Analiza derbija - Inter za bolje mišljenje o sebi, Milanovi problemi veći od Montele i terena!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 15.10.2017.
23:04
Izvor: Sportske.net

I da nije pobedio, Inter je bolji tim od Milana, o tome ozbiljni ljudi ne raspravljaju. Oni su prošli ono što komšije čeka. Šta je sjajna vest za Spaletija i zbog čega bi Milanova ponavljačka klupa mogla da bude preskupa za ljude koji se predstavljaju kao

EPA/Daniel Dal Zennaro
EPA/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

To da li Montela treba da ode, biće ključno pitanje, ali ostavimo ga za hladnu glavu. Večeras je poklonio jedno poluvreme, u ovakvim utakmicama, pogotovo kada je ekipu dobio letos posle dolaska sa plaže to je već ozbiljan hendikep.

Njegovi izbori poput onog sa Borinijem po boku večeras nisu bili loši, ali večeras smo saznali istinu, problem nije u formaciji, Leo Bonući deluje loše u 3-5-2, sistemi ne čine ljude boljim, već saigrači.

To gde je Montela grešio i naknadno uspevao da popravi stvari videli smo svi, nije imao dovoljno hrabrosti za Kutronea od početka, nije imao "los cojones" da testira ozbiljnije Interove pohabane bokove, sigurno najslabiji deo ove Spaletijeve kreature napravljene po lou-kost principu. I tako sklepan, Inter je bolji tim od Milana, o tome nije trebalo ni raspravljati pre ovog derbija.

Bolji za par godina igranja zajedno i par igrača svetske klase, ma, dovoljno je reći i jednog, Maura Ikardija. Možda on nije vođa, niti neko koga bi trebalo posle svega poštovati, ali moral i klasu u fudbalu ne treba mešati.

"Maurito" je pokazao baš u trenutku kada su njegove akcije u Seriji A padale, i glave se okrenule ka Imobileu, da heroji postoje u ovakvim neuređenim sistemima kakav je Inter.

Jer, ako su do sada pobeđivali, uz sreću i disciplinu, večeras je za njih važnija vest da mogu da dobijaju i sa ovim razbarušenim stilom, pucanjem bokova, ostajanjem bez daha posle sat vremena, upornim pokušajima da ne pobede u meču u kome to moraju da učine.

I tu se vidi razlika u odnosu na onaj Manćinijev Milan koji je počeo sjajno, živeo u nadi i skončao izviždan i ponižen, ovaj Spaletijev ima više lica u pobedonosnom scenariju.

Možemo sada da ulazimo u sitna crevca, ali kada vam se rival dva puta vrati i vi smognete snage da dobijete, to već miriše na karakter, koji je u Interovoj svlačionici zaista raritet.

Veći je ovo mnogo dobitak od tri obična boda, oni su sada prvi pratilac Napolija, ali će ova pobeda biti majka boljeg mišljenja o sebi, to je itekako značajno za gubitnički mentalitet koji je njihova mala crna haljina godinama.

Milanu ostaje da krene možda istim putem, da se pripremi na udarce i poniženja, uz jednu razliku, ja i dalje ne verujem da njihovi Kinezi imaju plan, novac, ta priča deluje, makar za mene, mutno od prvog dana. I to nije pitanje Montele, malo koji ozbiljan trener će prihvatiti da balansira na žici od pozajmljenih para, sumnjivih pekinških transakcija i podgrevanja nade navijačima koji su imali previše strpljenja za Berluskonija.

Da li će sada neko drugi platiti gazdine cehove?

Milan to mora više da brine od ovakvih poraza.

Niste valjda stvarno mislili da možeš da kupiš 11 novih igrača i pobeđuješ?

Ovo je godina učenja, u Milanovom slučaju, za ponovljeni razred školarina bi mogla da bude preskupa. I nisam siguran da će imati da je plate...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No ®ules
Monday, 16.10.2017
16:59

Zasto za Inter uvijek vezete prefiks 'gubitnicki klub'?! Zasto za juve nikad' ne kazete da je klub afera i nesportske igre! Znamo svi da ih ih Evropa tako dozivljava, to je fakat.

avatar
John Doeee
Tuesday, 17.10.2017
01:15

Zaboravljas cija je ovo redakcija?

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
12:06

Ocekujem da na vestima o Juventusu stavite sliku dva crva kako se maze:-D

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
09:13

Sanse? Kandreva, Miranda (jos jedna katastrofalna reakcija Rodrigeza), Vesino i Eder za Inter, Borini, Silva, Kutrone i Bonaventura za nas. One suteve iz daljine (po jedan na obe strane) ne racunam, to uvek mora da se odbrani osim ako nije superprecizno ili ako ne dodje do nekog odbitka.

avatar
King
Monday, 16.10.2017
00:22

Mislim da je autor ovog teksta prvi covek koji je pricao kako Milanu treba novih 11 igraca na leto, ako misle da budu ozbiljni, doslo 11 igraca, opet ne valja.Inter nije pokazao da je bolji tim od Milana, kompaktniji sa boljim trenerom da, ali po kvalitetu sigurno ne.Taj Bonuci je igrao 3-5-2 u Juventusu, tako da nije to problem, sada Bonuci ne valja.Nadam se da ce moj komentar biti objavljen, jer nema vredjanja, omalovazavanja u njemu

avatar
Sh
Sunday, 15.10.2017
23:44

Nije Mancinijev Milan. I nije mi jasno sta imas protiv nas pa pises ovakve tekstove.. Deluje kao da je taj Inter 6 klase ispred nas a nismo bas to videli veceras..

