Anjeli napravio foto-robot trenera, hoće li "bomba" izazvati protest navijača?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 18.05.2019.
09:59
Izvor: Sportske.net

Predsednik Juventusa je moguća rešenja podelio u tri grupe, Lućano Mođi tvrdi da Alegri ne bi otišao da Juventus ne priprema neko veliko iznenađenje...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Danas će Alegri održati konferenciju za štampu, na njoj bi trebalo da bude i Anjeli, Juventus će se džentlmenski oprostiti od trenera, sutra je slavlje povodom titule muške, ali i ženske ekipe koja je osnovana pre dve sezone i osvojila dva "Skudeta".

Ipak, ono što je tema broj jedan je novi trener. Naravno, mnoga imena se vrte, ali svi se slažu da Juve ima neki plan, inače se ne bi lako odrekao Alegrija koji je jedan od najboljih trenera na svetu.

"Mi smo uvek videli dalje od drugih", rekao je sinoć na jednoj svečanosti predsednik Juventusa.

Kandidati za trenera su podeljeni u tri grupe, jednu čini sam Konte za koga i dalje optira sportski sektor, ali Anjelija će teško slomiti. Čini se da su za ovo najmanje šanse jer se predsednik pita na kraju, a neće preći preko načina na koji je bivši kapiten i trener otišao iz kluba. Sa druge strane, ako nema boljeg rešenja, ko zna, možda popusti.

U drugoj grupi su "italijanska rešenja", jedno je Sari, mada bi sa njim moglo da se razgovara tek u junu, ako dobije otkaz u Čelsiju. Drugo je Simone Inzagi koji bi verovatno pritiskao Lacio da ga pusti, trener Rimljana ima jak adut, prijatelj je i van fudbala sa Paratićijem, igrao je sa Nedvedom. Treće ime je Siniša Mihajlović kome je Juve hteo da pruži šansu pre pet godina, od toga se mnogo promenilo, ali o Srbinu u Juventusu imaju visoko mišljenje, kao o motivatoru i treneru koji će umeti da drži disciplinu, što je preduslov...

Treću grupu čine dve nerealne mete, Gvardiola koji je pomenuo da ostaje u Sitiju ove sezone sigurno, dok bi i Poketino, ako bude želeo da ode posle Lige šampiona verovatno bio suočen sa klauzulom, da neko mora da plati 40 miliona evra da ga odvede iz Totenhema.

I tu dolazimo do iznenađenja.

Pogađate, Murinjo.

Naime, Anjeli bi ovom "bombom" doveo još jednu zvezdu u italijanski fudbal, ovoga puta trenersku, tačnije vratio bi Murinja na veliku scenu. Prepreka nije Ronaldo, Portugalci nisu u najboljim odnosima, ali obojica su strašni profesionalci, a imaju i Mendeša koji garantuje da bi ispeglao stvari.

Mnogo veći problem biće navijači, Murinjo ima prošlost iz Intera, i nedavno je na psovke i uvrede odgovorio provokacijom na stadionu, pa bi njegov dolazak izazvao buru. Ipak, u Juventusu se navijači ne pitaju ništa, tako je bilo i sa Alegrijem, na kraju je većina prihvatila trenera, mada je jedan deo do kraja, svih pet godina ostao protiv njega.

Da li bi Murinjo prihvatio poziv?

Priča se, oberučke, za njega bi to bila premija, Juventus i dalje ima daleko najbolji tim u Italiji, spreman je da se dodatno pojača, sigurno na veću klupu Portugalac ne može da sedne.

Ali, odluka je na Anjeliju, mnogi recimo smatraju da ima dogovor sa Gvardiolom od 2020. a da želi prelazno rešenje na klupi. Murinjo to nije, ali recimo neko poput Mihajlovića ili Inzagija bi mogao da bude...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sasa lesa
Sunday, 19.05.2019
09:07

Izgovara se Poćetino draga redakcijo.

avatar
Jean-Luc Picard
Saturday, 18.05.2019
15:18

Plot twist: poketino u juve, murinjo u totenhem xD

avatar
Zoran Krstin
Saturday, 18.05.2019
14:24

Roberto De Zerbi

avatar
Paul Kersey
Saturday, 18.05.2019
14:21

Murinjo zna kako se osvajaju trofeji, oni evropski.

avatar
Wolverine
Saturday, 18.05.2019
12:18

Ne može gora opcija od Murinja.

avatar
The_Matrix
Saturday, 18.05.2019
12:17

Hahahah, gde se to prica da bi prihvatio ponudu? 🤣🤣 Pre ce Gvardiolu da dovedu nego njega. Uz to konacno si napisao istinu za juventus, vide ono sto drugi ne vide, a zna se i kako 🤣🤣🤣🤣

avatar
MarioJ
Saturday, 18.05.2019
10:15

Volio bih viditi na klupi Didijea Dešama ili Maurisija Poketina. Ako nema ko može i Murinjo što da ne.