Anjeli i Alegri - Evo šta su rekli na rastanku!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 18.05.2019.
15:40
Izvor: Sportske.net

Održana zajednička konferencija za medije, mirni tonovi u Juventusu, ali ni reči o nasledniku.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Odlazeći trener Juventusa Maks Alegri i predsednik kluba Anjeli su održali zajedničku konferenciju za medije, sve je protekli u prijateljskom tonu, prvi čovek Juventusa nije želeo da odgovara na pitanje ko će biti novi trener kluba.

"Maks vam je već rekao, imaćemo trenera za narednu sezonu", počeo je Anjeli i rekao da je trener sam izjednačio rekord ih tridesetih kada je Juve osvojio pet titula u nizu.

"Sećate se kako je preuzeo tim na pola jula i doveo nas do titule i finala Lige šampiona. Ovo su fantastičnih pet godina, lično sa njim sam prijatelj, komšije smo, tu je i Barzalji, nas trojica smo često doručkovali zajedno, delili viziju, gledali kako nam deca odrastaju. Sećate se prošle godine kako su nas otpisali, a ipak smo uzeli titulu, Maks nikada nije prestao da veruje. Naši ciljevi se ne menjaju, ali od tome od jula, sada slavimo u Alegrijevu čast", kaže Anjeli.

Rekao je i da ima poverenja u Nedveda i Paratićija koji vode sportski sektor.

"Ova odluka je sazrela nedeljama, ovo je odluka i sporazum pametnih ljudi koji znaju kad je vreme za kraj. Alegri je bio trener kakve ja volim, one što ne klimaju glavom već su spremni da iznesu svoje mišljenje. Niko nije nezamenjiv, počev od mene pa do ekonoma, pogledajte našu istoriju, klub je uvek na prvom mestu i klubu pripada odluka".

"Ostavljam dobar tim sa potencijalom da dođe do nove titule i napadne Ligu šampiona. Pričali smo šta je najbolje za Juve, klub je napravio izbor, moj odnos sa svima ostaje odličan. Ono što je napisano da sam tražio da ode pet igrača nije istina, ali neću o tome. Najbolje je da ne nastavimo zajedno, bilo je samo dva sastanka i nismo se našli. Anjeli je kao prvi čovek doneo odluku. Ali, još uvek sam u Juventusu, sutra je vreme slavlja, za titulu, ali i odlazak velikog Barzaljija.


Budućnost?

"Možda je pauza najbolja, videćemo šta će biti u naredna dva meseca, moram da analiziram ponude ako stignu, ako ne, posvetiću godinu, deci, porodici, prijateljima i mojoj devojci", zaključio je čovek koji je za pet godina osvojio 11 trofeja u Juventusu i izgubio dva finala Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 18.05.2019
18:43

Max hvala ti na svemu i zelim ti nastavak bogate trofejima karijere Juve mora brze ljepse i bolje

avatar
DEL PIEROO
Saturday, 18.05.2019
18:09

Gospodin covek, najbolji takticar na svetu ali s ovakvom sredinom nije mogao da napravi zavrsni korak u LS ili nije umeo da izvuce najbolje iz njih kad je najpotrebnije, vreme ce pokazati

avatar
amigo999
Saturday, 18.05.2019
17:49

Dobar je trener... Nema problema za njega...

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 18.05.2019
16:39

Postali smo Premierligaski klub , za vreme tvoje vladevine , stari Masonu ! Marota je out , Alegri je put , ko je sledeci ? Ti ?

avatar
DEL PIEROO
Saturday, 18.05.2019
18:06