Amerikanci se nisu plasirali na Mundijal, ali sledeći napadaju sa Srbinom u špicu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.03.2018.
20:36
Izvor: Sportske.net

Momak koji je rekao da se oseća ponosnim jer je srpskog porekla uskoro bi mogao da dobije poziv reprezentacije SAD-a.

adidas.com/football
adidas.com/football

Povezane vesti

Da li je iko od vas čuo za Andriju Novakovića?

Radi se o momku koji je srpskog porekla, koji ima državljanstvo SAD-a i Engleske, koji je trenutno član Ridinga, a na pozajmici je u Telstaru, drugoj ligi Holandije.

Ovaj 21-godišnji napadač lagano sazreva, trenutno je drugi strelac drugog ranga Holandije, a naredne sezone ga očekuje mesto u Ridingu, najverovatnije. U poslednjih pet mečeva je postigao šest golova.

Sada je po prvi put pozvan da nastupa za reprezentaciju SAD-a, igraće protiv Paragvaja u prijateljskom meču.

"On je drugačiji jer je visok i lagan, ali ima i odličnu tehniku", rekao je pomoćnik selektora SAD-a, Riči VIlijams.

Novaković je visok 195 cm, rođen je u Viskonsinu, a roditelji su mu iz Srbije. Otac iz Beograda, majka je živela u jednom mestu kod tromeđe Srbije, Mađarske i Rumunije.

"Ponosan sam na svoje srpske korene. Posebno mesto u mom srcu zauzima Srbija. Odrastao sam u Americi i volim svoju zemlju. Ne želim da biram, to sam ja", rekao je Novaković kome je maternji jezik srpski.

"Neki misle da se prepoznaje akcenat, neki ne. Ne znam, čoveče, možda se malo razlikujem", rekao je on.

Reklo bi se da ne postoji način da ovog momka gledamo jednog dana u reprezentaciji Srbije, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Friday, 23.03.2018
11:45

Niko njega kod nas nije zaboravio.nDecko jednostavno nema menadžera koji je sa nasim fudbalskim ne-radnicima u dobrim odnosima!

avatar
M_85
Friday, 23.03.2018
09:49

Znam za njega. Bio je u football manageru :)

avatar
3x3
Thursday, 22.03.2018
21:48

Ne postoji zato sto ni nema kvalitet za nasu reprezentaciju. Ali sve i da ima, jasno je kao dan da nas savez ispusti sve talentovane igrace. Svi koji su se dvoumili za nasu drzavu i neku drugu, a da vrede cemu, odabrali su neke druge. Uvek cu dati primer decka iz kosarke iz Novog Sada koji ima 210, a igra pleja sa tom visinom. Igra za Olimpijakos i razbija u juniorskoj Evroligi, ali nasi ni ne znaju za njega. Isto je tako i u fudbalu, nasi saznaju za nekog tek onda kad taj bas eksplodira i kad takodje i svet sazna za njega.

avatar
RyanStiles
Thursday, 22.03.2018
22:27

Pricas o Pokusevskom verovatno? Ako je o njemu rec, on je dobio poziv za kadetsko EP ali se nije odazvao iz razloga sto posle nastupa za reprezentaciju po grckim zakonima, nema vise prava da igra u takmicenjima mladjih kategorija kod njih. Glup zakon ali to je jedini razlog, a da su ga zaboravili, nisu. Pozdrav

avatar
3x3
Friday, 23.03.2018
05:00

Da, na njega sam mislio, ali nisam znao za taj zakon. Ali me ne bi cudilo da zaigra ako bude imao kvalitet za njih kao senior.