Anjeli potvrdio: "Želimo novo evropsko takmičenje i reformu Lige Evrope"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 24.09.2018.
14:36
Izvor: Sportske.net

Evropska kuća fudbala aktivno radi na ovoj ideji.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Predsednik Juventusa i Asocijacije evropskih klubova Andrea Anjeli istakao je danas na sastanku tog udruženja da UEFA aktivno radi na tome da se napravi još jedno evropsko takmičenje.

Pored toga, Italijan je najavio i potencijalne promene u Ligi Evrope.

"Mnogi evropski klubovi žele treće evropsko takmičenje. Nama je cilj da smanjimo broj učesnika u Ligi Evrope na 28 ili 32 tima, a da imamo još jedno takmičenje u kojem bi klubovi mogli da igraju."

"Cilj je pronaći balans u sportu koji mora ostati najbolji na svetu. Klubovi poput Ajaksa i Benfike su osvajali Evropu 70-ih i 80-ih, sada je komplikovano da se takvi klubovi vrate u evropski vrh jer postoji ogromna razlika u odnosu na španske, engleske i nemačke klubove", smatra on.

"Fudbal je mnogo evoluriao u protekloj deceniji, jedna trećina zarade u fudbalu dolazi od 12 najbogatijih klubova na svetu. Znamo da fudbaleri nisu mašine i da im treba odmor tako da će prva tačka našeg dnevnov reda biti raspored utakmice u 2020. godini."

Anjeli se osvrnuo i na ideju čelnika Primere da se neke utakmice tog takmičenja igraju u Sjedinjenim američkim državama.

"To je poslovni model koji se već primenjuje, i ranije su se neke zvanične utakmice igrale u inostranstvu tako da ovo nije nova ideja. Na kraju, to su uradili i NBA i NFL klubovi", zaključio je predsednik "Bjankonera".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Monday, 24.09.2018
17:54

Samo se pare gledaju, i kako ovi sumnjivi likovi dobiju funkcije uvek.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 24.09.2018
17:17

Nek svaki klub nade sveje mjesto pod suncem i igra u svojoj klasi svima zanimljivo i klubovima i navijacima a valjda i sponzorima