Anjeli progovorio o Alegriju, danas odluka,šta je kamen spoticanja i koje su opcije na stolu?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 15.05.2019.
08:15
Izvor: Sportske.net

Ključni sastanak bi trebalo da se desi danas, predsednik Juventusa ima jasan stav...

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juče je na jednoj dobrotvornoj priredbi Andrea Anjeli odgovorio na pitanje navijača šta će biti sa trenerom Alegrijem.

"Ostaje, ali sve zavisi od njega", bio je dvosmislen predsednik Juventusa.

To je na tragu odgovora koji je dao Pavel Nedved posle meča u Rimu, kada je govoreći o sudbini trenera rekao da će, ko preživi saznati, a da odluka pada u direktnom razgovoru predsednika i trenera.

Kamen spoticanja nije novac, Alegri bi produžio ugovor, u Juventusu je to pravilo, trener ne ulazi u novu sezonu sa ugovorom koji ističe na njenom kraju.

Problem je u viđenju budućnosti kluba, za koju Maks kaže da je ima već u glavi šest meseci. Osnova sukoba sa sportskim delom, odnosno Nedvedom i Paratićijem je u uverenju trenera da treba sprovesti revoluciju.

Naime, on traži četiri igrača svetske klase, dva štopera, vezistu poput Pogbe i verovatno Ikardija, spreman je da se odrekne Kansela, Dibale, Mandžukića, verovatno i Miralema Pjanića, ako se Francuz vrati u klub.

To bi bio potpuno novi Juventus, naravno već je stigao Remzi, sa pet ili šest igrača, ako bude doveden i neki desni bek, to bi bio potpuno novi tim.

Sa druge strane, potpredsednik Nedved i Marotin naslednik Paratići, smatraju da nema potrebe za radikalnim potezima, da će biti dovoljno pojačati odbranu sa štoperom, zatim dovesti eventualno još jednog vezistu i pokušati dogovor sa Fiorentinom oko Kjeze. Nisu spremni da se odreknu Dibale, osim za neki veliki novac, a sa druge strane, veliki kamen spoticanja je Kanselo, sportski sektor smatra da ga Alegri nije iskoristio na najbolji način. Sam Portugalac želi da ode jer oseća da nema poverenje trenera, čeka ponudu Sitija.

Ipak, kako rekosmo, odlučiće Anjeli.

On je odbio predlog da se vrati Konte, prva opcija mu je ostanak Alegrija, veruje da bi za godinu ili dve, klub mogao da dovede Pepa Gvardiolu, ako ode Alegri, Juve će se verovatno okrenuti Dešampu, ili eventualno Simoneu Inzagiju, mada se pominje ponovo i Siniša Mihajlović.

Od Sarija nema ništa, pa je spisak alternativa prilično kratak.

Kako rekosmo, danas pada odluka, možda se Anjeli predomisli, ako ode Alegri, ipak popusti i dovede Kontea koji će čekati još 24 časa, ima uveravanja Nedveda da još nije sve izgubljeno...

Dan "D" za Juve...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 15.05.2019
12:22

Konte ili Alegri ? Jasno je sve ...

avatar
Amalainter
Wednesday, 15.05.2019
08:43

Alegri dobro razmislja..nadam se da ce otici i Juve krenuti u nekom "losem" smeru..