Anderleht - FK Mladost iz Brisela!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.09.2014.
16:06
Izvor: Sportske.net

Kada bi klubovi nosili imena po nekoj aktuelnim karakteristikama ekipe briselski Anderlhet sigurno bi bio preimenovan u FK Mladost.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Koliko god vam nepojmljivo zvučalo fudbalski klub Anderleht u utorak je počeo svoje 51. uzastopno učešće u evropskim klupovima. Samo je Barselona ima bolje brojke od "ljubičasto-belih" kada je broj uzastopnih učešća u evropskim kupovima u pitanju sa 57 uzastopnih kampanja.

Znatno impozantnije deluje podatak da je Anderleht na početku nove sezone u Ligi šampiona u svojim redovima imao osmoricu igrača mlađih od 21 godine što je prema određenim izvorima novi rekord u Ligi šampiona.

Uzevši taj podatak sa dozom rezerve na možemo a da se ne oduševimo činjenicom da je tim Besnika Hasija sinoć u Istanbulu nastupio sa "ekipom U21"!

Među pomenutim igračima Anderlehta mlađim od 21 godine nalazi se i Aleksandar Mitrović (20) a evo i kompletnog spiska momaka koji će u tekućoj sezoni braniti čast šampiona Belgije u Ligi šampiona.

Anderleht: Dejvi Rof (20 godina), Šansel Mbemba (20), Endi Najar (21), Juri Tielmans (17), Denis Prae (20), Frank Ačeampong (20), Aleksandar Mitrović (20), Leander Dendonker (19)

Dodajmo i to da je golmanu Rofu i devetnaestogodišnjem Dendonkeru meč u Istanbulu bio debitantski u Ligi šampiona a osvrtom na spisak igrača koji brane boje Anderlehta u elitnom takmičenju dolazi se do zaključka da belgijskog šampiona u budućnosti čekaju sve bolji rezultati i jednako dobra zarada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke