anriju su videli rešenje, ponudili su mu i dobru platu, a Francuz je prihvatio ponudu i po prvi put u karijeri dobio priliku da samostalno predvodi jedan klub.

Ipak, nije uspeo Anri da podigne "Kneževe", čak je i produbio krizu aktuelnog vicešampiona Francuske, pa je ubrzo zaradio otkaz, da bi se Žardim vratio na klupu Monaka, kako bi spasao klub ispadanja u niži rang.

Anri je pretrpeo brojne kritike i bilo je pitanje kada će ponovo dobiti priliku da se vrati trenerskom poslu, ali izgleda da neće dugo čekati.

Naime, Njujork Red Bulsi su zainteresovani da ga zaposle kao prvog trenera ekipe.

Anri je igračku karijeru i završio u redovima kluba iz "Velike jabuke", sa kojim je osvojio "Suporters Šild" 2013. godine.

Sada bi mogao da se vrati u MLS ligu kao trener, njegov zemljak i bivši saigrač Patrik Vijera je imao dobro iskustvo u Njujork sitiju, videćemo kako će se Anri snaći na klupi Red Bulsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 17.04.2019
17:38

Prevelik zalogaj za njega je bio Monako,plus su bili u teskoj situaciji.