Anćeloti zna šta je problem Serije A, ali i reprezentacije Italije!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.10.2018.
15:15
Izvor: Sportske.net

Da li je Karleto u pravu?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Serija A se polako vraća u vrh evropskog fudbala, dokaz za to je Juventus koji je u prethodne tri godine dva puta igrao finale Lige šampiona. Međutim, potreban je iskorak drugih ekipa sa Apenina jer, osim Rome koja je prošle godine stigla do polufinala LŠ, Italijani nisu blistali u Evropi.

Karlo Anćeloti se početkom sezone vratio na "Čizmu" i preuzeo Napoli kako bi borbu za Skudeto učinio makar malo zanimljivijom u periodu dominacije Juventusa

"Nekada smo imali ogromne industrije iza klubova poput Milana (Berluskoni), Inter (Morati) i Italija je mogla da dovodi tadašnje najbolje igrače. Sada jedino Juventus ima uspešan finansijski model koji omogućava mogućnost dovođenja fudbalera poput Ronalda, ali nije to jedini problem Italije. I drugi klubovi moraju da naprave iskorak u Evropi kako bi Seriju A vratili na mesto gde i pripada", izjavio je trener Napolitanaca.

Sa druge strane imamo reprezentaciju Italije koju trenutno predvodi Roberto Manćini, ali "Azuri" nikako da se vrate na staze stare slave.

"Postoji pre svega manjak razvoja domaćih  talenata. Pojedini igrači imaju talenta tako da verujem da će situacija biti bolje za dve, tri godine. Sada jedinog igrača na kojeg Italija može da računa, kao na veliku zvezdu jeste Marko Verati."

"Međutim, ne može sve od jednog igrača da zavisi, Marko ima u PSŽ-u sa kim da igra, bojim se da u Italiji trenutno nema kvalitetnih saigrača na njegovom nivou", objasnio je Anćeloti.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 24.10.2018
11:41

U poslednje cetiri godine to jest sezone. Apsolutno je u pravu covek za sve.

avatar
No rules
Tuesday, 23.10.2018
15:37

Italija ima trenere, menadzere, navijace, igrace, sponzore.. samo im stadioni nedostaju! Juve jeste primjer ali u tom smislu. Od stadiona sve pocinje.

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 23.10.2018
15:23

Verati je padu forme od spekulacija da prelazi u barsu a italijani imaju finih igraca kao Insinje,kurtone,kjeza,romanjoli,bernardeski i starija garda bonuci,kijelini tako da je Karlo malo precenio Veratija a podcenio neke igrace.