avatar
Čeki
Monday, 16.10.2017
00:06

Pa prvo poluvreme... sveukupno gledano, trenutno su bolji vi ste neuigraniji.

avatar
King
Monday, 16.10.2017
00:22

To sto Milan ima 7 titula prvaka Evrope, a Juventus 2.Objavite mi komentar, nema uvreda.

avatar
Dragan Stjepanovic
Sunday, 15.10.2017
23:38

Inter je nekoliko godina kretao dobro i pobjedjivao kad nisu igrali ok. Medjutim u nekim momentu se sve to prelamalo na negativnu stranu u kretali su porazi. Mozda ove godine pod Spaletijem uspiju da prelome na pozitivnu stranu i iz neke ne bas tako ubjedljive igre da krenu sve bolje igrati. Kljuc ove ekipe Intera je Borha Valero. Igrac u godinama i pomalo zaboravljen u Fiorentini. On prakticno povezuje citav Inter. Po meni dosta podcjenjen igrac. Sa druge strane Milan je napravio dobru bazu igraca, treba im bolji trener odnosno neko veliko ime u svijetu fudbala da bi ovo povezao i stvorio tim koji ce da gine.

avatar
Mou Internazionale
Sunday, 15.10.2017
23:21

Vidi se da su Bufon i Kijelini krpili Bonucijeve rupe

avatar
stevan_vasic90
Monday, 16.10.2017
02:28

Mou Internazionale@ Nisu oni krpili njegove rupe, nego su oni zajedno sa Bonuccijem cinili kompaktnu defanzivnu celinu u kojoj nema rupa. A onda je dosao u Milan gde se ne zna ni ko pije ni ko placa u zadnjoj liniji i gde nema nikakve organizovanosti u momentima kad se ekipa brani, pa on ne zna cije ce rupe pre da zakrpi, ne zna se ko od koga vise kiksira- uostalom pogledaj kako je veceras katastrofalno odigrao Rodrigez, za kojeg se prica da je jedan od najboljih levih bekova u Evropi(?!). A o tome kakav je Bonucci stoper govori i cinjenica kako igra Juventus u odbrani ove sezone. Upravo je komentator govorio o tome tokom meca izmedju Lacija i Juventusa gde je odbrana Juvea svako malo ispadala, bivala mekana i prozirna... a to se sa Bonuccijem u zadnjoj liniji nije desavalo. Cini se da je tim transferom Juventus izgubio mnogo a Milan nije dobio gotovo nista. Ali bar je prvenstvo zanimljivije. Voleo bih sto vise onakvih kikseva Juventusa ove sezone kako bi se u borbu za skudeto do kraja borili i Napoli i Inter, a ne da kao prethodnih sezona, 10 kola pre kraja prvenstvo bude reseno.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
23:20

* Mancinijev Inter. Da, da, a to sto ste pola leta mantrali i pisali da cemo imati 50 do 70 miliona evra za kupovinu, to nikom nista, mogao bi malo da iskuliras, u redu je. Nece ni pokvariti ni popraviti situaciju u Milanu to pisanje prozeto skepticizmom, ne znam kako bi trebao da izgleda idealni vlasnik i kupac. I kako to da se sad Bonuci ne snalazi ni u 3-5-2, a vec svi smatraju i tvrde da ne moze u liniji sa cetvoricom pozadi? Sta onda zna i moze ako ne moze ni u jednoj od te 2 varijante? Problem je sto nemamo nikakvu igru, problem je previse rokada i lutanja u pocetnim mesecima, problem je i ta povreda Kontija, ogroman je to problem, na nasu zalost, problem su i dva-tri nova imena medju kojima nisu i u koje ne spadaju Borini i stariji Donaruma, problem je sto iza kluba ne stoje one najvece i najuticajnije legende, problem je sto nemamo lepu atmosferu u lozi kao sto je imaju komsije, ali i Juventus sto se jasno vidi kod svakog gola koji oni postignu, problem je sto je Berluskoni sujetan i sto nije dao Italijanu da ga nasledi u vodjenju kluba, ali, 'aj sto celo ACM nije prepustio svom sunarodniku, problem je sto nije dao ni nekom Evropljaninu, a ni Rusu, Arapinu ili Amerikancu koji nema potrebu da se udruzuje i pozajmljuje...

avatar
Sh
Monday, 16.10.2017
03:04

Nije bas tako, Berluskoni je hteo da proda nekom Italijanu ali nije bilo toliko zainteresovanih strana.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 16.10.2017
13:25

Kome konkretno je hteo da proda?

avatar
Amalainter
Monday, 16.10.2017
11:06

..problem je sto su uzimali lose igrace....

avatar
Brat Rodrigoo
Sunday, 15.10.2017
23:10

Dobra analiza.